Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks jūlija beigās plāno piekto “Starship” izmēģinājuma lidojumu

    Jaunākie raksti

    Pirms teju divām nedēļām, 6. jūnijā, “SpaceX” veica savas raķešu sistēmas “Starship” ceturto orbitālā lidojuma izmēģinājumu. Tas bija nozīmīgs ar to, ka misija pirmo reizi izdevās no sākuma līdz beigām, kosmosa kuģi veiksmīgi nosēdinot Indijas okeānā. Taču joprojām ir nepieciešami vēl diezgan daudz mēģinājumu, lai “Starship” varētu droši likt pie darba. Saistībā ar to Īlons Masks atklājis, ka nākamo raķešu sistēmas testa lidojumu plāno jūlijā.

    Atbildot uz komentāru vietnē “X”, Masks izteicās, ka piektā “Starship” orbitālā lidojuma  izmēģinājuma mērķa datums ir “jūlija beigas”. Vienlaikus tas varētu būt arī līdz šim iespaidīgākais megaraķetes tests.

    Reklāma

    Piektajā “Starship” testā “SpaceX” galvenais mērķis būs drošā veidā uz zemes nogādāt nesējraķeti “Super Heavy”, lai to varētu atkārtoti izmantot. Ja tas izdotos, tiktu pavērts ceļš izmaksu ziņā izdevīgākām misijām. Video, kas pievienots augstāk esošajā “X” ierakstā, redzams, ka robota rokas noķer nesējraķeti, kad tā atgriezusies uz zemes, un droši novieto to uz platformas. Ar savu “Falcon 9” nesējraķeti “SpaceX” ko tādu vēl nedara, bet varbūt vērts pamēģināt ar “Starship”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    20.06.2024 17:07

    Noslīcināšanu diez vai var nosaukt par veiksmīgu piezemēšanos :D

    Reklāma