Web Analytics
More
    Reklāma

    Google mērķis ir radīt tādu Pixel telefonu, kura labošanai nav nepieciešami speciāli instrumenti

    Jaunākie raksti

    Google radītajā podkāstā “Made by Google Podcast” uzņēmums dalījās ar saviem ilgtermiņa mērķiem radīt tādu Pixel telefonu, ko ir iespējams salabot ar tiem rīkiem, kas cilvēkam atrodas virtuvē.

    Jau no 2022. gada Google ir noslēgumu sadarbību ar iFixit, ļaujot telefona īpašniekiem iegādāties dažādas telefona komponentes un speciālos instrumentus, lai veiktu to nomaiņu pašu spēkiem. Tomēr joprojām industrijā vairāk dominē tas, ka ražotāji vēlas pārvaldīt šo remontēšanas tirgu, tāpēc bieži vien tie vēlas, lai ierīces tiktu labotas tur, kur tās ir saliktas.

    Reklāma

    Tikmēr Google pārstāvis Stīvens Nikels (Steven Nickel) norādīja, ka viņa uzdevums ir radīt vidi un iniciatīvas, lai Pixel telefoni ir pēc iespējas vieglāk labojami. Piemēram, ir radīta īpaša “Apkalpojamības rādītāju karte” (angliski “Design for Serviceability Scorecard”). Tā norāda uz to, cik katrs Pixel modelis ir viegli labojams, kā arī rezultāts ar katru telefona paaudzi paaugstinās, norādot uz vieglāku remontu.

    Viens no lielākajiem izaicinājumiem visām ūdens izturīgajām ierīcēm ir tas, ka daudzas uz āru izvirzītās detaļas iekšēji ir stingri pielīmētas, lai ūdens nespētu tajās iekļūt. Taču pēc to atvēršanas, šādas līmes uzlikšanu atpakaļ jau vairs nevarētu dēvēt par vieglu procesu vai vienkārši samazinātos aizsardzība pret ūdeni un putekļiem.

    Tas ir viens no lielākajiem nākotnes izaicinājumiem, kas būs jāpārvar elektroierīču ražotājiem, ceļā uz vieglāk labojamām ierīcēm. Bet Google nākotnes vīzija ir visai skaidra.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    17 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Xiamuimui
    15.05.2024 13:19

    Šitādus melus var pārpublicēt tikai pilnīgi debīli dauneļi.

    Peldošā komata kļūda
    15.05.2024 13:24

    Remontēt elektroniku ar rīkiem, kas ir atrodami virtuvē? What?
    Operēt aklo zarnu ar garžā atrodamajiem instrumentiem?

    Normālā situācijā ierīces netiek labotas “tur kur tās ir saliktas”, bet gan autorizētā servisa centrā.
    Jebšu citiem vārdiem – tapat aiz stūra.

    “Viens no lielākajiem izaicinājumiem visām ūdens izturīgajām ierīcēm ir tas, ka daudzas uz āru izvirzītās detaļas iekšēji ir stingri pielīmētas, lai ūdens nespētu tajās iekļūt. Taču pēc to atvēršanas, šādas līmes uzlikšanu atpakaļ jau vairs nevarētu dēvēt par vieglu procesu vai vienkārši samazinātos aizsardzība pret ūdeni un putekļiem. ”
    šī rindkopa tāda pavisam neveikla.
    Kādas uz āru izvirzītās detaļas? Ar “līmi” arī ir nedaudz dīvaini. Ja jau reiz telefons ir atvērts ar virtuves štrumiem, tad ar palielāku centību var gan veco “līmi” nokasīt, gan jaunu ( tape/adhesive kit ) uzlikt.


    Viss ko vajag ir brīvi pieejamas oriģinālās/kvalitatīvas detaļas par adekvātu cenu, shēmas/manuāļi un softs ( arī t.s. bootloader unlock iespēja ) un daudz maz normāla telefona konstrukcija.
    Pārējais ir bullšits, mārketings un kārtējā naudas kāšana.

    Sergejs
    15.05.2024 13:34

    Pilnībā piekrītu.
    A to man virtuvē ir karote, panna, katliņš un mīklas rullis – vot sēžu un domāju ar rulli labot telefonu jeb ar karoti, ko pieredzējuši specialisti ieteiks?
    P.S. Nodzīvojoties līdz baterijas nomaiņai (2-3 aparātiem sanāca tik ilgs mūžs) tās nomaiņa neko nav devusi, tāpat vai nelādējās vai izlādējās ātri. Bet konkrēti šī opcija labāk lai pastāv

    Kastrolis
    15.05.2024 16:52
    Reply to  Sergejs

    Rakstā bija stāsts par Googles vīziju nākotnē izdomāt telefonus, kurus tad virtuvē labot bez spec rīkiem. Nevis ideja šodien esošos telefonus labot ar nazi un dakšiņu xD

    Krotow
    15.05.2024 14:42

    Precīzi. Citādi vienīgais nepieciešamais darbarīks šāda telefona labošanai ir veseris.

    Dainis
    15.05.2024 15:53

    Ara izgāzās, tagad meklēs vidusceļu?

    Ervīns Ābele
    15.05.2024 16:49

    Varbūt labāk radīt tādu kuru nav jāremontē.

    Dainis
    16.05.2024 11:19
    Reply to  Ervīns Ābele

    Restīvi ar ekrānu, kuru nav iespējams sasist? Good luck

    Biteme
    15.05.2024 17:12

    Varbūt vajadzēja tiekties uz lielāku mērķi – pikselis, kas nav jāremontē)

    Profs
    15.05.2024 20:26
    Reply to  Biteme

    tas būtu ideālais mērķis, lai gan to nesapratīs pircēji – nu lielai daļai publikas vajag ko jaunu visu laiku. Bet telefoniem vienīgais kas mēdz plīst ir tie stikli un to nomaiņa nekad nebūs lēta un viegla

    Dainis
    16.05.2024 11:20
    Reply to  Biteme

    Ar neiznīcināmu ekrānu un mūžīgu bateriju?

    Biteme
    16.05.2024 11:53
    Reply to  Dainis

    Ja kāds izdomātu ekrānu ar tagadējo attēla kvalitāti, taču bez stikla virsmas – būtu kārtējais telefonu pirkšanas bums.

    Profs
    16.05.2024 20:32
    Reply to  Biteme

    un pēc tam ražotāji bankrotēs:) Pirms mobiliem telefoniem bija parastie telefoni – 1x nopirki un tad gāja 20 gadus un nekāds bizness nesanāca, bet ja pieradina publiku katru gadu mainīt telefonu, tad uh kāds bizness – apple ir ideāls piemērs – izveidoja impēriju uz to, ka publika ātri maina apple produkciju pret jaunāku – ne velti apple cenas tik ātri nekrītas, jo telefoni ātri saplīst un tad var uzturēt lielu cenu lietoto telefonu tirgū:)

    Dainis
    16.05.2024 20:51
    Reply to  Profs

    He he, ironiskākais, ka pēc statistikas iphone ir ilgmūžīgāki nekā android. Un arī pēc pieredzes to varu teikt, mans pirmais serdes 12mini jau gandrīz 4 gadus kalpo godam, ko nevarētu teikt par LG, HTC un samsung flagmaņiem

    Profs
    16.05.2024 21:07
    Reply to  Dainis

    4 gadi ir vidējais android lietošanas laiks:) Man viens telefons nogāja pat 10 gadus ceļojot no viena lietotāja pie cita un būtu gājis vēl un vēl, ja vien būtu bijušas aplikācijas, kas iet:) Applonistiem to nesaprast, ka var telefoni iet 10 gadus līdzīgi nesaprot, ka arī datori var iet pat padsmit gadus:)

    Ivis
    16.05.2024 21:23
    Reply to  Dainis

    Kā ne-aifonists varu piekrist, ka tiešām aifoni ir ilgtspējīgāki, kā vidēji andrīši. Par 4 gadiem nepiekrītu, arī S21 kalpo jau 3-šo gadu un kalpos vēl vismaz 3. Radiniekiem Aifons XS Max joprojām kalpo, bildes neatpaliek no jaunākajiem, darbība ok.

    AuSainis
    16.05.2024 07:10

    Google kādreiz (patiesībā LG )jau to kādreiz radīja , saucās Nexus 5 . Vajadzēja turpināt , nevis braukt auzās .

    Reklāma