Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaudīgāks nekā jebkad iepriekš – Volkswagen prezentē modernizēto Golf R

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Volkswagen gada ievadā prezentēja modernizēto astotās paaudzes Golf modeli, bet tagad esam sagaidījuši modernizēto versiju jaudīgākajam, ātrākajam Golf saimes auto – Golf R. Jaunais auto attīsta 329 zirgspēkus, tam esot visjaudīgākajam šī tipa modelim vēsturē līdz šim.

    329 zirgspēki ir par 14 vairāk nekā līdz šim un VW ziņo, ka ieskrējiens līdz 100km/h prasa vien 4,6 sekundes. Šo zirgspēku novadīšanai līdz ceļam auto izmanto pilnpiedziņu un 7-pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

    Golf R vizuāli, protams, ir krietni sportiskāks nekā parastais modelis, taču tam ir arī funkcionāli apsvērumi – priekšējā bamperī ir gaisa atveres bremžu dzesēšanai, savukārt aizmugurē redzams masīvs difuzors un četras izpūtēja caurules.

    Par papildus samaksu nopērkama “Performance” pakotne, kas auto papildina ar lielu jumta spoileri, cita dizaina 19 collu diskiem, gravitācijas pārslodžu jeb G-Force mērskalu, kā arī apļa laiku mērīšanas sistēmu. Tāpat piedāvāti divi jauni braukšanas režīmi – Special un Drift. Ja pēdējais ir diezgan pašsaprotams, tad Special režīms esot pieskaņots braukšanai Nirburgringas trasē Vācijā. Tas nozīmē, ka tam vajadzētu nest zināmus uzlabojumus vadāmībā.

    Arī salonā ir dažādi sīkumi un nianses, kas radītas šim modelim, taču lielos vilcienos tas veidots tāpat kā parastajā modelī un aprīkots ar tām pašām lietām, tostarp jauno multimediju ekrānu.

    Auto iepriekšpārdošana jau drīzumā sāksies Vācijā, bet pēc tam Golf R nonāks arī citos tirgos, bet precīzas cenas būs pieejamas nedaudz vēlāk.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Name*
    28.06.2024 19:07

    Universālo versiju nedomā pārdot LV?

    Alberts Kviesis
    28.06.2024 19:26

    Pa kuru laiku pazuda GTI? R versijā skaitļi lielāki kā GTI? Mārkatings (pliks)? Kā ar versiju GTR? Sviests..

    REALAIS
    29.06.2024 02:54

    Tu tur kaut ko nejauc? R modeļi jau sen ir pārākie VW sporta varianti. GTI nekur nav pazudis, bet R modeļi ir pavisam cita versija, kamēr GTI ir sportiskākā parastā modeļa paka. R modeļi ir AWD, kur GTI nav, kā piemērs. Netaisi drāmu, apēd Snickers!

    Alberts Kviesis
    29.06.2024 11:28
    Reply to  REALAIS

    Es nerunāju par kaut kādiem VAG R-Line. Tomēr, kārtīgam šmārketingam līniju jāpapildina ar Golf GTR. Laiks rādīs

    Last edited 1 day ago by Alberts Kviesis
    REALAIS
    30.06.2024 19:36

    Nejauc R-line paku ar R modeli. Tās ir divas dažādas lietas. VW Golf R ir kārtīgs sporta auto kam nav nekāda sakara ar R Line. Tāpat kā Audi ir S modeļi, RS modeļi un S-Line kā paka. Tāpat kā BMW ir kārtīgie M modeļi, kā M5, M3 un ir M sport paka.

    Varbūt velti laiku un iedziļinies VW modeļos.

    Last edited 1 hour ago by REALAIS
    Tas pats Jānis
    29.06.2024 08:27

    Piemirsās ielikt cenu, pēc kuras uzzināšanas šis “produkts” paliek absolūti neinteresants.

    Reklāma