Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung laiž klajā monitoru klāstu ar jaunajiem Odyssey OLED, Smart un ViewFinity monitoru modeļiem

    Jaunākie raksti

    Samsung Electronics šodien izziņojis jauno 2024. gada Odyssey OLED videospēļu monitoru, Smart un ViewFinity monitoru modeļu klāstu. Jaunajos monitoru modeļos ir iekļautas gan ilgi gaidītas funkcijas, gan arī negaidītas inovācijas. Ar jauno Odyssey OLED G8 monitoru tiek prezentētas jaunas mākslīgā intelekta (AI) iespējas Odyssey monitoru klāstā, kurā tagad izmantotas arī unikālas tehnoloģijas pret ekrāna iedegšanu. Smart Monitor M8 arī saņēmis AI pastiprinājumu, un Smart monitori iepriecina ar uzlabotām izklaides funkcijām, bet ViewFinity monitori, kurus ir īpaši viegli uzstādīt, ļauj pilnveidot darba vietu ar uzlabotu savienojamību.

    Odyssey OLED sērija: vizuālā izcilība un jauna aizsardzība pret ekrāna iedegšanu

    Odyssey OLED 2024. gada modeļi paplašina Samsung OLED nākamās paaudzes piedāvājumu ar jauno Odyssey OLED G8 (modelis G80SD) un Odyssey OLED G6 (modelis G60SD).

    Reklāma

    Odyssey OLED G8 ir pirmais plakanais 32 collu Samsung OLED spēļu monitors ar 4K UHD (3840 x 2160) izšķirtspēju un 16:9 malu attiecību. Tam ir 240 Hz atsvaidzes intensitāte un 0,03 ms gray-to-gray (GtG) reakcijas ātrums, kas piemērots īpaši vienmērīgai un responsīvai spēlēšanai. Odyssey OLED G6 ir 27 collu QHD (2560 x 1440) izšķirtspējas monitors, kas arī atbalsta 16:9 malu attiecību. Tā 360 Hz atsvaidzes intensitāte un 0,03 ms GtG reakcijas laiks lietotājiem ļauj viegli izsekot ātriem spēles pavērsieniem.

    Jaunais Odyssey OLED G8 ir pirmais Samsung videospēļu monitors ar AI funkcijām. NQ8 AI Gen3 procesors ir tas pats, kas izmantots Samsung 2024. gada 8K televizorā. Tas ļauj saturu skatīt izšķirtspējā līdz pat gandrīz 4K, kad spēlēm tiek izmantots Samsung Gaming Hub un monitora Smart TV lietotnes augstākai izšķirtspējai spēlēm un izklaidei.

    Abiem jaunajiem OLED modeļiem ir jauna patentēta ekrāna iedegšanas aizsardzības tehnoloģija Samsung OLED Safeguard+. Šī tehnoloģija ir pasaulē pirmā, kas novērš ekrāna iedegšanu, monitoram pievienojot pulsējošu siltuma cauruli. Turklāt dinamiskā dzesēšanas sistēma izkliedē siltumu, iztvaikojot un kondensējot dzesēšanas šķidrumu, kas ir piecas reizes efektīvāk nekā ar veco grafīta loksnes metodi. Monitors fiksē arī tajā redzamus statiskus attēlus, piemēram, logotipus un izvēlnes, un automātiski samazina to spilgtumu, arī tā izvairoties no ekrāna iedegšanas.

    Gan Odyssey OLED G8, gan OLED G6 nodrošina nepārspējamu OLED attēla kvalitāti ar 250 nitu spilgtumu, savukārt FreeSync Premium Pro tehnoloģija nodrošina grafiskā procesora un ekrāna paneļa sinhronizāciju, lai novērstu kadru aizkavēšanos, saraustījumu un citus defektus.

    Samsung jaunā OLED Glare Free tehnoloģija nodrošina krāsu precizitāti un samazina atspīdumu, vienlaikus saglabājot attēla asumu, tādējādi nodrošinot nevainojamu skatīšanos pat dienasgaismā. Pateicoties jaunam, specializētam cietā pārklājuma slānim un virsmas pārklājuma faktūrai, OLED optimizētais pārklājums pārvar kompromisu starp ekrāna spīdumu un atspīdumu.

    Abiem monitoriem ir īpaši plāns metāla dizains, kas piešķir tiem izteiktu raksturu, savukārt Core Lighting+ tehnoloģija uzlabo izklaidi un spēlēšanu, sinhronizējot apkārtējo apgaismojumu ar ekrānu. Ergonomiskais statīvs ar regulējamu augstumu, slīpumu un grozāmo atbalstu arī padara ilgstošu monitora lietošanu ērtāku.

    Jaunie Odyssey OLED monitori nostiprina Samsung tirgus līdera pozīcijas šajā segmentā. Samsung tikai viena gada laikā pēc sava pirmā OLED modeļa izlaišanas sasniedza augstāko pārdošanas apjomu OLED monitoru globālajā tirgū[6]. Šis sasniegums uzsver Samsung straujo izaugsmi OLED monitoru konkurencē, vienlaikus pastiprinot tā apņemšanos dažādot savu spēļu monitoru klāstu ar modeļiem, kuros izmantota uzņēmuma patentētā OLED tehnoloģija.

    Smart monitors M8: AI apstrāde kristāldzidram video un audio

    Atjauninātais Smart monitoru klāsts apvieno vairāku ierīču funkcionalitāti vienuviet, lai uzlabotu izklaidi un produktivitāti. Atjaunotie 2024. gada monitori ir M8 (modelis M80D), M7 (modelis M70D) un M5 (modelis M50D).

    Uzlabotais 32 collu 4K UHD izšķirtspējas Smart monitors M8 ar NQM AI procesoru ievieš jaunas AI funkcijas, paceļot izklaidi jaunā līmenī. Pateicoties AI, zemākas izšķirtspējas saturu var mērogot līdz gandrīz 4K, bet Active Voice Amplifier Pro tehnoloģija izmanto AI, lai analizētu fona troksni lietotāja vidē un optimizētu dialoga skaņu patērētajā saturā. M8 ir pieejams arī 360 grādu audio režīms, kas izmanto savienojumu ar Galaxy Buds, lai radītu visaptverošu skaņu. Ar iebūvēto SlimFit kameru kombinācijā ar Samsung Dex ir viegli veikt video zvanus, izmantojot mobilās lietotnes.

    Jaunums visā Smart monitoru sērijā ir Workout Tracker lietotne, kas, savienojumā ar Galaxy Watch, atspoguļos veselības un treniņa datus monitorā pat satura straumēšanas laikā. Tas atvieglo sekošanu treniņu mērķiem un var padarīt vingrošanu patīkamāku. Šīs jaunās funkcijas uzlabo jau tā iespaidīgo Smart monitoru funkcionalitāti. Smart TV lietotnes un Samsung TV Plus nodrošina tūlītēju piekļuvi plašam straumēšanas pakalpojumu klāstam un tiešraides saturam, bez nepieciešamības pievienot datoru vai izveidot savienojumu ar citām ierīcēm.

    M7 ir pieejams 32 collu un 43 collu izšķirtspējā ar 4K UHD (3840 x 2160) izšķirtspēju, 300 nitu spilgtumu, 60 Hz atsvaidzes intensitāti un 4 ms GtG reakcijas laiku. M5 ir pieejams 27” un 32” izmēros, ar FHD izšķirtspēju (1920 x 1080), 250 nitu spilgtumu, atsvaidzes intensitāti 60 Hz un GtG reakcijas laiku 4 ms.

    ViewFinity sērija: maksimāls radošums un vienkārša lietojamība

    Jaunie ViewFinity monitori – ViewFinity S8 (modeļi S80UD un S80D), ViewFinity S7 (modelis S70D) un ViewFinity S6 (modeļi S60UD un S60D), ir īpaši piemēroti radošām personām un profesionāļiem. ViewFinity dinamisko ekrānu uzstādīt un sākt izmantot ir viegli un ātri, jo Easy Setup statīvu var salikt ar vienu ātru klikšķi, iztiekot bez instrumentiem un skrūvēm. 2024. gada ViewFinity monitori atbalsta HDR10 un atspoguļos 1 miljardu krāsu toņus, nodrošinot precīzu krāsu attēlojumu. Turklāt tajos ir iestrādāta TÜV-Rheinland sertificēta Intelligent Eye Care tehnoloģija, kas ļaus samazināt acu nogurumu, ilgstoši izmantojot monitoru.

    ViewFinity S8 (S80UD un S80D) monitoru var izvēlēties ar 27 collu un 32 collu ekrānu, katru ar 4K UHD (3840 x 2160) izšķirtspēju, 60 Hz atsvaidzes intensitāti un 350 nitu spilgtumu. Tiem ir arī USB centrmezgls ērtai savienojamībai un regulējama augstuma statīvs. S80UD modelī ir iekļauts jauns KVM slēdzis ērtai savienošanai un pārslēgšanai starp divām dažādām ievades ierīcēm, kā arī USB-C tipa ports, kas ļauj lietotājiem uzlādēt ierīces ar jaudu līdz 90 W.

    ViewFinity S7 (S70D) ir pieejamas 27 collu un 32 collu versijas, katra ar UHD 4K (3840 x 2160) izšķirtspēju, 350 nitu spilgtumu un 60 Hz atsvaidzes intensitāti. ViewFinity S6 (S60UD un S60D) monitori ir pieejami 24″, 27″ un 32″ izmēros ar QHD (2560 x 1440) izšķirtspēju, 100 Hz atsvaidzes intensitāti un 350 nitu spilgtumu, ar USB centrmezglu un statīvu ar regulējamu augstumu. S60UD modelī ir arī iebūvēts KVM slēdzis un USB-C tipa ports uzlādei līdz 90 W.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivars Dzerve
    05.06.2024 10:53

    Man laikam SMART vietā gadījies Dumb M5 . Piemēram, ja monitors izslēgts ar datoru pie HDMI2, tad nākošajā dienā ieslēdzot un pievienojot pie HDMI1 šis “gudrais” joprojām pacietīgi gaida, kad parādīsies signāls pie HDMI2… “Gudri” tikai reklāmu logi salikti, navigējot izvēlnē vismaz reizi netīšām sanāk uzspiest :)

    Pēča
    05.06.2024 11:29

    Kaut kā jaunajiem odisejiem mazi niti, 250 ir gaužām maz ja gribēsi spelēt un redzēt ko spēlē dienas laikā.

    Nemaz nerunājot, ka monitors ir liels un maksā četru ciparu summā, bet HDR saturs iet gar degumu(HDRam laikam vajadzeja kā minimums 400nitus)

    Manam LG monim kas ar matēto ekranu ir max 350niti un laika posmā, ka saule tieši spīd pa logu iekšā reāli traucē un jātaisa aizkari ciet, nevaru iedomāties kas notiek glancētajam ekranam un tik zemu gaišumu.

    Vai produkts domāts ir nolaiferiem, kuri nemaz i neizlien no sava pagraba ārā? ;) Jo ja spēlē tādā telpā, tad jau dienas gaišums netraucē….

    Sergejs
    05.06.2024 14:02
    Reply to  Pēča

    Jā, ir OLED monitori 240Hz 0.03ms arī ar 1000nit, tas pats AOC vai Corsair, ka arī LG ir gan ar 400 gan ar 1000.
    P.S. man personīgi ar Samsung nekad nav labi gājis, to nodeg ātri to par izvēlnju uzbūvi jālamājas, tā kā izvēlos citas markas

    Flare
    05.06.2024 12:07

    ‘Laiž klajā monitoru klāstu’? Vai tik nebija domāts ‘Papildina monitoru klāstu’?

    Reklāma