Web Analytics
More
    Reklāma

    Ar Valsts zemes dienesta mobilo aplikāciju nekustamo īpašumu dati kļūst pieejamāki

    Jaunākie raksti

    Ceturtdien, 2014. gada 19. jūnijā, Valsts zemes dienests (VZD) informēja, ka mobilās aplikācijas kadastrs.lv izstrāde ir pabeigta un viedierīču lietotājiem tiek nodots risinājums, kas nodrošinās ērtu piekļuvi publiskajiem datiem Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā. Aplikāciju varēs izmantot gan Android, gan iOS operētājsistēmās un tiek gatavota arī aplikācijas versija Windows Phone ierīcēm.

    Bezmaksas mobilā aplikācija kadastrs.lv būs noderīgs instruments jebkuram – gan īpašniekam, gan profesionālim, kam ikdienā nepieciešams ātri piekļūt  informācijai par nekustamajiem īpašumiem. Aplikācija ļauj iegūt pamatdatus par 5 miljoniem kadastra objektu, kas reģistrēti Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā. Tā ir iespēja meklēt un attēlot kartē zemes vienību robežas, būvju kontūras, zemes un būvju adreses, kā arī iegūt citu informāciju. Valsts zemes dienesta klienti ar aplikācijas starpniecību varēs ērti sekot pasūtījumu izpildes gaitai.

    Reklāma

    Kadastrs.lv prezentācijas pasākumā, kas šodien notika Rīgas Informācijas tehnoloģiju Demo centrā, tieslietu ministre Baiba Broka norādīja, ka valsts pārvaldei jākļūst arvien modernākai, jāizmanto informācijas tehnoloģijas, lai radītu aizvien kvalitatīvākus e-pakalpojumus. Ministres vērtējumā Valsts zemes dienests ir teicams piemērs, kā valsts pārvaldes iestāde, veiksmīgi izmantojot Eiropas Savienības fondu finansējumu, radījusi noderīgu risinājumu, kura vērtība ir tā mobilitāte. Viņa aicināja izmantot jaunās aplikācijas priekšrocības.

    screen568x568 screen568x568 (1) screen568x568 (4)

    Izvērtējot mobilās aplikācijas kadastrs.lv ieguvumus, Valsts zemes dienesta ģenerāldirektores vietniece attīstības jautājumos Līga Jurjeva uzsvēra: „Esam radījuši mūsdienīgu risinājumu, ar kura palīdzību VZD informācijas sistēmās uzkrātie dati kļūst pieejamāki lietotājiem. Tas ir nozīmīgs solis Dienesta kā valsts pārvaldes iestādes darbā, jo veicina klientorientētu servisu, tādējādi mazinot administratīvo slogu.” Mobilā aplikācija ir interneta portāla www.kadastrs.lv turpinājums viedierīcēs.

    Interesanti, ka 2013. gadā portālu internetā apmeklēja vairāk nekā 134 tūkstoši unikālo lietotāju, bet apskatīto objektu skaits pieauga par 20%, pārsniedzot 2,8 miljonus. Joprojām katru dienu portālu apmeklē vairāk nekā 2500 lietotāju. Salīdzinot ar portālu, mobilā aplikācija kadastrs.lv ir vēl ērtāka alternatīva ikvienam interesentam, kā saņemt informāciju par nekustamajiem īpašumiem. Turklāt tas ir veids klientam pašam plānot, kad un kādu informāciju iegūt, jo nav nepieciešams rēķināties ar dienesta darba laiku vai savu atrašanās vietu.

    Informācija par mobilās aplikācijas lietošanu jau tagad pieejama VZD tīmekļa vietnes sadaļā Mobilā aplikācija kadastrs.lv. Savukārt jūlija sākumā VZD Klientu apkalpošanas centru apmeklētāji varēs saņemt informatīvo bukletu.

    Mobilā aplikācija kadastrs.lv izstrādāta ERAF līdzfinansētā projekta „Valsts zemes dienesta ģeotelpisko datu Ģeotelpiskās informācijas sistēmas izveide” ietvaros. Projekta mērķis ir izveidot modulāru VZD ģeotelpisko datu sistēmu (ĢIS), kurā pēc vienotiem principiem tiks uzkrāti un apstrādāti kadastra, adrešu, aizsargjoslas izraisošo objektu un apgrūtināto teritoriju, vērtību zonējumu, būvju kadastrālās uzmērīšanas, topogrāfisko plānu mērogā 1:500 dati. ĢIS nodrošinās datu ērtu izmantošanu VZD klientiem un datu apmaiņas partneriem e-pakalpojumu un informācijas servisu veidā atbilstoši INSPIRE direktīvas prasībām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Loks
    20.06.2014 15:34

    Nu protams priecē, ka parādās šadas aplikācijas… bet nu izskats atkal galīgi garām.. pie tam pa lielam izskatās, ka vienkārši aplikacija ar web kontroli un viss..

    20.06.2014 16:43

    Vispār tas ir interesanti – vai tiešām ir nepieciešamība izstrādāt visas šīs katrai platformai specifiski mērķētās aplikācijas, ja var vienkārši iztikt arī ar mobilajiem pārlūkiem optimizētu mājas lapu? Tad šie dati būtu ērti pieejami arī tiem, kas lieto Sailfish OS, Firefox OS, Ubuntu Touch, Tizen utt.

    22.06.2014 05:25

    Tāda aplikācija tiešām ir vajadzīga? Laba mobilā lapa jā, tas ir saprotams.

    Reklāma