Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota: Mēs neesam pret elektroauto, bet mēs saglabājam reālistisku skatu uz dzīvi

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājs Toyota savā pārejā uz elektroauto ir bijis ļoti nesteidzīgs, par to izpelnoties pietiekami daudz kritikas. Lai arī šķietami Toyota cenšas atgūt nokavēto, kompānija joprojām pieturas pie savas līnijas, proti, piedāvāt klientiem dažādus jaudas agregātus un nefokusēties tikai un vienīgi uz elektroauto.

    Lai arī Eiropa, Ķīna un Ziemeļamerika straujiem soļiem virzās elektrifikācijas virzienā, tā nebūt nenotiek visā pasaulē. Piemēram, Austrālijā, kas arī virzās uz elektroauto, trīs pārdotākās mašīnas pērn ir Ford Ranger, Isuzu D-Max un Toyota Hilux, turklāt pieprasītākie ir dīzeļi, kuri Eiropā pamazām izzūd. Autoražotājiem kā Toyota gluži vienkārši būtu nepraktiski fokusēties tikai uz vienu tehnoloģiju. Ar interesantiem komentāriem klajā nācis Toyota Austrālijas struktūrvienības viceprezidents pārdošanas un mārketinga jautājumos Šons Henlijs.

    “Mēs neesam pret elektroauto. Mēs tiešām neesam pret tiem. Mēs vēlamies būt spēlētāji šajā tirgū, taču to nesaskatām kā vienu vienīgo “sudraba lodi” ceļā uz klimatneitralitāti. Toyota joprojām uzskata, ka dažādas tehnoloģijas ir īstais risinājums, taču ar interesi iesaistāmies elektroauto tirgū, jo apzināmies, ka tas ir svarīgs,” saka Toyota pārstāvis.

    “Tas ir autoražotāja pienākums nodrošināt mašīnas, kas spēj izpildīt klienta vēlmes un kuru klients vēlas nopirkt,” saka Henlijs, uzsverot, ka Toyota cenšas piedāvāt to, ko klients vēlas un sagaida no automašinas. Vienam tas ir krosovers, citam elektroauto, bet konkrētajā gadījumā Austrālijā – dīzeļa pikaps. Pēdējā laikā arī Eiropā arvien biežāk izskan viedokļi, ka elektroauto nav vienīgais risinājums un pēdējo gadu ļoti striktā “anti-iekšdedzes dzinēju” retorika tomēr ir mainījusies – Lielbritānija iekšdedzes dzinēju aizliegumu jaunās mašīnās pārcēlusi no 2030. gada uz 2035. gadu, savukārt lielākā Eiropas Parlamenta frakcija – Eiropas Tautas partija – apsverot ideju rosināt atteikties no iekšdedzes dzinēju aizlieguma Eiropā, kas paredzēts 2035. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Viesturs Grabovskis
    09.02.2024 11:03
    Last edited 2 months ago by Viesturs Grabovskis
    Elektriķis
    09.02.2024 11:18

    Tik pat labi var apgalvot ka tvaika lokomotīvēm jau sen ir ūdens dzinēji :)
    Interesanti, kurš ir uztaisījis šādu fake video un kādēļ?

    Viesturs Grabovskis
    09.02.2024 11:38
    Reply to  Elektriķis

    Jā tas 100% bija feiks :-) Nomainīju uz citu info. Paldies.

    Torsons
    09.02.2024 11:58

    Ne jau tikai Toyota, pamēģiniet Ford F450 elektrificēt :)

    Bats
    10.02.2024 14:36
    Reply to  Torsons

    Ford F450 ir nevis jāelektrificē, bet jāizsmej.

    Reklāma