Web Analytics
More
    Reklāma

    Vienkāršs radio uzbrukums Polijā apstādinājis vilcienus

    Jaunākie raksti

    Pagājušās nedēļas piektdienā un sestdienā uz laiku tika traucēta Polijas vilcienu kustība, kas tika panākta ar vienkāršiem radioviļņiem. Tiek uzskatīts, ka šis ir bijis kiberuzbrukums no Krievijas puses.

    Joprojām notiek oficiāla uzbrukuma izpēte, lai atrastu neģēļus, taču ir zināms, ka tā veikšanai izmantota Polijas dzelzceļa radio drošības sistēmas ievainojamība. Vilcienu iespējams apturēt ar attiecīgo komandu nosūtīšanu noteiktajās radio frekvencēs. Šī informācija ir pieejama gan oficiālajā Eiropas Savienības dokumentācijā, gan YouTube.

    Reklāma

    Tāpat nav nepieciešama dārga tehnika, un to var veikt ar lētām ierīcēm. Iespējams, ka tieši to ir darījuši uzbrucēji. Tāpat piektdien, kad šādi tika apturēti jau braucošie vilcieni, radio signāla fonā bija dzirdama Krievijas himna un Vladimira Putina uzruna. Tas liek domāt par to, kuri ir bijuši šī uzbrukuma veicēji, tomēr tas nav oficiāli apstiprināts.

    Šis uzbrukums gan ietekmēja tikai tos vilcienus, kas jau bija uzsākuši braukšanu. Pāris stundu laikā uzbrukums jau bija novērsts, un tas neradīja lielus draudus pasažieriem un Polijas vilcienu satiksmei. Paši poļi to uzskata par daļu no esošā kara Ukrainā, jo Polija ir viens no galvenajiem resursu piegādes ceļiem Ukrainai.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    virsraksts
    30.08.2023 11:31

    Kāpēc “pateicoties”?

    Kursors.lv
    30.08.2023 11:42
    Reply to  virsraksts

    Jā, vakar vakarā, kad gatavoju šo rakstu publicēšanai, vairs nedomājās. Tagad pārlasīju tekstu ar svaigu galvu un izdomāju labāku versiju. Paldies!

    Krotow
    30.08.2023 14:13

    Poļi praksē pārliecinājās ka uz nešifrētiem sakariem bez autorizācijas uzticēties nevar.

    Beiruta ir forša
    30.08.2023 18:06

    Krieviem patīk vienkārši iet pie tā iršu pūžņa plikiem un sākt to kratīt bez iemesla, vai tiešām vajag vēl dot tos iemeslus ienīst tādu smadzeņu izskalotu tautu, būtu mēģinājuši salabot attiecības ar kaimiņiem, bet nē.

    hmmm :)
    31.08.2023 10:52

    Gan jau to izdarija kāds aizvainots un atlaists darbinieks no polijas dzelzceļa :D Lai slēptu pēdas gan jau ka uzlika Putina uzrunu.

    Bet ir jau arī stāsta 2 puse, kurš izstrādā tādu sistēmu, kuru var tik vienkārši paralizēt.

    Protams
    01.09.2023 08:12

    Кошка бросила котят,
    Это Путин виноват !

    Reklāma