Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iPhone X modelis jau kļuvis par “antīku” ierīci pēc uzņēmuma filozofijas

    Jaunākie raksti

    Savulaik 2017. gada rudenis bija diezgan ikoniska diena uzņēmumam Apple, kad tika izziņots jaunās formas iPhone X modelis, kuram visa ekrāna priekša bija skārienjutīga, atbrīvojoties no pogām. Tagad šis modelis pēc Apple filozofijas jau skaitās “antīks”.

    Šādu apzīmējumu saņem tie Apple produkti, kuri vairs oficiāli netiek pārdoti vismaz piecus gadus, tomēr šis periods nav ilgāks par septiņiem gadiem. Ar “antīko” atzīmi produkti joprojām saņem oficiālā remonta iespēju, bet var būt problēmas ar oriģinālo detaļu pieejamību. Paejot šim septiņu gadu periodam, Apple ierīces tiek atzīmētas kā novecojušas, un vairs nav pieejams nekāds atbalsts.

    Reklāma


    Reizē ar ikonisko iPhone X modeli, savu “antīko” novērtējumu saņēmis arī pirmais lielais HomePod viedais skaļrunis, kā arī pašas pirmās AirPods bezvadu austiņas. HomePod tika izziņots neilgi pirms iPhone X modeļa 2017. gada jūnijā, bet AirPods ir vecākās šajā saimē, jo tika izziņotas 2016. gadā. Principā šie produkti drīz saņems arī savu novecojušo produktu statusu.

    Iespējams, ka tagad daļa no mums sajutās pietiekami veci, jo liekas, ka AirPods vēl tikai nesen kļuva gan par lielu apsmieklu, gan pēc tam ļoti veiksmīgu un ienesīgu produktu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivars Dzerve
    03.07.2024 14:25

    Atmetot visas šausmas, kas iPhoniem ir pēc definīcijas, šis bija superīgs modelis. Lietotu vēl joprojām, ja būtu bijis e-sim atbalsts.

    Biteme
    03.07.2024 16:12
    Reply to  Ivars Dzerve

    cik saprotu, tas e-sim ir ērts ja cilvēks bieži brauc uz citām valstīm un tad nav jāčakarējas ar vietējās sim-kartes pirkšanu. Vai ir arī citi apsvērumi?

    Ivars Dzerve
    03.07.2024 16:52
    Reply to  Biteme

    nē, man vienkārši gribējās darba un privāto numuru vienā telefonā. Iphoniem dual sim ir iespējams tikai tad, ja viens ir e-sim un darba numuram tas bija pieejams.

    Biteme
    03.07.2024 17:05
    Reply to  Ivars Dzerve

    Skaidrs. Paņēmu radiniekam svaigāku telefonu – viena fiziskā, otra – e-sim. Man likās, tas ir ērti, ja LV tīklā fiziskā un valstīs kur izdevīga viesabonēšana, izmanto to, kur lētāk ar vietējo karti – jau iepriekš nopirkt e-sim, izpaliek pirkšana uzreiz pēc atbraukšanas.

    Krotow
    03.07.2024 18:05
    Reply to  Ivars Dzerve

    Kas notiek ja telefonu ar e-sim nejauši sadauza un tagad vajag to e-sim jauna telefonā? Tikai caur fizisku vizīti pie operatora?

    Eriks Heibergs
    03.07.2024 19:22
    Reply to  Krotow

    Jaunu e-sim var mans LMT lapā dabūt un Tele 2 tāpat, pašapkalpošanās portālā pieprasīt caur saraksti. Uz vietas nav jāiet.

    aapsis
    04.07.2024 09:49
    Reply to  Eriks Heibergs

    nez nez… tikko vajadzēja e-sim LMT numuram. Pāris gadus atpakaļ tiešām taisiju mājas lapā, tagad tikai klientu centrā bija jāiet.

    Eriks Heibergs
    03.07.2024 19:24
    Reply to  Ivars Dzerve

    Lietoju iPhonā jau no iepriekšējiem modeļiem abas divas aktīvas e- sim kartes. Var gan ar fizisko vienlaicīgi vai divas e-sim vienlaicīgi.

    Pēča
    05.07.2024 14:22
    Reply to  Ivars Dzerve

    ASV jau ar 15 ir, drīz, vēl pēc gada vai diviem, domaju ka arī eiropā šī kompanija atteiksies no sim slota un modeļi būs e-sim only un iepūt.

    Eiropa tomēr sadrumsatlotaka, kur katrā valstī, pie katra operatora ir dažāda tā e-sim gatavība, tāpēc vēl pāris gadus jāpieradina pie šīs domas…

    ;) Ta teikt kārtejo reizi izdomājuši uz kā ietaupīt ražošanā, bet mārketinga materiālos sadzejo nez kādu nākotnes vīziju…

    Žēl to cilvēciņu, kuri neredz cik ļoti apple viņus ir ieslodzījuši un izmanto.

    Last edited 6 hours ago by Pēča
    Biteme
    03.07.2024 16:09

    Antīko modeļu lietotājiem operatoriem būtu jādod atlaide tīkla pakalpojumiem 🤔 Senatne ir jāciena!

    Reklāma