Web Analytics
More
    Reklāma

    Iznākusi Linux distribūcija CentOS 7.0

    Jaunākie raksti

    Prezentēta Linux distribūcija CentOS 7.0, kas būvēta uz komerciālās distribūcijas Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 7.0 pirmkoda un ir pilnībā savietojama ar RHEL. Lejupielādei pieejama pamatkomplektācija DVD formātā (4 Gb), NetInstall komplektācija uzstādīšanai no tīkla (370 Mb), komplektācija uzstādīšanai USB zibatmiņā (7 Gb) un Live-komplektācijas ar GNOME (1.1 Gb) un KDE (1.2 Gb) darbvirsmas vidēm. CentOS 7 pieejams tikai x86_64 arhitektūrai.

    CentOS 7.0 ir pirmais nozīmīgais produkts, kas iznācis pēc projekta pāriešanas kompānijas Red Hat paspārnē. Ātrākai CentOS izstrādei gan CentOS, gan RHEL pirmkodi izvietoti vienā Git repozitorijā. Salīdzinot ar iepriekšējiem laidieniem, CentOS jaunā versijā izmantots sākotnējo komplektāciju publiskas izvērtēšanas modelis, kuras ietvaros sākotnējās testēšanas process bija pieejams visiem gribētājiem.

    Reklāma

    CentOS izstrādātāji sola, ka jauninājumu iznākšana kavēšoties tikai 24-48 stundas salīdzinot ar to ieviešanu RHEL. Galvenās īpatnības un atšķirības aprakstītas šeit.

    Tīmeklī jau pieejams entuziastu izveidots instalēšanas procesa apraksts.

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=PfL86GXuc3U]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    08.07.2014 23:24

    kārtējā huiņa “cīnītājiem pet sistēmu”

    09.07.2014 07:14
    Reply to  mankulito

    Un sistēma būtu kas?

    09.07.2014 09:25
    Reply to  mankulito

    Pret kādu sistēmu? Šāda tipa komentāri bija aktuāli kādā 1995. gadā nevis tagad…. Ieteiktu nedaudz “iebraukt” tēmā. Bija man viens kolēģis, it kā mācīts un zinošs, bet viņam bija Viedoklis par atvērtā pirmkoda produktiem un izstrādātājiem. Tas nekas, ka viņš pat dzirdējis nebija par to, ka lielas korporācijas ik gadu iegulda miljonus to izstrādē, tas nekas, ka nopietniem projektiem ir izstrādāta pietiekoši nopietna kārtība – kā notiek projektu attīstīšana un tml., tas nekas, ka Linux sistēmas “sēž” uz nomācoša skaita superdatoru visā pasaulē, tas nekas, ka Linux distribūcijas izmanto fondu biržas un citi nopietni kantori (kas, pēc būtības, tak ir Sistēmas sastāvdaļa ;) ) Viņam bija Viedoklis…. un tas bija svarīgākais ;)

    09.07.2014 12:13

    Vēl dažus gadus atpakaļ “krutie” lika Ubuntu, jo win esot pārāk mainstream, un viņi esot surovie underground, kam vajag ko citu. lol

    09.07.2014 12:15
    Reply to  mankulito

    Pieļauju, ka kontaktējies ar nepareizajiem cilvēkiem vai apmeklē nepareizos forumus :) “Krutie” vienmēr izmantojuši LFS, Gentoo vai Slackware :D

    Linux fans
    09.07.2014 07:24

    Darba stacijām neko labāku nevar gribēt. Stabils kā mūris ir centos. Būs jāuzliek Minta vietā.

    Nettwerk
    09.07.2014 18:34

    Lietoju RHEL teikshu, ka diezgan aatri iz iznaakusi CentOS 7 versija peec RHEL.

    10.07.2014 10:07
    Reply to  Nettwerk

    Pieļauju, ka tas ir tāpēc, ka projekts nonācis Red Hat paspārnē un darba organizācija ir uzlabota. Atceros, pirms gada vai diviem projekta autors pat bija uz laiku kaut kur nozudis un daudzi jau sāka runāt, vai tik CentOS neaizies pa skuju taku. Tā ir ar tiem indiešiem :) Viņi uz lietām skatās no mūžības viedokļa :)

    Reklāma