Web Analytics
More
    Reklāma

    Nākotne ir sākusies…

    Jaunākie raksti

    Interesants skats uz mūsu nākotni. Principā nekas jauns – it kā dzirdēts, it kā redzēts, apspēlēts daudzās filmās un aprakstīts grāmatās. Viela pārdomām…

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=Pt1bQMIGPFc]

    Reklāma

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    52 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Omg
    11.07.2014 10:12

    Es nezinu ko pīpē autors, bet noteikti gribētu izmēģināt!

    Imants Imants
    11.07.2014 10:22

    Taisnību sakot, pretīgi. Vēl viena koncepcija, kas tikai apstiprina tēzi, ka Homo Sapiens ir nemitīgi mutējošs ļaundabīgs vīruss, ko labāk būtu iznīcināt.

    11.07.2014 10:28

    Pieļauju, ka jāpiekrīt vienai no tēzēm, kas pavīd video – mēs pat iedomāties nevaram, kā viss notiksies… Kaut kad aizvakar lasīju par brāļiem Raitiem, kas lidaparātus projektēja. Pieļauju, ka pat viņi diezin vai paredzēja, ka pēc nepilniem simts gadiem būs lidojoši štruntiņi, kas ļaus no augšas filmēt kā cilvēks brauc ar moci vai skrien krosu. Manuprāt viena no lietām, ko cilvēkam, lai arī kas nenotiktu un nebūtu gaidāms nākotnē, ir nepārstāt domāt…

    Artis Abols
    11.07.2014 15:26

    Nepētot vēsturi šķiet, ka Raiti noņēmās ar lidmašīnām, kamēr lidojošie štrunti ir vairāk helikopteri, kuru pirmsākumi meklējami DaVinči idejās vai pat Archimēda skrūvē.

    davfreim
    11.07.2014 11:40

    TVNET stila raksts…. Fui.

    11.07.2014 11:43
    Reply to  davfreim

    Nesapratu, kas ir TVNET stila raksts? Dzeltens? :) Un kur ir “dzeltenums”? Būtu interesanti dzirdēt pamatojumu, kāpēc šī prognoze varētu būt nepareiza, citādi man jāsaka: TVNet stila komentārs ;)

    davfreim
    11.07.2014 12:22

    Standarta TVNET raksts:
    1) Virsraksts neko nepasaka
    2) teksts, apraksts, analīze utt. NAV gandrīz nemaz
    3) Kaut kāds mistiskais video, kuru neskatoties rakstam najēgas

    11.07.2014 12:46
    Reply to  davfreim

    Labprāt izlasītu kādu Tavu rakstu, lai redzētu kā turpmāk pareizi rakstus veidot. Neesmu rakstu pareizu veidošanu mācījies, tāpēc vienmēr esmu atvērts jaunas informācijas uzņemšanai. :)

    zivs
    11.07.2014 19:51

    Sāksim jau ar to, ka video nav latviešu valodā (vai arī kursors ir internacionāls pasākums, kur katrs raksta un ievieto video kādā valodā vien vēlas, kaut klakšķu?) – gribētu kaut vai īstu izvilkumu/atstāstu par to, kas tur ir. Tikpat labi varēja ielikt video somu, uzbeku vai jakutiešu valodā un pieņemt kā pašsaprotamu, ka “visi taču tās valodas tāpat zina, jo es to zinu”.

    Šādā (šībrīža) formā raksts (bez video) izskatās šādi:
    —————-
    Nākotne ir sākusies…

    Interesants skats uz mūsu nākotni. Principā nekas jauns – it kā dzirdēts, it kā redzēts, apspēlēts daudzās filmās un aprakstīts grāmatās. Viela pārdomām…

    —————–

    Kas ir tas “nekas jauns”? Kas ir tas “it kā dzirdētais un it kā redzētais”? Kas vispār ar šo rakstu ir domāts, ja es nesaprotu krievu (vai somu, uzbeku vai jakutiešu) valodu? Kas vispār ar to rakstu ir domāts? Spaisa reklāma?

    11.07.2014 20:31
    Reply to  zivs

    Par raksta noformējumu un īsumu viss jau noskaidrots un turpmāk tik lakoniski ieraksti vairs nav paredzēti.

    Kas attiecas uz valodām, tad te mana nostāja ir vienkārša. Pamatā koncentrējamies uz saturu latviešu valodā un ierīcēm, kas aktuālas mūsu reģionam (šad un tad ar izņēmumiem, protams). Ik pa laikam noteikti pavīdēs arī saturs svešvalodās (piemēram, video), jo lokālas alternatīvas gluži vienkārši var nebūt vai arī pārāk darbietilpīgi/dārgi konkrēto gadījumu lokalizēt. “Somu, uzbeku vai jakutiešu” valodā tas diez vai būs, bet mūsu pusē labi zināmās valodās gan (piemēram, angļu un krievu).

    zivs
    11.07.2014 21:44

    Es pārvaldu angļu, ne krievu, citi pārvalda krievu, ne angļu. Daudzi (jā, protams, tādu te nebūs, bet tomēr) nepārvalda (vismaz ne līdz galam) abas svešvalodas. Tā ir maza piebilde “labi zināmajām valodām”.

    Tas ir iemesls, kāpēc es uzskatu, ka, ja liek video svešvalodā, tad vajadzētu būt kaut vispārīgam izskaidrojumam, par ko tur ir runa, lai var piedalīties diskusijā.

    “jo lokālas alternatīvas gluži vienkārši var nebūt vai arī pārāk darbietilpīgi/dārgi konkrēto gadījumu lokalizēt.” – ja tas ir par tekstu, tad te ož pēc pamatīga copy-paste rakstu spiešanas, kā agrāk to darīju pats (tiesa, es vismaz tulkoju, nevis iemetu YT linku ar nepaskaidrojošu vienrindi). Neprasa jau vārds vārdā tulkot, galu galā …

    12.07.2014 21:15
    Reply to  zivs

    Dīvaini, ka nevienam nebija nekādu pretenziju, kad šeit tika likti video angļu valodā ;) Bet nu labi, ne pirmo reizi tieku kritizēts, kad kaut ko esmu nopublicējis no krievu avotiem. Labi, ka neviens vēl mani par komunistu tāpēc nav nosaucis. Kritiku pieņemu un turpmāk mani raksti būs izteikti sausi un analītiski kā ziņu portālā pienākas.

    Leo
    12.07.2014 00:16

    Lūdzu, Gati, nevajag ar šiem izteikumiem: “Labprāt izlasītu kādu Tavu rakstu.” Ja Jūs iegādātos, piemēram, burkānus, kuri diemžēl ir iepuvuši, pārmestu par to pārdevējam, bet viņš Jums atbildētu, lai audzējiet un pārdodiet pats, Jūs domātu, ka šis pārdevējs ir nekompetents? Lasītāji, kas nav rakstu autori, taču drīkst komentēt un izteikties par produktu/servisu, ko viņi saņem un cerēt uz atbilstošu kvalitāti (pat ja šie kvalitātes standarti nav vispārzināmi). Es ieteiktu izveidot rakstus, kur pamatteksts ir veidots pašiem, pat ja tas ir referāts un pārsvarā informācija būtu kopēta no šāda veida video materiāliem. Šo tekstu Jūs varētu pasniegt ar dažādiem argumentiem un arī faktiem, atsaucēm, nevis uzspiest informāciju kā vispārzināmu, pilnīgi neapstrīdamu, kā tas ir šajā video (video balss tikai saka, ka nākotnē būs tā un tā, nevis iespējams būs tā, varbūt būs šitā un tas tā būs tāpēc, jo tagad mums ir šis un tas… u.t.t.). Jūsu veidotajā tekstā Jūs arī tieši variet vērsties pie lasītāja ar jautājumiem par viņu domām un lūguma pēc komentāriem, nevis ar “Viela pārdomām…”. Un ja ir vēlēšanās, tad tikai kā atsauces, papildus materiālus ievietot šādus video teksta beigās. Tādas ir manas domas. Lūdzu neapvainoties. Ir jāuzklausa arī negatīva kritika, lai laika gaitā saņemtu uzslavas. Jūs… Read more »

    12.07.2014 23:02
    Reply to  Leo

    “Uzspiest” – tas gan ir skarbi teikts :) Nevienam neko neuzspiežu un nejūtos vainīgs, ka kāds jūtas apspiests. Mans mērķis nav bijis kādam kaut ko uzspiest, bet ja kāds tā jūtās, tad iesaku labāk paanalizēt pašam savu pieeju lietām, varbūt pats kaut ko mīlat citiem uzspiest :) Cilvēks jau parasti pasauli redz tādu, kāds ir pats. Vismaz līdz šim rakstam es Kursora lasītājus redzēju kā kaut kādu aizspriedumu nepārņemtus cilvēkus un ir žēl, ka diskusija ir izvērsusies nevis par tēmu, bet veidu. Mea culpa! Ceru, ka neesat tas pats Leo, kas man jau pirms vairākiem gadiem e-pastā rakstīja sviestainus pārmetumus. Ļoti ceru, ka tas tā nav… Visā visumā man ir žēl, ka komentētāju pulks vismaz pagaidām nav tāds, kā deviņdesmito gadu datoriķu forumos, kad cilvēki bija vairāk gatavi diskusijām un fantāzijas lidojumiem nevis savstrapējiem pārmetumiem.

    Leo
    13.07.2014 13:16

    Jā, varbūt vārds “uzspiest” ir mazliet skarbi, bet tā es sajutos noskatoties youtube video, kur netiek apsvērtas alternatīvas, fakti. :)

    Cilvēki ir dažādi, katram ir kāda daļiņa aizspriedumu, bet lasītājiem tiešām gribētos redzēt kaut ko kvalitatīvāku, jo šādu rakstu var ievietot twitterī kā twītu, nevis lasāmu rakstu tehnoloģiju portālā, nepiekritīsiet? Tās, protams, ir tikai manas domas, mani ieteikumi, Jūsu pašu un portāla labā. :)

    Nē, neesmu tas Leo. Un datoriķu forumos pagaidām viss notiekās, bet, piekritīšu, ka savstarpēji pārmetumi notiek biežāk un redzamāk, diemžēl. Kā jau teicu, veiksmi. Nekomentēju šeit, lai kādu aizvainotu, pārmestu, uzspiestu kaut ko, bet gribējās tomēr ieteikt šo to, tā kā parādījās pāris citi komentāri par raksta saturu. :)

    Reinis Ru
    12.07.2014 13:02
    Reply to  davfreim

    Standarta TVNET komentāds, DavFreim:
    Neidziļināties, uzdirst, nedomāt.

    davfreim
    12.07.2014 13:28
    Reply to  Reinis Ru

    1 rindkopa, kuraij nav jēgas, saprastu, ja būtu ko aizstāvēt, aizstāvēt kādu aizstāvēšanas pēc jau velk uz politiķu pusi. Tev vieta būtu politikā, varbūt Ušakovu varētu slavināt.

    Artis Abols
    11.07.2014 15:17

    “Būtu interesanti dzirdēt pamatojumu, kāpēc šī prognoze varētu būt nepareiza”

    Interesanta doma. Apmēram tāda pati kā “tu nevari pierādīt, ka dieva nav, tāpēc dievs ir”. Nu kaut kā tā.

    Jāpēta nevainīguma prezumpcija, bet tāpat šķiet, ka pieņemt vēlamo par esošo ir aplami. Šajā gadījumā – aplami ir pieņemt, ka prognoze izrādīsies pareiza.

    11.07.2014 15:21
    Reply to  Artis Abols

    Vai es teicu, ka prognoze ir pareiza? Es vienkārši esmu pret īsiem un fujīgiem komentiem :) Piekrītu, ka nodarbojos ar nelielu provocēšanu un gribējās iesaistīt cilvēkus sarunā par nākotnes prognozēm. Žēl, protams, bet sanāca laikam kā parasti :)

    Artis Abols
    11.07.2014 15:37

    Prognoze ir tāda kāda tā ir – ŠOBRĪD ne pareiza un ne nepareiza (Šrēdingera kaķis???).

    11.07.2014 15:46
    Reply to  Artis Abols

    Tieši tā. Bet ir taču interesanti padomāt: kā varētu būt? :) Šis ir viens no jautājumiem, kas gana labi rosina iztēli un bez iztēles iesaistes cilvēki noteikti sasniegtu daudz mazāk ;)

    Artis Abols
    11.07.2014 16:03

    Traks var palikt! Viela pārdomām – vai var domāt bez valodas?!?

    KKTK
    11.07.2014 12:06

    Pirmais teikums jau bija nepareizs, vismaz nesakrīt ar to ko es domāju. Balss no hREN-TV populārajiem “zinātniskajiem” raidījumiem. izslēdzu pēc 1min.

    11.07.2014 12:46
    Reply to  KKTK

    Labprāt dzirdētu, kāds ir Tavs viedoklis par nākotnes prognozēm.

    KKTK
    11.07.2014 17:11

    Ja es ko prognozēšu, tad tam būs līdzi arī pamatojums, kāpēc es tā domāju. Un nebūs uzmanības novēršanai kustīgas bildītes fonā :)
    Es labprāt te redzētu rakstus par nākotnes vīzijām, prognozēm, bet lūdzu citā kvalitātē. Datoriķiem tomēr tam IF … THEN … ir jābūt :}

    11.07.2014 17:20
    Reply to  KKTK

    Kādas ir tavas prognozes?

    KasparsB
    11.07.2014 15:37

    Kāds noteikti pārskatījies seriālus un RenTV sižetus :D :D :D

    11.07.2014 15:45
    Reply to  KasparsB

    :D noteikti ne es. RenTV man ir to TV kanālu grupā, kas ir excluded no saraksta :)

    11.07.2014 15:48

    Kungi, jūs mani nepatīkami pārsteidzat. Video nav noskatīts līdz galam un jau ķeraties pie indīgu komentāru drukāšanas. Tik tiešām, paši ne labāki kā TVNet komentētāji! :D

    Noskatījos video un jāsaka, ka man tīri labi patīk tā ideja. 15 minūtēs vizuāli baudāmi (par noskaņu vien dodu 10 balles) apstāstītas vairākas būtiskās tēmas. Es personīgi nedomāju, ka mēs savās dzīvēs paspēsim piedzīvot kaut daļu no video pastāstītā, tomēr tālākā nākotnē kaut kas no tā visa varētu piepildīties. Protams, vēl ir vietā jautājums par to, ko mēs vispār varam paredzēt ar tām zināšanām un pieredzi, kas mums šobrīd ir. Jebkurā gadījumā video labs kā domu raisītājs. Cepums Gatim!

    11.07.2014 15:58

    Apņemos ņemt vērā aizrādījumus un turpmāk tik īsu teksta daļu nerakstīt :)

    davfreim
    11.07.2014 21:31

    TVNet stila raksts, tādi arī komentāri… Es piemēram vispār nevēlos neko tajā okupantu valodā lasīt un skatīties, ietiek jau Rīgā studējot tos muļķus klausīties ikdienā un visur, par laimi vasarā esmu laukos, kur 99.9% runā tikai valsts valodā, kad biju mazs to nenovērtēju, bet tagad negribu vairs uz Rīgu atpakaļ :)

    Reinis Ru
    12.07.2014 17:12
    Reply to  davfreim

    Var redzēt, ka vasarā esi laukos. Īstenībā, liekas, ka pat ilgāk.

    Rūdolfs Rancāns
    12.07.2014 09:16

    Ļoti nepatīkams pārsteigums atverot šo rakstu. It īpaši, ja tas ievietots sadaļā lasāmviela. Krīt ārā no kursora kopējā konteksta un vīzijas.

    Reinis Ru
    12.07.2014 13:03

    Paldies, džeki – smuks video!
    Noskaņa nu ļoti, ļoti smuka – tie, kuri kaut nedaudz lasījuši Strugackus, sapratīs. ;)
    Par krievu valodu – jo vairāk valodu zini, jo izglītotāks un gudrāks esi. Ja to dažs labs pāķis sauc par okupantu valodu un klaji auro: “Man nekas nav jāzina, es dzīvoju Latvijā, blablalba!”, tad es pat negribu zināt, cik tukšs tas paurītis ir.

    zivs
    12.07.2014 13:22
    Reply to  Reinis Ru

    Vienu pamatotu argumentu, kāpēc Latvijā būtu jāzina tieši krievu valoda, nevis, piemēram, igauņu vai lietuviešu? uzreiz vari ievadīt atpakaļ savā caurumā “jo mums krievi ir kaimiņi un te ir daudz krievu” argumentu.

    12.07.2014 13:27
    Reply to  zivs

    Kā jau Reinis norādīja, jo vairāk valodu zini, jo labāk pašam. Proti, vairāk iespēju gan profesionālajā, gan privātajā dzīvē. Un, lūdzu, nevajag te aizsākt “mēs pret krieviem” tipa sarunas. Ravēšu laukā bez žēlastības!

    zivs
    12.07.2014 13:30

    Nav runa par valodas izvēli (pārvaldu gan krievu, angļu, igauņu un vācu. Jā, es esmu kruts.), bet par to, ka šāds raksts ir pasniegts ar domu “nu jūs jau tāpat visi saprotat krievu valodu, te neko nevajag tulkot.” un “Valodu zināšana ir totālā bagātība.”. Tas atmet atpakaļ pie “jakutiešu, somu un uzbeku” valodām, jo “valodu zināšana ir bagātība!”.

    Reinis Ru
    12.07.2014 16:52
    Reply to  zivs

    Zivs, esi tik labs, uzraksti tam video subtitrus LV valodā. Dabūsi virtuālo cepumiņu.
    Tikai nesāc bļaut tipisko: “TĀ VALODA MAN NAV JĀZINA, JA????!!!111ONE”

    zivs
    13.07.2014 18:05
    Reply to  Reinis Ru

    Idiots (jeb, latvietis-tipiskais). :)

    davfreim
    12.07.2014 19:38
    Reply to  zivs

    Pilnīgi piekrītu, tas ir aplami uzskatīt par pašsaprotamu to, ka visi zina krievu valodu. Tieši tāpēc es viņus saucu par okupantiem, kautkā neredzu citu tautu @LV, kura uzspiestu savu valodu visiem.

    davfreim
    12.07.2014 13:31
    Reply to  zivs

    Krievi nav kaimiņi, bet gan parazīti. Kolarado vaboles oranžmelnās, tas viss šobrīd labi redzams.

    Reinis Ru
    12.07.2014 16:52
    Reply to  davfreim

    Klausies, Delfos tikko ielikts jauns raksts par Benesu Aijo. Skrien ka` naski uz turieni, tieši tur Tava naida pietrūkst. ;)

    12.07.2014 23:34

    Kā raksta autors, atļaušos nelielu nobeigumu uztaisīt, jo redzu, ka viss ir absolūti nepareizi ievirzījies. Ir skumji skatīties, ka lielākai daļai svarīgāks bija tas, vai raksts atbilst kaut kādiem viņu standartiem un tml. No sirds paldies pāris cilvēkiem, kas acīmredzot bija video noskatījušies. Iespējams, ka ir labi dzīvot pasaulē, kurā viss ir pēc noteiktiem standartiem. Standarta raksti, standarta bildes un tml. Tā laikam ir labāk, jo, ja kaut kas neatbilst mūsu standartiem, mēs jūtamies apdraudēti, jo nesaprotamo uztveram kā potenciāli bīstamo. Lai arī apsolījos turpmāk ievērot šādus tādus standartus attiecībā pret rakstu formātu, komentāri manī nostiprināja pārliecību, ka šādu – nedaudz provocējošu rakstu vajag daudz vairāk. Un, par spīti mūžīgajam laika trūkumam, es pacentīšos, lai tā būtu. No savas puses neredzu jēgu turpināt kaut ko komentēt pie šī raksta, jo, kā jau minēju vienā komentārā, man ir žēl, ka diskusija ir nevis par jēgu, bet formu. Formu esmu apņēmies uzlabot. Atvainojos tiem, kam mans solis radīja nepatiku pret šo vietni – uzreiz saku, ka tas nav Kristapa sankcionēts. Paldies viņam kā vietnes autoram par to, ka viņš ļauj pietiekoši brīvi izteikties. Un vēlreiz paldies pāris cilvēkiem, kuru komentāros sadzirdēju izpratnes notis. Bet visiem, visiem ieteiktu palasīt kaut ko no tā… Read more »

    zivs
    13.07.2014 17:05

    Kāda jēga un forma var būt rakstam, kuru daļa lietotāju vienkārši nesaprot kā tādu?! Tas viss atgriežas pie tā, ka provocēsi mūs ar rakstiem (pareizāk, rindkopām), kur būs viens teikums latviešu valodā, bet pārējais – valodā, kuru Tu uzskati par pašsaprotamu un visiem zināmu svešvalodu?!

    Kā ir jājūtas lasītājam, kurš nav tik totāli inteliģents un foršs kā šī vienrindas teksta autors? Kā?! “Ej, mācies valodu, tupais tupeni!”?

    Un raksts ir provocējošs ar to, ka tas valsts valodā nepasaka absolūti neko. Provocē mūs ar tekstu valsts valodā, to uzņemsim ar prieku!

    Reinis Ru
    14.07.2014 11:55
    Reply to  zivs

    Zivs – lūdzu, aizveries.

    Es šajā vietnē cenšos iztikt bez rupjībām, taču Tava plānā prātiņa apjomi patiešām mani sāk kaitināt.

    Reinis Ru
    14.07.2014 11:59

    Gati, “necepies”! :)
    Vienmēr būs visādi ļautiņi, kuriem kaut kas nepatiks. Pieļauju, ka Tu nestrādā virtuālajā vidē pirmo dienu un ar to esi saskāries vairākkārt. Šādiem te uzmanības medniekiem vienkārši nav ko darīt, tāpēc cilvēks arī virtuālajā vidē aiz kaut kāda segvārda sajūtas dikti varens (lai gan reālajā dzīvē, visticamāk, ir parasts, pie TV dirnošs alusvēders) un tad nu sāk “mētāt pirkstus”.

    Nākamreiz vienkārši pie virsraksta iekavās ieliec teikstu: “Videomateriāls krievu valodā” un šie Egoni atbirs.

    Zinātniskā un filozofiskā fantastika, tās apspriešana un diskutēšana par to – abi īkšķi uz augšu no manis! Ja “uzroc” vēl ko līdzīgu iepriekš publicētajam, lūdzu, padalies arī turpmāk. :)

    Maikls
    14.07.2014 23:29

    Heh, 46 komentaari un taa arii neviens nav varejis paris teikumos uzrakstiit par ko ir video taadiem kaa es, kas ljoti slikti saprot krievu valodu. Nu luudzu… ;)

    Leo
    17.07.2014 01:28
    Reply to  Maikls

    No problemo. Mazliet patulkoju. Diemžēl, uzrakstīju tā, kā sapratu es, varbūt šis tas nav pareizi, taču, domāju, ka doma ir saprotama. Pāris teikumi ir izrauti ārā. Labojiet, ja nepareizi… ;) Starpcitu, ja autors/admins/moderators vēlās, droši var izmantot tulkoto materiālu, ja vēlas pārkopēt rakstā, nekādi “kopīraiti” netiek uzlikti… Šādos rakstos, es labprāt redzētu šādu tulkojumu, kā arī paša autora personīgās domas. ;) Kā nekā “Lasāmviela” sadaļa. :) “Mēs esam uz jauna cilvēka evolūcijas pakāpiena. Tas, kas mums ir bijis zinātniskā fantastika rītdienai, ir šodienas neticamā realitāte. Nākotne ir sākusies… 1. Saprātīga telpa Katrs cilvēks, katra lieta ir online, atrodas internetā, globālā, saprātīgā telpā. Biometriskās pases, sākumā ārējās, vēlāk iebūvētas ķermenī. Tas viss arī saistīts ar naudas maku, apdrošināšanu, tiesībām, bankām u.t.t. Mums būs pieejami visi mūsu īpašumi, mantas, bet tā kā visas šīs lietas neizmantojam vienlaicīgi, tad arī šo tīklu uzskatīsim kā savu īpašumu. Svarīgi, kādā sistēmā Tu atradīsies, svarīgi, kāda korporācija pārvaldīs Tavu apdrošināšanu, Tavu pašsajūtu, produktus, izklaidi, izglītību, kā arī darbu, lai pelnītu naudu, ja gadījumā pieslēdzoties sistēmai nav naudas ar ko samaksāt. Nākotnes pasaule ir pārāk sarežģīta, lai visu laiku būtu anonīms, bet arī pārāk vienkārša, lai katrs sekotu katram. Kādā brīdī mēs visi būsim realitātes šova dalībnieki,… Read more »

    17.07.2014 09:17
    Reply to  Leo

    Paldies par šo darbu.

    Kaspars
    17.07.2014 09:49
    Reply to  Leo

    Godīgi sakot, video nenoskatījos, jo man nepatīk veids ka info tika pasniegta..šis stils Krievu raidījumos ir ļoti populārs (vai arī lielu daļu ierunā viens cilvēks ) Anyway, video neskatos un šeit lieki par neredzēto diskusījās neielaidos, tāpēc liels paldies par tūlkojumu. Ja šis raksts tapis ar domu, uzzināt ko cilvēki doma par nākotni, tad rakstā “uzburtajai ainiņai” man ticēt negribas. Manās acīs tā ir fantastika. Ļoti nedaudzos punktos varu piekrist, un uzskatu, ka jā – pasaule uz to tiecas, bet kopumā iespaids kā skatoties 2000. gada video par 15-20gadus tālu nākotni… nav mums(ar mums es domāju cilveku-parasto..kautkādus prototipus neskaitām) vēl ne lidojošas mašīnas, ne pilnībā automatizētas mājas(vai kautvai “dāčas uz marsa”), ne arī labākais draugs robots Bet kautkas jau piepildījies ir gan, piem. iRobots Man nešķiet, ka pasaule var attīstīties tik strauji, pār pasauli valda nauda, un naudai patīk stabilas vērtības – nafta un gāze kā piemērs. Skumji atzīt, bet ir vajadzīgs karš, lai šīs lielās pasaulīgās vērtības mainītos un ļautu attīstīties globālām inovācijām (galvenais uzsvars uz enerģētikas nozari), bet karš vairāk nesīs postu nekā iespējas, vai arī otrs scenārijs – sāksies karš, ja šīs lietas sāks mainīties. Enerģetikas attīstība tiek speciāli turēta uz vietas. Vēl vairāk nepiekrītu par cilvēces… Read more »

    Leo
    18.07.2014 00:23
    Reply to  Kaspars

    Gati, Kaspar, lūdzu! ;) Jā, es pilnīgi piekrītu par “kiberizāciju”, domāju, ka virtuālā realitāte neaizvietos reālo dzīvi, taču, ir lietas, kurām par šo tēmu es piekrītu tajā video. Piemēram, es ļoti ceru, ja neizdosies izveidot ģenētisku dzīvības ilguma pagarināšanu, tad vismaz spēt cilvēka apziņu “ielādēt” datorā vai kādā citā virtuālajā realitātē. Pēc nāves, personīgi es, gribētu palikt vismaz ar funkcionējošu saprātu, apziņu. Izklausās dīvaini, bet es gribētu dzīvot mūžīgi, jo tik daudz ko gribētos piedzīvot, kaut vai citu planētu un galaktiku apceļošanu. Par to realitāti, līdzīgi kā tajā filmā – Surogāti – virtuālo realitāti un robotus varētu apvienot, lai veiktu fizisku darbu, vai kādu citu nodarbi, kas cilvēkam pašam varētu būt bīstama. Taču tiešām šaubos, vai cilvēks vēlēsies aizstāt reālo dzīves skatījumu, savas sajūtas un emocijas. Virtuālā realitāte, kā izklaide, kā darbs jā, bet ne ilgtermiņa dzīvošana. Piekrītu arī par lēno attīstību, jo lielie naftas, enerģijas magnāti nevēlas pārmaiņas, kamēr viņiem kabatā ripo naudiņas. Taču, nedomāju, ka vajadzīgs karš. Vajadzīgi cilvēki, vai vēl labāk lielas interešu grupas. Līdzīgi, kā šajā portālā ir raksts par Tesla Model 3. Diezgan ticams pārmaiņu punkts, lai arī elektromobīļi jau pazīstami sen. Īstenībā, mūsdienās jau varētu būt daudz gudrāki roboti, kā iRobot, daudz efektīvāks transports,… Read more »

    Reklāma