Web Analytics
More
    Reklāma

    “Spotify” gatavojas “Apple” parādīt vidējo pirkstu un palaist savu maksājumu sistēmu

    Jaunākie raksti

    7. martā Eiropā oficiāli stāsies spēkā Digitālo tirgu likums, kura mērķis ir nodrošināt godīgu konkurenci. Jaunie noteikumi attieksies uz virkni tehnoloģiju gigantu, tostarp “Alphabet”, “Amazon”, “Apple”, “ByteDance”, “Meta” un “Microsoft”. Runājot par “Apple” – “App Store” noteikumi ir padarījuši neiespējamu lietotnēm pārdot savus digitālos pakalpojumus un preces pēc saviem noteikumiem. Digitālo tirgu likums to mainīs, un “Spotify” tam jau ir gatavs.

    Digitālo tirgu likuma primārais mērķis ir nodrošināt godīgu konkurenci starp uzņēmumiem. Kas attiecas uz “Apple”, tas neļauj lietotņu izstrādātājiem informēt savus lietotājus par alternatīvām maksāšanas vai abonēšanas iespējām. Savukārt jaunie noteikumi paredz, ka tehnoloģiju giganti nevarēs pieprasīt lietotņu izstrādātājiem izmantot savus maksājumu pakalpojumus.

    Reklāma

    Tikmēr “Spotify” paziņojis, ka jaunais likums tam beidzot ļaus palaist savu iekšējo maksājumu sistēmu un piedāvāt “iOS” lietotājiem Eiropā norēķināties par pakalpojumiem tieši šādā veidā, bez “Apple” starpniecības. “Spotify” cer savā lietotnē integrēt pilnīgu maksājumu veikšanas funkcionalitāti, ļaujot lietotājiem norēķināties gan par abonementiem, gan iegādāties audiogrāmatas, gan veikt citus pirkumus.

    Uzņēmums jau publicējis vairākus attēlus, kā drīzumā varētu izskatīties “Spotify” “iPhone” un “iPad” lietotne, tostarp informācija par cenām, abonēšanas piedāvājumiem un maksājumiem lietotnē. “Spotify” informē, ka dažas no šīm funkcijām sāks ieviest no 7. marta.

    Vienlaikus joprojām daudz kas būs atkarīgs no paša “Apple” un tā pielāgošanās Digitālo tirgu likumam. Līdz ar to arī “Spotify” vīzija par savu maksājumu sistēmu lielā mērā ir atkarīga no “Apple” atbilstības jaunajiem noteikumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Opelis
    25.01.2024 13:38

    Vai maksa būs mazāka galalietotajam? Izskatas ka nē?
    Ta ka ar samazinato PVN, pircejs no ta neko neiegust, tikai pardevejam lielaka peļņa.

    Pičs
    25.01.2024 13:44
    Reklāma