Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon Ring jaunākā drošības kamera ir drons, kas spiego iekštelpās

    Jaunākie raksti

    Amazon nupat nācis klajā ar vairākiem jaunumiem savā viedo mājas ierīču biznesā. Viens no tiem – Amazon piederošā drošības ierīču biznesa “Ring” jaunākais risinājums “Always Home Cam“. Vienkāršiem vārdiem – tas ir bezpilota lidaparāts, kas var lidināties iekštelpās un novērot apkārt notiekošo. Tas ir gluži kā mazs spiegs, kurš uzmanīs, lai telpā esošo lietu kārtība paliktu nemainīga.

    Always Home Cam pamatfunkcija ir lidināties no vienas telpas uz otru un gādāt par tur esošo lietu drošību. Tomēr šo ierīci var izmantot arī, lai vienkārši pārbaudītu, vai, dodoties prom, aizvērti visi logi, nodzēstas gaismas utml.

    Reklāma

    Avots: Ring

    Dabiski, ka Always Home Cam integrējas plašākā Ring ekosistēmā un saņem līdzīgas funkcijas kā citi šāda veida Ring produkti. Piemēram, šī mazā spiega sensori savas funkcijas sāks pildīt tikai tad, kad tiks ieslēgts režīms “Away”. Šai ierīcei nav paredzēta manuāla vadība, tomēr lietotājam būs iespēja sekot līdzi drona gaitām, izmantojot lietotni “Ring”. Aplikācija arī brīdinās, ja lietotāja prombūtnes laikā mājokli apmeklēs nelūgti viesi, notiks kāda sadzīves nelaime vai lidaparāts būs fiksējis kādu citu problēmu.

    Pēc Ring dibinātāja Džeimija Siminofa teiktā – Always Home Cam radīšanā īsts izaicinājums bijis integrēt Ring programmatūras un aparatūras komandas. Tomēr rezultāts priecējot. Šis bezpilota lidaparāts aprīkots ar sadursmju novēršanas tehnoloģiju, kas ļauj tam ielidot un izspiegot notiekošo arī šaurās vietās. Tāpat šis drons lidinās tikai pa iepriekš noteiktiem maršrutiem, tāpēc maza iespēja, ka tas varētu ielidot, piemēram, sienā.

    Šogad Ring ir nonācis īpašas uzmanības centrā. Par to gan vairāk jāpateicas nevis pašiem produktiem, bet gan uzņēmuma privātuma praksei. Bažas par privātumu Ring centies novērst, integrējot jaunas funkcijas Always Home Cam. Piemēram, tas lidojuma laikā dungos, tādējādi brīdinot tuvumā esošos cilvēkus, ka tie tiek filmēti. Brīdī, kad lidaparāts būs pielidojis tuvu klāt, kamera tiks automātiski aizklāta.

    Jāpiebilst, ka Amazon nav vienīgā kompānija, kas piedāvā šādu mājokļa novērotāju. Gada sākumā uzņēmums “Sunflower Labs” izlaida dronu 10 000 ASV dolāru vērtībā, kas atbildīgs par kārtību un drošību mājas ārpusē. Uzreiz jāsaka, ka Always Home Cam būs krietni pieejamāks un izmaksās 250 ASV dolārus. Tirdzniecībā tas varētu parādīties 2021. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Asb
    27.09.2020 23:30

    Kā tiek sastādīts maršuts, ja lietotājs dronu nevar vadīt?
    Ko teiks mājās ierīkota apsardzes sistēma, ja lidināsies šāds objekts?

    Kursors.lv
    28.09.2020 07:22
    Reply to  Asb

    Nekā, drons pats lido, kur grib. Un tad, kad signalizācija jau nostrādājusi.

    Reklāma