Web Analytics
More
    Reklāma

    Rīga kļuvusi par Eiropas bezmaksas WiFi galvaspilsētu

    Jaunākie raksti

    Otrdien, 10. jūnijā Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs tikšanās laikā ar uzņēmuma Lattelecom valdes priekšsēdētāju Juri Gulbi mediju pārstāvjiem atklāja, ka maijā Rīga kļuvusi par Eiropas bezmaksas bezvadu interneta galvaspilsētu. Veicot šādus aprēķinus, tika ņemts vērā bezmaksas WiFi punktu skaits uz vienu kvadrātkilometru un pilsētas iedzīvotāju skaitu.

    Lucavsalā, kur tikko pabeigta kārtējā Lattelecom bezmaksas WiFi punkta izbūve, un kur tikās Rīgas domes un Lattelecom vadība, N.Ušakovs pauda gandarījumu, ka Rīgā bezmaksas bezvadu internets attīstās sekmīgi, un servisa ziņā Latvijas galvaspilsēta ir līderis Eiropas pilsētu vidū. Vienotu bezmaksas WiFi servisu Rīgā un visā Latvijā pēc paša iniciatīvas kopš pagājušā gada aprīļa ierīko Lattelecom.

    Reklāma

    “Esmu gandarīts, ka bezmaksas WiFi tagad ir pieejams arī atpūtniekiem domes ierīkotajā Lucavsalas pludmalē, savukārt Rīgas panākumi WiFi ieviešanā ir tādi, ka atstājam aiz sevis pat Tallinu un šodien jau runājam par to, ka tieši Rīga ir Eiropas bezmaksas bezvadu interneta galvaspilsēta,” sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

    Rīgā vidēji ir pieejams viens Lattelecom free-WiFi interneta pieslēgšanās punkts 750 iedzīvotājiem un uz vienu kvadrātkilometru – trīs WiFi punkti. Salīdzinājumam, Tallinai viens publiskais bezmaksas bezvadu interneta punkts pieejams vidēji uz 1263 iedzīvotājiem un divi – uz vienu kvadrātkilometru. Nākamās Eiropas pilsētas bezmaksas WiFi attīstības ziņā aiz Rīgas un Tallinas ir Stokholma, Vīne, Parīze un Helsinki.

    “Esam gandarīti un lepni, ka šogad kā nekad varam palīdzēt Rīgai spīdēt uz citu pilsētu fona – gan veicinot Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas izcilību, gan nodrošinot Eiropā labāko piekļuvi stabilākam un ātrākam internetam. Mūsu mērķi kļūst tikai ambiciozāki uz vēlamies, lai ne tikai Rīga, bet visa Latvija kļūtu par Eiropas bezmaksas WiFi lielvalsti,” par nākotnes iecerēm informēja Juris Gulbis, Lattelecom valdes priekšsēdētājs.

    J.Gulbis pilsētas mēram simboliski pasniedza ceļa zīmi ar uzrakstu “Eiropas WiFi galvaspilsēta”. Šādas zīmes jau tuvākā laikā tiks izvietotas pie Rīgas robežas uz pieciem lielākajiem ceļiem, kas ved galvaspilsētā.

    Līdz šim Lattelecom atvēris vairāk nekā 3700 bezmaksas WiFi punktu visā Latvijā, tostarp 21 slimnīcā, 165 mācību iestādēs, Latvijas lielāko pilsētu laukumos, parkos un citās brīvdabas vietās. Tajos ietilpst publiskie Lattelecom-free bezvadu interneta punkti un tie, kas atklāti sadarbībā ar tādiem uzņēmumiem kā Statoil, SEB, DNB, Nordea, Atlētika un daudziem citiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma