Web Analytics
More
    Reklāma

    LIKTA gadskārtējā kopsapulcē ievēlēta tās padome un atkārtoti prezidentes amatā – Signe Bāliņa

    Jaunākie raksti

    Ceturtdien, 21. martā, aizvadīta Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) biedru gadskārtējā kopsapulce, kurā tika prezentēti 2023. gada galvenie sasniegumi un veikts balsojums par LIKTA Statūtu grozījumiem un Ētikas kodeksa projektu. Kopsapulcē ievēlēta jaunizveidotā LIKTA padome un pieņemts Ētikas kodekss, kā arī atkārtoti prezidentes amatā ievēlēta prof. Signe Bāliņa.

    Nupat pieņemtajos Statūtu grozījumos veiktās pārmaiņas paredz, ka tiek izveidota jauna LIKTA institūcija – padome. To veidos asociācijas līdzšinējie valdes locekļi – Signe Bāliņa, Edmunds Beļskis, Ainārs Bemberis, Juris Binde, Jānis Bokta, Jānis Dambergs, Uldis Dzenis, Mārtiņš Gataviņš, Māra Jākobsone un Uldis Tatarčuks, kā arī LIKTA sekcijas IT klastera deleģētais pārstāvis Kaspars Kauliņš un LIKTA asociēto biedru sekcijas deleģētā pārstāve Elīna Rītiņa. Struktūras izmaiņas veiktas ar mērķi sekot labas pārvaldības principiem un orientēt asociācijas darbu uz ātrāku lēmumu pieņemšanu un izpildi.

    Reklāma

    Par LIKTA prezidenti atkārtoti ievēlēta prof. Signe Bāliņa. “Esmu pagodināta, ka jau piecpadsmito gadu man uztic pildīt LIKTA prezidentes amatu. Tas ir augsts novērtējums un uzticība no nozares pārstāvjiem. Līdzīgi kā līdz šim, kopā ar LIKTA valdi un tagad arī ar jaunievēlēto padomi, turpināšu darbu pie tā, lai stiprinātu IKT nozares pozitīvo tēlu un veicinātu  IKT nozares attīstību visas sabiedrības un Latvijas tautsaimniecības interesēs. Tāpat tikpat svarīgi ir turpināt sekmēt sadarbību starp privāto un publisko sektoru, īstenojot nozīmīgus soļus Latvijas digitālās sabiedrības attīstībā, kas savukārt celtu Latvijas konkurētspēju Eiropas un pasaules līmenī,” pēc atkārtotās ievēlēšanas prezidentes amatā teic  Signe Bāliņa.

    LIKTA galvenā prioritāte šogad ir veicināt Latvijas virzību uz Eiropas “Digitālās desmitgades” mērķu sasniegšanu. Desmitgades “Digitālais kompass” paredz ambiciozus mērķus četros virzienos visā Eiropā: iedzīvotāju prasmju uzlabošanā, visaptverošas infrastruktūras izveidē, uzņēmumu digitālajā transformācijā un modernas publiskās pārvaldības īstenošanā digitālajā vidē.

    “Lai sasniegtu minētos mērķus, ir regulāri jāizvērtē paveiktais un jāidentificē jomas, kurās būtu nepieciešams papildu atbalsts un uzlabojumi. Tāpēc tiks rīkota LIKTA biedru aptauja ar mērķi izstrādāt vērtīgus priekšlikumus, lai pēc iespējas ātrāk sasniegtu Eiropas “Digitālās desmitgades” uzstādītos mērķus uz 2030. gadu,” komentē LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

    Tāpat kopsapulcē pieņemts Ētikas kodekss. Tajā ietverti komunikācijas, lēmumu saskaņošanas un paziņošanas, kā arī biedru biznesa ētikas principi, tostarp saistībā ar likumdošanas ievērošanu un nodokļu nomaksu. Kopsapulces laikā tika apstiprinātas arī LIKTA 2024. gada prioritātes un budžets.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vietnieks
    23.03.2024 14:50

    Tas ir vecis kleita

    Reklāma