Web Analytics
More
    Reklāma

    3 miljoni ar vīrusu inficētu viedo zobu birstīšu rada miljoniem eiro lielus zaudējumus (Papildināts)

    Jaunākie raksti

    Runājot par kiberuzbrukumiem un ļaunprogrammatūrām, visbiežāk dzirdēts par inficētiem datoriem un telefoniem. Taču arī sīkrīki un viedie palīgi ir vienlīdz pakļauti inficēšanas riskam. Nesen ziņu medijos paradījās raksts, ka “noticis milzīgs DDoS uzbrukums, kura rezultātā ar ļaunprogrammatūru tika inficēti vairāk nekā trīs miljoni viedo zobu birstīšu, radot miljoniem eiro lielus zaudējumus”. Izskatās, ka šis konkrētais raksts bijusi maldinoša ziņa. Taču tas nemaina faktu, ka šādu ierīču potenciāli uzbrukumi var radīt nopietnas problēmas.

    Lai gan datori un viedtālruņi teju ik nedēļu saņem drošības ielāpus, par viedpalīgiem, kā svari, veļas mašīnas vai zobu birstes bieži tiek aizmirsts, un šīm ierīcēm atjauninājumi iznāk salīdzinoši retāk, radot būtiskus drošības riskus.

    Reklāma

    Kiberdrošības uzņēmums “Fortinet” skaidro, ka jebkura ierīce, kas savienota ar internetu, ir potenciāls mērķis un var tikt ļaunprātīgi izmantota šādiem kiberuzbrukumiem. Tas jo īpaši attiecas uz viedajām mājas kamerām, tīmekļa kamerām, bērnu monitoriem un citiem mazāk nozīmīgiem sīkrīkiem, kas var ļaut uzbrucējiem piekļūt sensitīviem datiem.

    Lai nodrošinātu vismaz minimālu aizsardzības līmeni, lietotājiem, ja iespējams, ir jāieslēdz automātiskie atjauninājumi visām internetam pievienotajām ierīcēm, ja ražotājs tām vispār nodrošina drošības ielāpus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    REALAIS
    08.02.2024 11:58

    Šis raksts ir fufelis. Resursa mājaslapa ir nopublicējusi fufeli. Un tā tagad viss internets ir izplatīts ar šādu parodiju :D

    Zobubirstes ar pieeju internetam? Mēs vēl neesam tur nonākuši. Vismaz ne ar 3 miljoniem+ zobubirstēm.

    viens
    08.02.2024 12:29
    Reply to  REALAIS

    es izlasīju to virsrakstu un sapratu, ka – vīruss zobubirstē! var jau ne tikai elektriskās inficēt, taču analogās arī var, to ir vēl vairāk. jau uztraucos – kas par vīrusu, vai jāiet pārbaudīties!

    Biteme
    08.02.2024 12:39
    Reply to  viens

    Analogās zobu birstes? Tādas tiešām ir? Ar tranzistoriem vai radiolampām? Ko tik hipsteri neizdomā….

    viens
    08.02.2024 12:49
    Reply to  Biteme

    ar muskuļu spēku ko darbina – biju domājis. bet jēdziens analogs – no vārda analoģija, vari papētīt, ko tas nozīmē. nee e e-lektroauto, tie, kas, iekšdedzes dzinēja, tie ir vai nav analogie?

    Biteme
    08.02.2024 13:16
    Reply to  viens

    Papēti vārda “analoģisks” nozīmi)

    Trx450
    08.02.2024 13:26
    Reply to  Biteme

    Anologov ņjet

    Biteme
    08.02.2024 13:33
    Reply to  Trx450

    Man jau pietiek citu rusismu – kāreiz, principā.

    Taskas
    12.02.2024 00:59
    Reply to  viens

    Ar muskuĺu spēku – mehāniskās. Ar analogo elektroniku saprot elektroniku kuras darbības princips pamatojas uz analogajiem signāliem – plūstoŝi mainīga vērtība, atŝķirībā no ciparu elektronikas – signāls ir 0 vai 1. Pat RTU joprojām ir programma “analogā elektronika”. Uz automaŝīnám ŝo jēdzienu īsti nevar attiecināt, lai gan ja ĺoti grib, tad var. Tieŝi tápat kà bikses pàr galvu….

    08.02.2024 19:09
    Reply to  REALAIS

    pirms vairākiem gadiem krievijā bija krava ar Ķīnas gludekļiem un iekšā iebūvēti mazi serverīši, kuri meklēja neaizsargātus wifi tīklus un caur tiem izsūtīja spamu meilus. Mūsdienās tie gludekļi droši vien tiktu izmantoti soc mediju botiem.

    viens
    08.02.2024 21:00
    Reply to  Edgars

    man ir analogais bots, kurš meklē tīkliņus, es viņu par uķugu saucu

    gunarros
    08.02.2024 16:53

    Cik jauki, ka tualetes papīra ruļļi vēl nav digitalizēti! Tur skaits būtu miljardos.

    Reklāma