Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen daļu plānoto investīciju pārvirzīs iekšdedzes dzinēju attīstībai

    Jaunākie raksti

    Vācu autobūves milzis Volkswagen daļu no savām plānotajām investīcijām pārvirzīs iekšdedzes dzinēju attīstībai, lai tie arī turpmāk saglabātu konkurētspēju un atbilstu dažādām izmešu prasībām. Par to ziņo Automotive News Europe.

    Lai arī Volkswagen ilgtermiņa mērķis saglabājas elektrifikācija, koncerna finanšu direktors Arno Antlics apstiprinājis, ka turpināsies ieguldījumi iekšdedzes dzinējos. Ja sākotnēji koncerns bija plānojis ieguldīt apmēram 180 miljardus eiro dažādos elektrifikācijas un digitalizācijas projektos, taču tagad apmēram trešdaļa šīs naudas tiks pārvirzīta iekšdedzes dzinēju automašīnām, bet pārējais paliek elektroauto vajadzībām.

    “Nākotne ir elektriska, taču arī pagātne vēl nav beigusies. Esam atvēlējuši trešdaļu no finansējuma un tā tas arī paliks,” citēts Antlics. Finansējums tiks lietots, lai nodrošinātu motoru atbilstību jaunajiem Euro7 izmešu standartiem, tiesa, tie nebūt nebūs tik bargi, kā tika baumots pirms dažiem gadiem. Domājams, ka Volkswagen, līdzīgi kā citi autoražotāji, koncentrēsies dažādu hibrīdu, īpaši plug-in hibrīdu attīstībai, lai cilvēkiem būtu iespējas pakāpeniskāk pāriet uz elektroauto. Tieši elektriskajā lauciņā prioritāte saglabājas budžeta klases modeļi un tajā virzienā kompānija arī turpinās strādāt.

    Atklāts paliek jautājums – kā šī finansējuma pārdale koncerna iekšienē ietekmēs VW elektroauto attīstību, ņemot vērā, ka jau šobrīd viņu elektriskajām automašīnām netrūkst problēmu. VW nav vienīgie, kas piebremzējuši ar elektriskajam ambīcijām – to pašu darījis arī Mercedes, General Motors un citi ražotāji, saskaroties ar pieprasījumu, kas ir zemāks par prognozēto. Arī viens no tirgus līderiem Tesla 1. ceturksnī saskāries ar nelielu buksēšanu, nesasniedzot prognozētos piegāžu apjomus.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dīzelis
    11.06.2024 10:00

    Prātīga doma.

    Reklāma