Web Analytics
More
    Reklāma

    Sagaidot mākslīgā intelekta ēru, “Dropbox” atlaiž 500 darbiniekus

    Jaunākie raksti

    Mākslīgais intelekts (MI) ienāk teju visās jomās un mudina uzņēmumus pārskatīt savus biznesa procesesus, optimizēt un efektivizēt tos, pat ja tas nozīmē darbinieku masveida atlaišanu. Uzņēmums “Dropbox” nupat paziņojis, ka atlaidīs 500 darbiniekus uzņēmuma izaugsmes palēnināšanās dēļ, kā arī, jo pienākusi MI ēra.

    Uzņēmums plāno atlaist 16% no globālā darbaspēka un daļu no strādājošiem acīmredzot aizstāt ar MI prātu. “Dropbox” savā paziņojumā uzsvēris, ka ir pienākusi MI ēra skaitļošanā, kas nozīmē, ka uzņēmums savā darbībā izmantos krietni vairāk mākslīgā intelekta iespēju, šādā veidā ļaujot arī samazināt izmaksas uz darbiniekiem.

    Reklāma

    Būtiski, ka šī ir arī pirmā “Dropbox īstenotā darbinieku masveida atlaišana kopš 2021. gada janvāra, kad kovida pandēmijas laikā uzņēmums no darba atbrīvoja 315 strādājošos. Šobrīd “Dropbox” strādā 3125 darbinieki, kas ir pirms plānotās atlaišanas.

    “Dropbox” vienlaikus ir šobrīd pēdējais no tehnoloģiju uzņēmumiem, kas īstenojis masveida darbinieku atlaišanu. Bažās par ekonomikas lejupslīdi lēmumu par krasu darbaspēku samazināšanu pieņēmuši jau tādi tehnoloģiju giganti kā “Google”, “Microsoft”, “Meta”, “Amazon”, “Disney” un daudzi citi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    28.04.2023 12:07

    Kopš “lielais trijnieks” (Google, Apple, Microsoft) ieviesa savus “mākoņus”, Dropbox kļuvis ne visai aktuāls. Tad arī būs ticamākais iemesls.

    Skābene
    28.04.2023 12:44
    Reply to  Krotow

    Es jau sāku domāt par atteikšanos no Dropbox pakalpojumiem, jo kaut kā sācis bremzēt tas pasākums, kad veic darbības ar apjomīgākiem bilžu arhīviem. Iekš One drive un Google photos viss notiek daudz ātrāk un cenas draudzīgākas.

    Last edited 11 months ago by Skābene
    User Vulgaris
    28.04.2023 15:37
    Reply to  Skābene

    Dropbox cenas ir nenormālas. Šamējie uzreiz uzspiež tur 2 vai 3 TB pirkt un nepārtraukti met brīdinājumus ka mape ir pilna, lai gan vēl daži GB ir brīvi un man ar tiem dažiem GB pietiek dažiem gadiem. :D

    Armands
    28.04.2023 19:59

    Ta beidzot tiks atlaisti neīstā darba darītāji.

    Reklāma