Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievijas un Ziemeļkorejas hakeri izmanto “ChatGPT”, lai pilnveidotu kiberuzbrukumus

    Jaunākie raksti

    Ir bezgalīgi daudz iespēju, kā arī mākslīgā intelekta (MI) čatbotu atvieglot sev dzīvi, paveikt kaut ko ātrāk, vienkāršāk un labāk. Diemžēl čatbots bieži tiek izmantots arī ne tajos labākajos nolūkos, piemēram, kiberuzbrukumu veikšanā. “Microsoft” un “OpenAI” atklājuši, ka hakeri jau izmanto lielos valodu modeļus, piemēram, “ChatGPT”, lai uzlabotu un pilnveidotu savas shēmas, uzbrukuma mērķus, sociālās inženierijas metodes utt.

    Nesen publicētajā pētījumā “Microsoft” un “OpenAI” atklājuši, ka hakeru grupējumi no Krievijas, Ziemeļkorejas, Irānas un Ķīnas pēta un izmēģina dažādas MI tehnoloģijas, tostarp “ChatGPT”, lai varētu labāk izprast savu darbību potenciālo vērtību un kā apiet dažādus drošības kontroles rīkus.

    Reklāma

    Ziņots, ka viena no kibernoziedznieku grupām, kas izmanto MI tehnoloģijas incidentu veikšanā, ir “Strontium”, kas saistīta ar Krievijas militāro izlūkdienestu. Šis grupējums izmanto lielo valodu modeļus, lai “saprastu satelītu sakaru protokolus, radaru attēlveidošanas tehnoloģijas un īpašus tehniskos parametrus”. Tāpat tiek pieminēta hakeru grupa, kas pazīstama kā “APT28” vai “Fancy Bear” – aktīvi līdzdarbojusies Krievijas labā iebrukumā Ukrainā. Līdzīgi piemēri ir par vēl vairākiem kibernoziedznieku grupējumiem.

    Bažas par MI meistarīgu izmantošanu kiberuzbrukumos pastiprina arī tādu rīku kā “WormGPT” un “FraudGPT” parādīšanās, kas palīdz radīt ļaunprātīgus e-pastus un uzlaušanas rīkus. Uztraukumu rada arī manipulēšana ar cilvēku balsīm un uzdošanās par citu personu, ko lieliski palīdz izdarīt balss sintēzes rīki. Viens trīs sekunžu garš balss paraugs var apmācīt MI modeli, lai tas izklausītos kā jebkura persona, kaut vai Džo Baidens.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    16.02.2024 12:01

    Noziedzīgā pasaule bieži pielietojumu jaunumiem atrod ātrāk! Tur nav nevajadzīgās birikrātijas….

    Reklāma