Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīpsalā nosēdīsies bezpilota lidaparāts eBee

    Jaunākie raksti

    Pirmo reizi Latvijā izstādē „RIGA COMM 2014” (laimē divas biļetes uz šo pasākumu) no 14. līdz 15. novembrim Ķīpsalā varēs apskatīt bezpilota lidaparātu jeb dronu eBee, ko plaši izmanto visā pasaulē dažādās nozarēs un tagad arī Latvijā.

    „Šī Šveicē ražotā „eBitīte“ ir aizvien pieprasītāka un kļūst par neatņemamu palīgu kā darbā un privātajā biznesā, tā arī valsts sektorā. Lidaparāta palaišanai nav nepieciešams papildu aprīkojums, to var palaist no rokām. Atliek tikai uzmest gaisā, un tā lido, uzņem attēlus un nolaižas atpakaļ uz zemes,“ stāsta uzņēmuma SIA „Envirotech” pārdošanas projektu vadītāja Agnese Semjonova.

    Reklāma

    Bezpilota lidaparātu eBee plaši izmanto dažādām vajadzībām visā pasaulē – gan mežsaimniecībā zemes mērīšanai, gan militārajā jomā izlūkošanai un uzbrukumiem no gaisa. Aizvien vairāk „eBitīti“ izmanto arī civilajā jomā – dažādiem glābšanas darbiem un, piemēram, lielos ugunsgrēkos, apsekojot aurules, kurām nevar piekļūt cilvēki. Tāpat kā visā pasaulē eBee lidaparātu izmanto arī Latvijā, konkrēti lauksaimniecības vajadzībām – apseko laukus un veic ikgadējās zemes mērīšanas.

    ebee4

    Jau šonedēļ izstādē „RIGA COMM 2014” eBee lidaparātu varēs apskatīt un aptaustīt, un SIA „Envirotech” stendā arī nofotografēties ar to. Video formātā tiks demonstrēti eBee lidaparāta paraugdemonstrējumi.

    Bezpilota lidaparāts eBee ir vienkāršs lietošanā un tiek piedāvāts kopā ar plašu kameru klāstu atbilstoši veicamo darbu specifikai. Ar eBee lidmašīnu viena lidojuma laikā var iegūt aerofoto attēlus no 1 līdz 10 km2 ar piecu centimetru precizitāti. eBee autopilots saglabā visus lidojumu un attēlu datus. „eBitīte“ ir tikai 2 metrus plata un ir viens no vieglākajiem šāda tipa lidaparātiem. Iegūto attēlu rezultātu piemērus un plašāku informāciju par eBee ir iespējams aplūkot ražotāja mājaslapā: www.sensefly.com un www.envirotech.lv.

    Turklāt „eBitīte“ var precīzi nolaisties šaurās vietās, izmantojot lineāro vai cirkulāro nolaišanos, jo tās motors var darboties reversā režīmā un tai ir iebūvēts inovatīvais zemes sensors. Būtiski, ka „eBitītes“ lidojuma trajektoriju var plānot, simulēt, novērot un kontrolēt gan pirms lidojuma, gan lidojuma laikā ar ātri apgūstamo un viegli izmantojamo SenseFly intuitīvo zemes stacijas programmatūru eMotion 2.

    Kā zināms, starptautiskā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izstāde „RIGA COMM 2014” ir Baltijā vienīgā IT izstāde, kas vienuviet piedāvās izzināt Baltijas IKT nozares tendences un izmēģināt jaunākos un progresīvākos risinājumus IT Fair, Startup, Gaming, Riga 3D Show un IT Job Market zonās. Izstādē piedalīsies „Mailigen”, „viaPro” „Arcana Digital Group”, „Edrana Baltic”, “NRD”, “Diatom Enterprises”, “TechHub Riga” un citi nozares uzņēmumi un organizācijas. Vairāk: www.rigacomm.com

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma