Web Analytics
More
    Reklāma

    “OpenAI” mēģina piesaistīt triljonus dolāru MI mikročipu izstrādei

    Jaunākie raksti

    OpenAI” turpina naski darboties mākslīgā intelekta (MI) jomā, ko apliecina uzņēmuma vadītāja Sema Altmena aktivitāte. Viņš šobrīd risina sarunas ar investoriem visā pasaulē par vairāku triljonu dolāru liela finansējuma piešķiršanu MI mikročipu izstrādei.

    Saskaņā ar “The Wall Street Journal” ziņojumu Altmena projektam būtu nepieciešami apmēram 5 līdz 7 triljoni ASV dolāru. Ja izdotos piesaistīt šādus līdzekļus, tas ļautu “OpenAI” darboties brīvāk, atrisinātu mikročipu trūkuma problēmu un samazinātu izmaksas, kas nepieciešamas augsta līmeņa MI sistēmu izstrādei.

    Reklāma

    Iespējams, kaut kāds progress šajā jautājumā jau ir. Ziņots, ka Altmens ir izveidojis partnerattiecības starp “OpenAI” un “dažādiem investoriem”, mikročipu ražotājiem un enerģijas piegādātājiem, sakot, ka “OpenAI” piekristu būt par “nozīmīgu viņu klientu”. “OpenAI” pārstāvis arī komentējis, ka uzņēmumam bijušas produktīvas diskusijas, tostarp ar ASV valdību, par globālās infrastruktūras un piegādes ķēžu palielināšanu mikročipiem, enerģijai un datu centriem, kas ir ļoti būtiski MI jomā.

    Jāpiezīmē, ka tikai pērnā gada decembrī “OpenAI” apspriedās ar investoriem par iespēju investēt uzņēmumā vairāk nekā 100 miljardus ASV dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    15.02.2024 04:38

    Tagad vairak investe militara tipa MI.

    Reklāma