Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī “Apple” izveidojis MI rīku attēlu animēšanai

    Jaunākie raksti

    Lai arī līdz šim “Apple” mākslīgā intelekta (MI) jomā tika raksturots drīzāk kā “atpalicis”, šobrīd tas mainās. Nesen kompānija nāca klajā ar MI modeli, kas spēj rediģēt attēlus, balstoties uz teksta komandām. Tagad “Apple” izstrādājis MI rīku, kas, balstoties uz lietotāja komandām, spēj animēt attēlus.

    “Apple” pētnieki ir izveidojuši testa ģeneratīvo MI lietotni “Keyframer”, kas lietotājiem ļautu aprakstīt attēlu un to, kā vēlas to animēt. Šī raksta titulbildē redzami divi attēli, ko pēc lietotāja norādēm ģenerējis un animējis šis rīks. Lai nonāktu pie rezultāta, lietotājam nekas sarežģīts nav jādara, tikai vienkāršiem vārdiem jāapraksta attēls un kādu animāciju vēlas.

    Reklāma


    Pēc līdzīgas pieejas darbojas arī, piemēram, “Adobe Firefly AI” rīks. Tomēr atšķirībā no tā “Keyframer” lietotāji varēs mainīt izveidoto animāciju, turpinot aprakstīt to, ko vēlas tajā redzēt, nevis manuāli ievadot izmaiņas. Šādā veidā iespējams vairākkārt mainīt uzģenerēto animāciju.

    Līdz šim “Apple” prezentētie MI rīki norāda uz to, ka uzņēmums tomēr jau labu laiku testē MI tehnoloģijas. To pierāda arī fakts, ka “Apple” pērn iegādājies 32 MI jaunuzņēmumus. Ļoti iespējams, kompānija savā jūnijā gaidāmajā izstrādātāju konferencē “WWDC 2024” prezentēs būtiskas inovācijas MI jomā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma