Web Analytics
More
    Reklāma

    Adobe Acrobat piedāvā mākslīgā intelekta palīgu, kas spēs apkopot informāciju PDF dokumentos

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Adobe ir pievienojis ģeneratīvā mākslīgā intelekta atbalstu Acrobat PDF failu apstrādes programmai. Tās mērķis ir ļaut orientēties plašā informācijas klāstā, uzdodot jautājumus mākslīgajam intelektam.

    Pagaidām gan šis palīgs darbojas testa režīmā, tomēr tā mērķis ir ļaut lietotājiem uzdot jautājumus un saņemt atbildes, balstoties uz dokumenta tekstu. Tas ir tāpat, kā šobrīd tiek izmantots ChatGPT, bet Adobe AI Assistant izmantos informāciju no konkrētā dokumenta. Angliski jaunā funkcionalitāte tiek aprakstīta, kā “easily chat with documents”, ko varētu latviskot kā “viegla saziņa ar dokumentu”.

    Reklāma

    Mākslīgā intelekta palīga mērķis ir samazināt laiku, kas nepieciešams informācijas apguvei no ļoti gariem dokumentiem. Piemēram, ļaut studentiem atrast kādu noteiktu informāciju vai veidot konspektus un īsus dokumentu aprakstus prezentācijām, sapulcēm un e-pastiem. Adobe AI Assistant var tikt izmantots visiem formātiem, kurus atbalsta Acrobat programma.

    Risinājuma sākuma posmā, tas pats būs spējīgs piedāvāt konkrētus vaicājumus, lai lietošanu padarītu vēl ērtāku. Papildu tam tiks nodrošinātas atsauces, lai pamatotu informācijas atbilstību un patiesumu. Jaunais mākslīgā intelekta palīgs ir pieejams tiem, kuri jau šobrīd abonē kādu no Adobe maksas plāniem. Nākotnē tiek paredzēts piedāvāt pavisam jaunu abonēšanas plānu, kas nodrošinās dažādas mākslīgā intelekta iespējas Adobe produktos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zorge
    22.02.2024 09:16

    Kas vainas MS Excel PowerQuery?

    nedarata
    22.02.2024 10:14

    Vispārējs jautājums – MI jau māk uztaisīt konspektu par 300+ lpp grāmatu latviešu valodā?

    Kursors.lv
    22.02.2024 10:31
    Reply to  nedarata

    Tehniski laikam var mēģināt to izdarīt, taču praktiski šādam darbam nebūs lielas jēgas.

    Te par tehnisko pusi: https://www.tryinteract.com/blog/summarize-long-text-using-chatgpt/

    priex
    22.02.2024 17:01

    anysummary.app un par baltu velti (vai arī dārgāk, ja gribas lielākus apjomus apstrādāt)

    Reklāma