Web Analytics
More
    Reklāma

    “Aifonists” izmēģina Samsung Galaxy S24

    Jaunākie raksti

    Kad pašā gada sākumā Samsung prezentēja Galaxy S24 sērijas viedtālruņus, mums bija skaidrs, ka primāri no visiem trīs jaunajiem telefoniem vēlamies notestēt pašu jaudīgāko modeli un vienkāršāko. Pusi darba esam paveikuši un Jurģis ir pamatīgi notestējis un aprakstījis savu pieredzi ar Galaxy S24 Ultra viedtālruni. Palicis tikt galā ar mazo un lēto Galaxy S24. Un šoreiz rīkosimies mazliet citādāk.

    Šobrīd jau ir pilns internets ar klasiskiem šī telefona apskatiem, tāpēc atkārtoties neredzu lielu jēgu. Tāpēc šoreiz šajā rakstā aprakstīšu atziņas, kas man radušās lietojot šo telefonu ikdienā pāris nedēļu ilgumā. Kāpēc “aifonists”? Tāpēc, ka, lai arī manā dzīvē ir bijuši arī ilgstoši periodi, kad lietoju Android telefonus (nesenākais bija pagājušajā gadā, kad pusgadu testēju Pixel 7 Pro), tomēr kaut kā vienmēr atgriežos pie iPhone, jo tas man šķiet pierastāks un ērtāks telefons. Tāpēc arī šajā rakstā būs šādas manas pieredzes iespaidots spriedums.

    Samsung Galaxy S24 krāsiņas

    Izskatās pēc iPhone, bet tas svars…

    Man joprojām liekas dīvaina Samsung izvēle vienas Galaxy S24 sērijas ierīcēm veidot dažādus dizainus, bet, lai nu paliek. Abi mazākie sērijas telefoni – Galaxy S24 un Galaxy S24+ gan ir ieturēti vienā dizainā un… atgādina kantainus iPhone. Bet ar vienu mazu niansi. Ja šie manis piesauktie vecie aifoni rokā bija patīkami ne tikai izmantoto materiālu, bet arī sava pamatīgā svara dēļ, tad ar Samsung telefoniem tā nav. Izmantotie materiāli ir kvalitatīvi un uz tausti patīkami, taču abi mazie Galaxy S24 modeļi, manuprāt, sver tuč tuč par maz un tas rada ne līdz galam pamatīgas ierīces sajūtu. Jā, es saprotu, ka tas izklausās savādi, bet no šīs sajūtas es netieku vaļā visas šīs testa nedēļas.

    Ja noliekam malā šīs subjektīvās sajūtas, tad vizuāli un uzbūves kvalitātē te viss ir vislabākajā kvalitātē. Bet, hei, ko gan citu mēs sagaidītu no >900 eiro vērtas mobilās ierīces? Visvairāk man laikam šim telefonam patīk tas, ka tas ir cilvēcīgā izmērā – ierīci ir ērti noturēt un operēt ar vienu roku. Par lielajām mūsdienu lāpstām es tā nevaru teikt.

    Tā kā Samsung jau gadiem ražo displejus, tad arī savās ierīcēs viņi spēj iestrādāt lieliskus AMOLED displejus. Te ir gan pienācīgs 6.2 collu izmērs, gan pietiekami liels (416 ppi) pikseļu blīvums, gan 120Hz atsvaidze. Bilde izskatās sulīga, precīza un apgaismojuma spilgtuma pietiek pat tad, ja ierīci lietojam laukā spilgtā Saulē.

    Mākslīgais intelekts netraucē

    Līdzko publiskajā vidē sāka parādīties jauno Samsung telefonu reklāmas, es pie sevis noteicu “Ak, jel!”. Samsung ir tik ļoti līdz perfektumam novedis savu telefonu tehnisko/dzelžu pusi, ka nu mārketings pieprasa kaut ko jaunu un modīgu. Un tas modīgais šogad ir mākslīgais intelekts. Tad nu Samsung atspēries reklamē visādus mākslīgā intelekta labumus. Un man bija liela baža, ka tas traucēs lietot šo telefonu.

    Bet, nē! Viss ir vislabākajā kārtībā. Tas ir pavisam “parasts” un pierasts Samsung Galaxy sērijas viedtālrunis. Tur teju viss darbojas tā, kā esam pieraduši to redzēt jau daudzus gadus. Jā, šādi tādi mākslīgā intelekta pekstiņi tur ir ieslēpti, taču tie bez īpašas meklēšanas mums neuzbrūk un netraucē. Aleluja!

    Vienīgā “mākslīgā intelekta” funkcija, kas man patika, ir ekrāntapešu ģenerēšana. Un es šoreiz šos nodrāztos vārdus lieku pēdiņās, jo neesmu drošs, ka te vispār ir pielietots kaut kas mākslīgs un kur nu vēl intelektuāls. Bet bildes sanāk foršas :)

    One UI 6.0 saskarne ir reāli glīta

    Šis, protams, ir ļoti subjektīvi, bet man patiešām patīk tas, kā izskatās Samsung lietotāja saskarne. Ir daudz smalku un precīzu elementu (uh, tas kalendāra logrīks vispār ir bomba!) un man pat īsti negribas piesieties šķībajam un greizajam Android. Tik ļoti labi Samsung visus nesmukumus piepucē. Malači!

    Starptautiskā Galaxy S24 versija darbojas ar Samsung izstrādāto Exynos 2400 procesoru, un, lai arī kopumā apskatnieki ir skeptiski noskaņoti par Exynos procesoriem (salīdzinot tos ar Qualcomm veidotajiem Snapdragon procesoriem), tomēr šo dažu nedēļu laikā es nenovēroju nekādas aizķeršanās – telefons darbojas stabili un super naski. Starp citu, nevajag uzskatīt, ka Exynos 2400 ir kaut kāds vidējās klases procesors. Nebūt, nē. Tas ir gandrīz tik pat spējīgs, kā pašā dārgākajā Galaxy S24 Ultra modelī iebūvētais Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3.  Jurģa testos Galaxy S24 Ultra šajā pašā Geekbench 6 testā uzrādīja ļoti līdzīgus rezultātus – GPU: 15103 un CPU (Single core): 2252, bet CPU (Multi core): 6571. Tātad, te viss ir labi gan sintētiskajos veiktspējas testos, gan reālajā pasaulē. Jes!

    Tādai ikdienas telefona lietošanai ar šo Exynos procesoru pilnībā pietiek. Un tas nerada ar pārāk lielu slodzi uz akumulatoru. Tas mums šoreiz nav pārāk liels (4000 mAh), taču pietiekams, lai varētu pilnu dienu bez problēmām lietot telefonu. Un arī uzlādēt to varam salīdzinoši ātri – telefons nodrošina 25W vada un līdz 15W bezvadu uzlādi. Tas, protams, ir nieks salīdzinot ar ķīniešu telefonu spējām, bet nu vismaz lielu daļu aifonu šajā aspektā pārspēj. To man nav grūti atzīt pat kā aifonistam.

    Pirkstu nospiedumu sensors ne vienmēr darbojas

    Lietojot iPhone ikdienā, mēs pierodam pie tā, ka FaceID sejas atpazīšana darbojas teju nevainojami. Seja tiek nolasīta dienā, naktī un neatkarīgi no tā, cik samocīta tā izskatās. Ar displejos iebūvētajiem pirkstu nospiedumu sensoriem nav tik vienkārši. Tie darbojas līdz nedarbojas. Ja pirksts ir slapjš, sensors darbojas slikti. Ja pirksts ir sauss vai ar saplaisājušu ādu, sensors darbojas slikti. Tā kā mūsdienās mēs esam pieraduši ar biometriju piekļūt bankas u.c. lietotnēm, tad sensora nekorekta darbība visai ātri kļūst kaitinoša. Samsung, ja nesanāk sensori, tad varbūt jāizmanto pogas, kas darbojas?

    Opā, manas viedās spuldzes darbojas!

    Jau vairākus gadus mājās izmantoju LIFX viedās spuldzes, un, lai arī tām ir ražotāja izveidota lietotne, parasti tās kontrolēju no Apple Home lietotnes (lasi, spuldzēm ir Apple HomeKit atbalsts). Kad uzsāku testēt šo Samsung telefonu, bija škrobe, ka jātur pie rokas mans iPhone, lai varu vakarā izslēgt spuldzes, kad eju gulēt. Taču testa noslēgumā pavisam negaidītā kārtā atklāju, ka spuldzes bija atpazītas un pilnībā kontrolējamas Samsung SmartThings lietotnē. Wow!

    Lieliskas kameras

    Kad es lasu Jurģa veidotos apskatus, mani pārņem balta skaudība par to, cik detalizēti viņš analizē viedtālruņu kameras. Es tā neprotu. Jo es uzskatu, ka tipisks telefona lietotājs izmanto telefonu, lai fiksi noknipsētu to, kas tam konkrētajā brīdī ir aktuāls. Savu bērnu bildi, smuku dabas skatu, kādu čeku vai dokumentu. Un vairums kameru iespēju ir dziļi sekundāras. Un ar Samsung Galaxy S24 mēs varam uzņemt labas kvalitātes attēlus/video bez lielas plānošanas un žonglēšanas ar iestatījumiem. Vienkārši izvelc telefonu no kabatas un bliez pa pogām!

    Vāciņa jautājums

    Kaut kā ir iegājies, ka visus savus telefonus esmu pieradis nēsāt kvalitatīvos vāciņos. Ja ir iespējams, es priekšroku dodu tieši ādas vāciņiem, jo ar tiem telefonu gluži vienkārši ir patīkami turēt rokās un ierīcei, kas faktiski ir galvenais manas dzīves gadžets, tam ir nozīme. Konkrētā testa Samung Galaxy S24 gadījumā ražotājs kopā ar telefonu bija atsūtījis pāris vāciņus no kuriem tuvākais manām vēlmēm bija šāds Standing Grip Case. Vāciņš maksā ap 55 eiro, nodrošina iespēju to gumijas josliņu izvilkt uz āru, lai telefonu varētu uz kādas līdzenas virsmas novietot leņķī, lai, piemēram, skatītos video. Tomēr praksē šis silikona vāciņš man šķita par mīkstu, lai ērti un ātri telefonu izvilktu no kabatas un šaurā maliņa pie uzlādes pieslēgvietas visu laiku maisījās pa pirkstiem. Samsung šim telefonam piedāvā arī (vegānās) ādas vāciņu, taču to man neviens testa laikā piegādāt neuzspēja un veikalos pats arī neatradu.

    Sakaru problēmas

    Kaut kas šim telefonam nav līdz galam ar sakaru stabilitāti. Ik pa laikam telefons vāja mobilo sakaru signāla vietās pārslēdzas uz zemākiem sakaru standartiem un pats vairs nespēj tikt atpakaļ pie 4G vai 5G. Vizuāli to varam redzēt kā H+ zīmīti. Rezultātā mums beidzas mobilais internets un ātrākais risinājums ir telefonam izslēgt un ieslēgt mobilo datu savienojumu. Šāda problēma bieži bija novērojama, kad braucu no Rīgas uz Rēzekni un pāris reizes to novēroju arī nomaļākās Rīgas vietās. Piezīmēšu, ka ar citiem telefoniem esmu braukājis tajos pašos maršrutos, taču nekad neesmu pilnībā palicis bez datu savienojuma. Ļoti jācer, ka Samsung šo spēs izlabot ar programmatūras atjauninājumu.

    Bet visādi citādi telefons nodrošina lieliskus balss sakarus – ja aktivizēsim VoLTE labumus, tad sarunu biedru dzirdēsi ļoti skaidri un saprotami. Tāpat telefonam viss ir labi ar skaņu – gan iebūvētajiem skaļruņiem, gan izmantojot Bluetooth bezvadu savienojumu. Var sporta zālē nolikt telefonu nost un bez pārrāvumiem mūzikā pārvietoties starp trenažieriem.

    Interesantā kārtā šis telefons un Android Auto izteikti stabilāk un ātrāk savienojas ar manu auto izmantojot nesen testēto CarlinKit 5.0 bezvadu savienojuma adapteri. Ar iPhone 11 bilde ir krietni drūmāka!

    Vai aifonists varētu lietot šo telefonu?

    Jā! Absolūti, jā! Būs jātiek pāri kādu nedēļu ilgam pierašanas periodam un pēc tam viss būs labi. Dzelžu ziņā Samsung ir malači jau gadiem un beidzot smuks un lieliski nostrādāts ir arī programmatūras jautājums. Plus, pa šiem gadiem Samsung ir ļoti aktīvi strādājis pie ekosistēmas paplašināšanas un šobrīd mums ir milzum daudz saderīgu aksesuāru (viedpulksteņi, austiņas u.c.) no paša Samsung un citiem ražotājiem, kā arī vāciņus varēsim atrast krietni vieglāk un kvalitatīvākus, nekā lētākiem ķīniešu telefoniem. Atmetam stereotipus un pamēģinam ko jaunu!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    71 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    11.03.2024 22:55

    Kristap iesaku aiziet pie arsta. Tev izteigti zili ieliekumi zem acim. Ar nierem kaut kas nav kartiba.

    Alberts Kviesis
    12.03.2024 01:32
    Reply to  Oskars

    Ja vingro uz pohām, tad maisi ir neizbēgami. Tomēr nezinot apstākļus, secināt ir pāsteidzīgi. Būs kā U/F anekdotē: ‘Tante rītos itin bieži izskatās pēc ziemeļbrieža’

    Ivis
    12.03.2024 08:55
    Reply to  Oskars

    Lai ietaupītu laiku, var būt vari izrakstīt kaut ko, kas palīdz? :)

    Janko
    12.03.2024 09:05
    Reply to  Oskars

    Nav patīkami, protams, tā teikt svešam cilvēkam. Pie ārsta var netērēt laiku – iesaku reizi gadā uztaisīt vienkārši analīzes, kādas no šiem komplektiem un ja tur kaut kas slikti, tad var tērēt laiku ārstiem.
    https://www.laboratorija.lv/analizes/analizhu-kompleksi.html

    Biteme
    12.03.2024 08:18

    Svara problēmu varētu risināt Samsung Premium Package kas par saprātīgiem 99.99 palielina telefona svaru līdz “respektablam līmenim”.

    KLC
    12.03.2024 08:49

    Par 4G un 5G piekritīšu. Arī S23 ultra ir novērojama tāda pati problēma, ko īpaši izjutu ārpus LV robežām. Internetu telefonam varēja atgūt nereti tikai pēc restartēšanas. Visādi citādi – lielisks telefons.

    Biteme
    12.03.2024 09:05
    Reply to  KLC

    Tādu problēmu ar internetu nav pat lētam redmi. Tas gadījums, kad sniegums katastrofāli neatbilst cenai. Cerams, ka novērsīs ar softa apdeitu, nevis nākamo modeli.

    Skābene
    12.03.2024 12:31
    Reply to  KLC

    S24 Ultra problēmas ar internetu nenovēroju!

    KLC
    13.03.2024 21:41

    S23 Ultrai vai tad būtiski iekšas atšķiras no S24, tai skaitā čipsetu?

    Jūrnieks
    12.03.2024 14:52
    Reply to  KLC

    Man LV ne reizi S23U nav bijusi problēma.
    Bet nepilnus 5 mēnešus gada griezumā es pavadu Vācijas krastos. Te gan ir dažas ( vismaz padsmit) reizes gadījies, ka vispār neslēdzas nevienam tīklam klāt, kad zona parādās. Lidojuma režīma slēguļošana nelīdz pārsvarā. Visbiežāk restarts vajadzīgs.

    Elvis Loksts
    12.03.2024 16:47
    Reply to  KLC

    Gandrīz katru dienu saskaros ar šo problēmu, palīdz tikai Airplane mode. Ļoti ceru, ka salabos.

    freelife
    13.03.2024 00:52
    Reply to  KLC

    Ir S23 Ultra. LMT pieslēgums. LV robežās darbojas ideāli. Ārpus nav testēts. Super telefons (btw) ;)

    KLC
    13.03.2024 21:42
    Reply to  freelife

    Jā, man LV arī pārsvarā viss labi

    Jānis
    13.03.2024 15:54
    Reply to  KLC

    o jā… nevarēju saprast, kas noticis ar manu s23u kad polijas dienvidos paliku bez interneta. pat tele2 izlamāju

    KLC
    13.03.2024 21:43
    Reply to  Jānis

    Agha, slepenais ārvalstu gļuks

    Ivis
    12.03.2024 08:56

    Paga, kā ar Samsungu varēji nobildēt pašu Samsungu? Vai tas vairs nav bildēts ar S24?

    Par pirkstu nospiedumu lasītāju: man darbojas perfekti. Ar baigi slapjiem vai sausiem var nenostrādāt, bet tā ir tehnoloģijas īpatnība, manuprāt. Augstākminētās problēmas bija, kad rūdītā stikla aizsargstikliņš bija uzlikts. Sejas atpazīšana gan joprojām nav līmenī, tur jāpiekrīt.

    Last edited 1 month ago by Ivis
    Dainis
    12.03.2024 10:05
    Reply to  Ivis

    Man sievai arī problēma ar pirkstu nospiedumu lasītāju, pat nelietojot aizsargstikliņu. S20 vispār bija nelietojams, s24 ir jau labāk, bet nu 70-80%. Tas ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc pieturos serdei – face ID darbojas 99.99%

    Jānis
    12.03.2024 14:11
    Reply to  Dainis

    Problēma ir pirkstos, ne telefona pirkstunospieduma lasītājā :D
    Draudzene nespēj nevienu savu telefonu atbloķēt ar pirkstiem, atdēvu viņai s20+, kuram pirkstu nospiedumu lasītājs strādāja ideāli un viņa vnk nespēj viņu atbloķēt un sūdzas, ka nelasa pirkstus, bet man lasīja visu laiku. :)

    Juris
    12.03.2024 14:37

    Noslēpums ir vienu pirkstu saskenēt vairākas reizes. Kad īkšķi noskenēju un pievienoju 1x, visu laiku bija problēmas, tagad vairākas reizes saskenēju un problēmu nav vairs bijis.

    Eins
    12.03.2024 17:22

    Nu nav jau tā, ka tas būtu jādara katru dienu. Vienu reizi nopērkot izdari un pēc tam viss strādā. Savam Xiobi arī labo īkšķi un abus rādītājpirkstus saskenēju pa divām reizēm.

    Jānis
    12.03.2024 15:46
    Reply to  Juris

    Tas viņai arī nestrādā :D

    Dainis
    12.03.2024 21:01
    Reply to  Jānis

    Jā jā, tāpat kā vēl lielākajai daļai lietotāju “šķībi pirksti”, bet ne jau samsūda problēma. Man pat uz 5SE tāda problēma nebija,pirkstu nospiedums darbojās 90%, jo bija kvalitatīvi uztaisīts, par FaceID nemaz nerunājot.

    Da Fredis
    08.04.2024 21:13
    Reply to  Ivis

    Jā, pirkstu lasītājs S24 ir totāls mēsls. Tīrākā haltūra un pircēju čakarēšana. Īstenībā saraksts ar nebūšanām priekš dārgā gala ir nepiedodami garš. Būtu zinājis, nebūtu pircis.

    nedarata
    12.03.2024 09:22

    Baigi nepatīk samsungiem visa tā bloatware. Dubultie failu, sms appi. Terorizēšana ar atjauninājumiem.

    LAN
    12.03.2024 12:20

    Un peel lietotnē vairs nav reklāmu?

    LAN
    12.03.2024 20:31

    Peel remote – neatinstalējams sūds, kas ver vaļā reklāmas…
    Par to neilgu laiku atpakaļ bija diskusija komentāru sadaļā:
    https://kursors.lv/2020/01/14/google-tiek-aicinata-nepielaut-bloatware-izvietosanu-android/

    Karlis
    13.03.2024 19:12
    Reply to  LAN

    Noņemot to nost, tas tiks klasificēts kā zādzība. Pareizi, Kristap?

    Karlis
    13.03.2024 21:11

    Atmiņa īsa. Kādu laiku atpakaļ bija diskusija, kur tev labpatikās apgalvot, ka reklāmu bloķēšana/neskatīšanās, esot zādzība.
    Varbūt tas bija citā kontekstā, bet atmiņā tas ir palicis un dun visu laiku …. zaglis … zaglis…

    Jānis
    12.03.2024 15:49
    Reply to  nedarata

    Kas par dubultajiem appiem tad man ir telefonā? :D
    Drīzāk Samsungu neesi turējis rokās pēdējos 10 gadus :D

    nedarata
    12.03.2024 16:05
    Reply to  Jānis

    Paldies par komplimentu

    Jānis
    12.03.2024 17:09
    Reply to  nedarata

    Nekāds paldies, vēlos zināt, kas ir tie dubultie appi.

    nedarata
    13.03.2024 08:24
    Reply to  Jānis

    Files, My Files, Messages, Messages

    Jānis
    13.03.2024 09:28
    Reply to  nedarata

    Nav man tādu dubultu appu :D
    So, jābeidz izdomāt neeksistējošas lietas. :)

    nedarata
    13.03.2024 09:36
    Reply to  Jānis
    Aigars
    13.03.2024 11:49
    Reply to  nedarata

    Un iMessage kas ir? Nav dubultais?

    nedarata
    13.03.2024 11:55
    Reply to  Aigars

    Man samsungā tādas app nav.

    dsfd
    13.03.2024 13:49
    Reply to  Aigars

    Nope. Iphone nav messages aplikācija priekš sms un imessages priekš imesidžiem. Ir tikai Messages, kur aifons rāda gan sms, gan imessages

    Skābene
    12.03.2024 12:38

    Varēji patestēt arī tādas funkcijas, kuras šobrīd Iphone nav! Piemēram, zvanu tiešsaistes tulkojumus, vai atbildi uz zvanu, nepaceļot klaususli, kas ienākošo zvanu pārvērš teksta ziņā un ļauj noskaidrot zvana mērķi! Jā, šobrīd nav latviešu valodas atbalsta, bet tas ir tikai laika jautājums.

    Biteme
    12.03.2024 12:41
    Reply to  Skābene

    Pag, pag – MI apdarīs citus darbus un gan jau uztaisīs online tulkotāju latviešu valodai ne tikai uz angļu, bet arī pa tiešo uz/no citām mazajām valodām)

    Biteme
    12.03.2024 13:54

    Premium sajūta)

    Niklāvs
    12.03.2024 12:50

    Pārgādju mēnesi atpakaļ no s21 5G FE 128 uz Iphone 15 128 gb (parasto). Nekad Ābols nav lietots. Paralēli, sievai nopirku s24 parasto 256 gb. Reāli, gribēju pamēģināt to ābolu. Nevaru pierast, neliekas nekas TĀDS. Arī piederības sajūta kaut kāda VIP klubam nav. Es sāku saprast, ka Iphone bij labi kad viņi reāli ieviesa jaunumus. Kā piemēram airpods pro gen 2, Es uzskatu par labākajām deili austiņām visam. Produktivitāte, man vismaz nokrita. Lai elementāri nokopētu telefona numuru utml. ir jāpačakarējās. Tas pats ar teksta ievadi, nācās likt google klaviatūŗu. Kalendārs – Google. Vienīgā fīča kas patīk, ir mirgojošā kameras zibspuldze, kad ienāk sms vai zvans.

    nedarata
    12.03.2024 13:20
    Reply to  Niklāvs

    Samsungiem arī var uzlikt mirgojošo zibspuldzi. Flash notification

    karlis
    12.03.2024 13:27
    Reply to  nedarata

    tiešām?
    a varbūt var uzlikt dažādu krāsu diodi?

    Biteme
    12.03.2024 13:53
    Reply to  karlis

    Diodi vairs neliek pat Redmi. Ekonomija, ka viņus jupis.

    Jums tā zibspuldze ir arī priekšā vai telefons jātur uz mutes, lai redzētu aizmugures zibspuldzi?

    Skābene
    12.03.2024 15:53
    Reply to  Biteme

    Priekš kam diodi, ja samsungam smuki iekrāsojas ekrāna maliņas zilā tonī, kad atnāk ziņa!?

    Eins
    12.03.2024 17:26
    Reply to  Skābene

    Man ir Redmi Note 13 Pro. Man iekrāsojas tieši kad atnāk sms. Nez ir kaut kur nobēgusies fīča, ka rādīt, lai mirgo kamēr es neapskatos konkrēto notification?

    Huawei P20 Lite bija diode un likās kruti, ka lai nočekotu telefonu nav jāiet viņam tuvumā vai jāņem rokās. Zils bija neatbildēts zvans, zaļa sms, violets WA.

    Kāpēc ir jādzēš tādas funkcijas?

    Biteme
    13.03.2024 14:07
    Reply to  Skābene

    Maliņas tak iekrāsojas OLED ekrāniem? Man diezko nepatīk OLED ekrāni, izvēlos IPS ar DC dimming.

    Karlis
    13.03.2024 19:14
    Reply to  Skābene

    ???

    Elvis Loksts
    12.03.2024 16:51

    Prieks, ka aprakstā minēji par sakaru problēmām, taču s24 sērijas telefoniem ir arī lielas problēmas ar ekrānu.
    https://testmyscreen.com/ Patestē vietnē gradientus, var salīdzināt ar jebkuru citu telefonu un būsi pārsteigts.
    Arī ekrāna graudainums ir ļoti izteikts uz pelēkiem toņiem, pie zema ekrāna spilgtuma. ( mura effect ), ražošanas masveida brāķis..

    Desa
    13.03.2024 00:17

    Nu ja nedēļu (!!!) jāpierod pie telefona, tad tur tiešām jāmeklē speciālista palīdzība.

    Desa
    13.03.2024 09:15

    Pat ciema opis pierastu ātrāk nekā Mr. Skutelis. Tev jāpieturas pie podziņtelefona, tad nebūs publiski jāgaužas.

    Normunds
    14.03.2024 19:18

    “Izskatās pēc iPhone, bet tas svars…” –

    “Kam ir aifoni, kam ir aifoni?!
    Tie ir distrofiķi!”
    ——

    Starp citu, nopietns jautājums visiem aifonistiem vai citu apple dzelžiem. Pats nevaru to pārbaudīt.
    Vai tā ir taisnība, ka aplikācijā AppleMaps, Krimas pussala ir redzama krievijas sastāvā?

    ggggg
    19.03.2024 15:40
    Reply to  Normunds

    ne

    Mareks
    19.03.2024 21:28

    Ļoti patīk lietot s24 ultra, labākais telefons kāds man bijis, tā fīča bilžu rediģēšanai vispār super. Un tā bilžu kvalitāte. Sākumā bija problēma ar lādēšanu, bet izrādījās lādētāja problēma. Varu tikai ieteikt šo telefonu, pagājuši vairāki mēneši, bet joprojām priecājos par viņu.

    Juris
    26.03.2024 14:00

    Dažādu apstākļu sakritības rezultātā iegādājos šo pašu modeli. Nevienu AI funkciju vēl neesmu mēģinājis izmanto, par pirkstu nospiedumu lasītāju, ko esmu ievērojis, vienmēr noglučī, ja no always on display laižu, ja esmu atmodinājis ekrānu kļūdu nav. Kopumā, telefons kā telefons, savu funkciju pilda, bildes izskatās labākā kā ar S20+, tomēr kaut kāds progress ir bijis 4 gadu laikā :D Patīk, ka nav noapaļotas malas, vieglums – nu tas katram pašam jāvērtē cik daudz tas uztrauc.

    Jeremijs
    31.03.2024 00:59

    Samsung S sērijas telefoni ir ļoti OK. Nodzīvoju 5 gadus ar s10plus. Super telefons. Negļukoja, baterija vēl turēja veselu dienu. Ceļojot ievajadzējās esim. Paņemu iPhone 15. Tā jau normāli , bet nu tas ka ikonas vēl joprojām nevar nolikt kur grib uz desktopa, tas bija reāls atsēdiens. Sajutos kā ar iPhone 3GS pirms 14 gadiem. Arī failu management ir pakaļā. Face ID gan ir ērtāks par fingerprint.

    Elektriķis
    31.03.2024 18:42
    Reply to  Jeremijs

    Viens sakarīgs salīdzinājums! Neviens nav balts uz pūkains, katram savs.

    Reklāma