Web Analytics
More
    Reklāma

    Par rekordlielu summu pārdota Mihaela Šūmahera Ferrari formula

    Jaunākie raksti

    Nedēļas sākumā ziņojām, ka Šveices pilsētā Cīrihē organizētā izsolē bija nopērkama leģendārā vācu F1 pilota Mihaela Šūmahera Ferrari formula no 2003. gada F1 sezonas. Šis konkrētais eksemplārs Šūmaheram ļāva izcīnīt piecas uzvaras viņa ceļā pretim sestajam Pirmās formulas pasaules čempiona titulam. Formula tagad atradusi jaunu īpašnieku par rekordlielu summu – sacīkšu bolīds pārdots par 15 miljoniem eiro.

    Arī iepriekšējais šāda veida rekords piederēja vienai no Šūmahera Ferrari formulām – viena no viņa mašīnām, kas tika izmantota 2001. gada sezonā, tika pārdota par 7,5 miljoniem dolāru. Šis konkrētais eksemplārs “Chassis 229” ir pārliecinoši sekmīgākais no “F2003-GA” eksemplāriem, Šūmaheram izcīnot trīs pole-position kvalifikācijā, kā arī svinot piecas uzvaras sacīkstēs. Kopumā uzbūvētas sešas “F2003-GA” mašīnas

    Reklāma

    Ar šo konkrēto auto patiesībā braukušas divas Šūmaheru dzimtas paaudzes – Mihaela dēls Miks, kurš arī šobrīd startē F1, tēva formulu izmēģināja Fiorano trasē Itālijā. Iepriekš pieminētajā mašīnas nosaukumā redzami burti “GA”, kas šo konkrēto formulu padara vēl jo vērtīgāku. 2003. gada sezonu Ferrari sāka ar vienkārši “F2003”, izcīnot tikai vienu uzvaru pirmajos četros posmos, turklāt to izdarot tikai ceturtajās sacīkstēs San Marino lielajā balvā. Ierodoties uz sezonas piekto posmu Spānijā, Ferrari sev līdzi atveda vērienīgu uzlabojumu paketi, kas ļāva uzvarēt 7 no nākamajiem 12 posmiem un 8 no 16 posmiem sezonā, Šūmaheram izcīnot savu priekšpēdējo F1 titulu. Šiem uz Spāniju atvestajiem uzlabojumiem tika dots vārds “GA”. Šādi Ferrari godināja Fiat valdes priekšsēdētāju Džianni Anjelli, kurš mira 2003. gada janvārī. Viņš mīlēja Ferrari un viņa īpašumā bija vienīgā Ferrari būvētā “Testarosa Spider” versija.

    Mašīnā iebūvēts 3.0 litru V10 Pirmās formulas dzinējs, kas savā mūžā veicis ap 250 kilometriem. Tas attīsta 833 zirgspēku jaudu un spēj sasniegt 19 tūkstošus apgriezienu minūtē, radot leģendāro F1 mašīnu skaņu no 21. gadsimta pirmajām sezonām. Šo mašīnu šogad pārbūvēja Ferrari klientu departaments.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    no name
    11.11.2022 21:45

    tad viņš ir dzīvs vai miris?
    sennas formula ir bezjēgā dārga jo paši saprotiet

    Last edited 1 year ago by no name
    Roberts
    14.11.2022 10:28

    Vai tad tā bija viņa formula vai tomēr viņa komandas kur viņš bija pilots un tadejadi kompanijas kas sponsoreja šo garlaicigo sportu.

    Reklāma