Web Analytics
More
    Reklāma

    Mihaela Šūmahera ģimene saņem kompensāciju par nepatieso MI ģenerēto interviju

    Jaunākie raksti

    Pirms mazliet vairāk kā gada medijos nonāca ziņa, ka F1 leģendas Mihaela Šūmahera ģimene plāno uzsākt tiesvedību saistībā ar nepatiesu mākslīgā intelekta (MI) radītu interviju, kas tika publicēta vācu žurnālā “Die Aktuelle”. Sportista ģimene toreiz solīja uzsākt tiesvedību pret žurnāla izdevējiem. Izskatās, ka šajā jautājumā Šūmahera tuvinieki panākuši taisnību. Ziņots, ka sportista ģimenei piešķirta 200 000 eiro liela kompensācija no žurnāla izdevējiem.

    Vācu izdevums “Die Aktuelle” 2023. gada aprīlī publicēja Šūmahera attēlu uz sava izdevuma priekšējā vāka. Virsraksts vēstīja, ka sportists sniedzis pirmo interviju kopš smagā negadījuma 2013. gadā. Taču beigās izrādījās, ka šo interviju izveidojis mākslīgais intelekts, un Šūmahers nekādu interviju nemaz nav sniedzis.

    ReklāmaAdvertisement

    Jāpiezīmē, ka 55 gadus vecais Šūmahers nav redzēts sabiedrībā kopš smagas galvas traumas, ko guva negadījumā, slēpojot 2013. gada decembrī. Sportista ģimene ir apstiprinājusi, ka pret žurnāla “Die Aktuelle” izdevēju “Funke” mediju grupu uzsākta izmeklēšana. Savukārt izdevuma redaktors tika atlaists divas dienas pēc raksta publicēšanas.

    AvotsBBC
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    azad
    27.05.2024 16:22

    Par maz, vajadzēja vēl vienu nulli vairāk kompensācijā. Par daudz jau sāk šis izplesties. Cik jau video redzēti, kur itkā slavenība reklamē kaut kādu azartspēļu aplikāciju, nokopēta slavenības balss utt. Par tālu šis tiek laists.

    Reklāma