Web Analytics
More
    Reklāma

    Turpinās Dropbox nedienas

    Jaunākie raksti

    Nesen parādījās informācija, ka mākoņdatu uzglabāšanas serviss Dropbox piedzīvojis visai nejauku starpgadījumu. Galddatoru aplikācija esot sinhronizācijas laikā pazaudējusi datus gan datorā, gan arī Dropbox tiešsaistes krātuvē. Tika norādīts, ka datus zaudējušie lietotāji no Dropbox saņems pilnu maksas plāna funkcionaliāti bez maksas.

    Šorīt internetu pāršalca ziņa, ka nozagti aptuveni 7 miljoni lietotāju vārdi un paroles. Informācija izvietota Pastebin servisā, kas, līdzīgi kā Snapchat, to pēc laika dzēš.

    Reklāma

    Dropbox gan uzreiz savā blogā norādījis, ka sniegtās ziņas ir mēģinājums izkrāpt kriptovalūtu Bitcoin par informācijas sniegšanu un lietotāju datu nodošanu. Dropbox apgalvo, ka nekādi pieejas dati neesot nozagti no Dropbox, bet gan no trešo pušu servisiem. Visticamāk, kādas Dropbox apkalpojošas aplikācijas.

    Uzsākta arī lietotāju brīdināšana par ieteicamu Dropbox piekļuves paroles maiņu. Diemžēl netiek sniegta informācija par Dropbox apkalpojošo servisu, kas nopludinājis lietotāju informāciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    infosec
    14.10.2014 10:03

    Tas par Pastebin ir mazliet neprecīzi – tie ir divi dažādi servisi ar divām dažādām funkcijām. Snapchat datus sūta noteiktām personām, un ļauj tos apskatīt vienreiz/divreiz, kamēr Pastebin ir publisks (ja nav maksas konts) un dzēš datus tikai ja tas ir norādīts (default iestatījums – datus nedzēš vispār, un tie uz servera turas mūžīgi).

    Tiem kurus interesē – http://pastebin.com/search?cx=013305635491195529773%3A0ufpuq-fpt0&cof=FORID%3A10&ie=UTF-8&q=DROPBOX&sa.x=0&sa.y=0

    ;)

    aivarssterns
    14.10.2014 12:29

    Paldies dievam pagājušo nedēļ nolikvidēju kontu dropboxā :)

    GundarsBarons
    14.10.2014 14:47

    100% drošs digitālajā vidē nav nekas. Manuprāt, turēt dropboxā vienīgo kopiju no faila ir diezgan neapdomīga rīcība. Pamatfaili stāv datorā (citā mapē uz diska) un failu kopijas dropboxā (dropbox mapē datorā) ir tikai pieejai no dāžadām ierīcē. Drpoboxu uztveru kā ērtāko mākoni. Likvidēt kontu jo ir nozgts lērums paroļu. Varbūt.. Bet tad jāpārdod auto, jo vakar autoavārijās bojā gāja daudz cilvēki. Un jādzīvo teltī klajā laukā, jo aizvakar sagrūstot mājai gāja bojā cilvēki.

    Reklāma