Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā izstrādātie Tiki-Taka PAY kases aparāti pieejami Air Serbia avioreisos

    Jaunākie raksti

    Informācijas tehnoloģiju uzņēmums SIA “Datakom” sadarbībā ar “LSG SkyChefs”, kas nodrošina ēdināšanas un produktu tirdzniecības pakalpojumusaviokompānijām visā pasaulē, uzsācis mobilo kases aparātu “Tika-Taka PAY” eksportu uz Serbiju. Šobrīd iekārtas jau tiek aktīvi izmantotas “Air Serbia” avioreisos uz visdažādākajiem pasaules galamērķiem.

    Avio nozare ir kļuvusi par vienu no uzņēmuma radītā produkta virzīšanas eksportaprioritātēm. Līdz šim “Tiki-Taka PAY” bija pieejams “airBaltic” reisos no Rīgas un Tallinas, taču šogad īstenojusies ilgi lolotā iecere piedāvāt mobilo kases aparātu ārpus Baltijas.

    Reklāma

    “Pērn vienojāmies ar “LSG Sky Chefs” par jaunu biznesa sadarbības modeli, kura pamatā bija piedāvājums piegādāt mūsu mobilās kases iekārtas visās aviokompānijās, kurās viņi nodrošina ēdināšanu un tirdzniecību. Šīs iekārtas un sistēmas izmantošana viņiem ir ļoti izdevīga, jo tā ļauj ne tikai ātri un vienkārši apkalpot klientus gaisā, bet arī nodrošina pārdošanas uzskaiti, kas palīdz veikt detalizētu ieņēmumu analīzi par tirdzniecību katra lidojuma laikā. Skaidrs, ka avio industrijā viss notiek lēnu un uzreiz lielu pieprasījumu panākt ir grūti, taču pirmais solis – iekļūšana Serbijā – ir paveikts sekmīgi. Tam sekoja arī kopīga dalība vairākās starptautiskās izstādēs, kā rezultātā šobrīd par mūsu inovāciju jau interesējas aviokompānijas no Ukrainas, Somijas, Norvēģijas, Spānijas, Bulgārijas un Nīderlandes,” sadarbību ar “LSG Sky Chefs” ieskicē Edijs Tanons, SIA “Datakom” Inovāciju direktors.

    Visplašāk viedā kases sistēma tiek izmantota mazumtirdzniecības un restorānu sektoros– šobrīd tirgū darbojas ap 1000 iekārtām, otrajā vietā ir aviācija ar aptuveni 300 aktīvām iekārtām, bet trešajā vietā ir sauszemes sabiedriskais transports – pilsētas transporta līdzekļosun starppilsētu autobusos konduktori patlaban izmanto ap 200 “Tiki-Taka PAY” iekārtām.

    “Aviācijas industrijā mūsu iekārtai ir labas konkurences priekšrocības, jo ir salīdzinošineliels piedāvājums kases aparātiem lidmašīnās, kur vienā ierīcē ir apvienotas visas funkcijas,pietam iespējami norēķini bezsaistē. Tā, piemēram, viens no konkurējošiem risinājumiem tiek piedāvāts divās atsevišķās iekārtās, kur pie mobilā telefona ar gumijas apvalku ir pievienots klāt bankas termināls. It kā viss strādā, bet nav tik ērti un arī abas iekārtas saintegrēt nav vienkārši. Savukārt citi risinājumi ir salīdzinoši dārgāki, turklāt to ieviešanasprocess ir stipri ilgāks. Lielo globālo uzņēmumu kases sistēmu ieviešanai aviācijā parasti nepieciešams vismaz gads, savukārt mēs spējam to paveikt mēneša laikā. Mēs esam ļoti daudzus procesus automatizējuši, lai klients saņemtu ātrāku servisu un, lai pašapkalpošanās veidā klients, nepieciešamības gadījumā, varētu pats uzstādīt atsevišķas izmaiņas,” konkurences pozīciju tirgū skaidro E. Tanons.

    Ņemot vērā, ka pieprasījums pēc “Tiki-Taka PAY” aug – uzņēmums paplašina arī personāla sastāvu, pieņemot gan pamatdarbā, gan arī ārpakalpojumā jaunus speciālistus, lai kases sistēmu turpinātu attīstīt un pielāgotu klientu pieaugošajām prasībām. SIA “Datakom” ik gadu produkta pilnveidē iegulda vairākus simtus tūkstošus eiro.

    “Mēs neapstājamies pie produkta esošās funkcionalitātes. Sekojam līdzi tendencēm, klientu vajadzībām un daudz strādājam pie dažādiem uzlabojumiem. Piemēram, pirms kāda laika padarījām iespēju visu redzēt reāllaikā, ko klienti ļoti novērtē. Katrs čeks redzams datu analītikā un uzreiz var iegūt biznesa pārskatu, kas mazumtirgotājam ir liels ieguvums. Nākotnē plānojam ieviest arī digitālo čeku, kad klientam neko nevajadzēs drukāt, bet to varēs saņemt e-pastā, tādējādi vēl paātrinot procesu un samazinot izdevumus uz papīru. Tuvākajā laikā plānots startēt arī ar pirmo projektu pašvaldībā, tādējādi atvieglojot grāmatvežu darbu,” nākotnes plānos dalās E. Tanons.

    Ko Kursors Tev Neraksta #84 + Edijs Tanons (Datakom)

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma