Web Analytics
More
    Reklāma

    LIKTA ikgadējā konferencē diskutēs par mākslīgo intelektu un ilgtspēju

    Jaunākie raksti

    Šogad Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) rīkotās konferences “LIKTA(I)2023” fokusā būs mākslīgais intelekts (MI). Tajā apskatīs MI attīstību Latvijā un pasaulē, īpaši pievēršoties šī rīka izmantošanas potenciālam ekonomikas transformācijā un ilgtspējā. Konference norisināsies 30. novembrī konferenču telpā “Fantadroms” Rīgā.

    Mākslīgais intelekts šobrīd ir kļuvis par vienu no apspriestākajiem tematiem publiskajā telpā. Tas ir sastopams teju visās jaunākajās tehnoloģijās, taču rodas jautājums – kāds ir tā potenciāls? Konferencē “LIKTA(I)2023” aizraujošās intervijās un prezentācijās tiks diskutēts par mākslīgā intelekta  sniegtajām iespējām līdz šim, tostarp skatot to, kā šis rīks var viest pārmaiņas uzņēmējdarbībā, un līdz ar to – arī ekonomikas transformācijas un ilgtspējas risinājumos. Tāpat konferencē tiks aplūkota arī medaļas otra puse, proti, kādi ir mākslīga intelekta ierobežojumi un kur tā izmantošana praktiski nebūtu iespējama.

    Reklāma

    “Ikvienam no mums ir svarīgi izzināt mākslīgā intelekta iespējas, jo tieši tas ir lielākais palīgs rutīnas darbu veikšanā, atbrīvojot laiku un resursus virzieniem, kur nepieciešama tieša cilvēka iesaiste. Tomēr, kā rāda jaunākais Eiropas Savienības Digitālās ekonomikas un sabiedrības indekss (DESI), Latvijā to uzņēmumu īpatsvars, kuri izmanto mākslīgā intelekta iespējas, ir viens no zemākajiem Eiropā. Jaunāko tehnoloģiju jēgpilna izmantošana dod iespēju uzņēmumiem kļūt konkurētspējīgākiem globālajā tirgū. Šis ir arī viens no iemesliem, kādēļ pasniedzam gadskārtējo balvu – “Platīna peli” –, jo tā ir iespēja visiem uzzināt par jauniem un inovatīviem risinājumiem, kas ir pieejami un radīti Latvijas tirgū, ” teic LIKTA prezidente, prof. Signe Bāliņa.

    Konferencē savā pieredzē un ekspertīzē dalīsies Latvijas un Lietuvas IKT jomas uzņēmēji, politikas veidotāji un sabiedriskie aktīvisti,  kopīgi sniedzot atbildes par MI efektīvu izmantošanu un ilgtspēju nākotnes izaicinājumu kontekstā. Turpmākajos gados MI loma valstu ekonomikā tikai pieaugs, un jau patlaban darba tirgus arvien vairāk pieprasa darbiniekus ar mūsdienu tehnoloģiju tendencēm atbilstošām prasmēm. Konferences laikā par veiksmīgu digitālo transformāciju un risinājumu ieviešanu tiks pasniegta gadskārtējā IKT nozares balva “Platīna pele”, ko šogad piešķirs četrās kategorijās:

    • Uzņēmuma digitālā transformācija
    • Valsts digitālā transformācija
    • Labākais E-skolotājs
    • Labākās kiberdrošības iniciatīva

    Konference “LIKTA(I)2023” norisināsies 30. novembrī plkst. 14:00 konferenču telpā “Fantadroms” Gustava Zemgala gatvē 74a, Rīgā. Interesenti tiek aicināti reģistrēties LIKTA mājaslapā, kur iespējams iepazīties arī ar pilnu pasākuma programmu. Dalība konferencē iespējama gan klātienē, gan attālināti. Konferences tiešraidi būs iespējams vērot LIKTA Facebook, portālā TVNET un LMT Viedtelevīzijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma