Web Analytics
More
    Reklāma

    “OpenAI”, iespējams, izstrādā MI sistēmu, kas spēj pārvaldīt lietotāja ierīci

    Jaunākie raksti

    Ja mākslīgā intelekta (MI) čatbots vēl nesen šķita kaut kas pārsteidzošs, tad “OpenAI” padomā ir vēl kas revolucionārāks, kas mainīs to, kā mijiedarbojamies ar ierīcēm un veicam ikdienas uzdevumus. Ziņots, ka uzņēmums, iespējams, izstrādā jauna veida programmatūru, kas spēj automatizēt sarežģītus uzdevumus lietotāja ierīcē. Citiem vārdiem – tā būtu MI sistēma, kas var pārvaldīt lietotāja ierīci un pati veikt tajā darbības.

    Pagaidām informācijas par to ir ļoti maz un arī pats “OpenAI” nav komentējis savus nodomus saistībā ar autonomām MI sistēmām. Tomēr diezgan skaidrs ir tas, ka MI attīstība neapstāsies pie “ChatGPT” līdzīgiem risinājumiem un nākamais loģiskais solis šajā nozarē būtu tā sauktie “darbības aģenti”.

    Reklāma

    Šie “aģenti” būtu nozīmīgs solis uz priekšu virtuālo asistentu tehnoloģijā, piedāvājot lietotājam lielāku autonomiju un paveicot uzdevumus, kuri prasa cilvēka uzmanību. “Darbības aģenti” jeb autonomas MI sistēmas spētu darbināt lietotāju ierīces, lai veiktu nepieciešamos uzdevumus, piemēram, pārnest datus no vienas platformas uz otru, vāktu informāciju, izveidotu maršrutu, pat rezervētu lidmašīnas biļetes utml. darbības, ļaujot lietotājam pievērsties svarīgāku uzdevumu izpildei.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lauku puika
    19.02.2024 06:47

    Jā, pilnīga kontrole pār lietotāja ierīcēm ir tieši tas kas pietrūka (sarkasms)

    Reklāma