Web Analytics
More
    Reklāma

    Radīts risinājums kasu sistēmas “Tiki-Taka Pay” datu apmaiņai starp populārākajām grāmatvedības programmām

    Jaunākie raksti

    Pašmāju informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums “Datakom” sadarbībā ar Latvijas IT klastera biedriem un partneriem radījis universālu datu integratoru, kas nodrošina datu tiešsaistes apmaiņu starp grāmatvedības sistēmu un mobilās “All-in-one” kases sistēmas “Tiki-Taka Pay” vadības portālu. Kopš 2018. gada “Tiki-Taka Pay” izveidē un attīstībā “Datakom” investējis vairāk nekā 300 000 eiro

    Ar jaunizveidotā datu integratora palīdzību uzņēmumiem ir iespēja efektīvi un ātri analizēt savus datus, neuztraucoties par papildus izdevumiem. Tas bez maksas ir pieejams ikvienam uzņēmumam Latvijā, kas izmanto mazo un vidējo uzņēmumu vidū populārākās grāmatvedības sistēmas – “Visma Horizon” un “Jumis”.

    Reklāma

    „Ikviens uzņēmums – vai tas ir liela veikalu tīkla turētājs vai neliela kafejnīca, ir pelnījuši strādāt efektīvi un analizēt sava uzņēmuma datus, neuztraucoties, ka tas būs slogs biznesam. Tāpēc šajā smagajā Covid laikā, vēloties nākt pretī uzņēmējiem, radījām rīku, kurš būs pieejams visiem “Visma Horizon” un “Visma Jumis PRO” lietotājiem. Turklāt, neprasot par to maksu, kā par unikālu programmatūras izstrādi,“ stāsta “Datakom” inovāciju direktors Edijs Tanons.

    “Konkrētās Tiki-Taka PAY integrācijas risinājuma izveide ir svarīgs solis, lai tirdzniecības un pakalpojumu nozarē izmantotās sistēmas kļūtu savstarpēji savienotas, ērtāk lietojamas un vieglāk pārraugāmas. Lai Latvijas uzņēmumi kļūtu efektīvāki, ir jāinvestē automatizācijā un jāpalielina produktivitāte ar piemērotu IT risinājumu palīdzību. Tā rezultātā ieguvēji būs visi – Latvijas uzņēmēji, to darbinieki un mūsu valsts ekonomika kopumā,” informē “Visma” vadītāja Antra Zālīte.

    Plaukstas lieluma mobilā kases sistēma “Tiki-Taka Pay” tirgū ir pieejama kopš 2018. gada, un jau iepriekš tikusi pilnveidota sadarbībā ar vadošajiem dažādu nozaru uzņēmumiem Latvijā, kā, piemēram, LMT. Sākumā “Tiki-Taka Pay” bija neliels kases aparāts ar dažādu veidu norēķiniem, bet šodien tajā ir pieejams datu integrators, kā arī dažādas noliktavu un grāmatvedības sistēmas, kā, piemēram, “Excellent Standard Books”, “Visma Horizon” un “1C”.

    Pašmāju IT uzņēmums “Datakom” kasu sistēmas “Tika-Taka Pay” veidošanā un attīstīšanā investējis vairāk nekā 300 000 eiro. Taču ar to mobilās kases viedierīces attīstība neapstājas. Uzņēmums arī turpmāk plāno paplašināt viedierīces funkcionalitātes iespējas un tirgu ar mērķi eksportētu produktu arī uz citām valstīm.

    “Datakom” peļņa 2020. gadā bijusi 881 000 eiro, kas ir divas reizes vairāk nekā 2019. gadā, kad peļņas rādītājs bija 418 000 eiro.

    Datu integratora izstrāde tika realizēta Latvijas IT klastera biedru un partneru (Datakom, TVG, PC Konsultants, I.R.Finanses) kopprojekta ietvaros.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Roberts
    19.12.2021 18:08

    Progresīvāk būtu izveidot lētāku alternatīvu par SIA Andi monopolu apkalpojot vecākās kases sistēmas. SIA Andi ir izcili retardiska attieksme. Un viņus visiem ir japiecieš jo viņi vienīgie apkalpo vecos kases aparātus.

    Reklāma