Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen gatavo sportisko ID.3 versiju kā alternatīvu Golf GTI

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Volkswagen gatavojas nākt klajā ar ID.3 sportisko versiju ID.3 GTX, kas radīta ar mērķi piedāvāt elektrisko alternatīvu Golf GTI modelim. Elektriskais “hot-hatch” ieradīsies ar būtiski pārstrādātiem jaudas agregātiem, lai nodrošinātu lielāku jaudu un griezes momentu nekā parastie ID.3, tāpat gaidāmi nelieli dizaina knifiņi, lai šo modeli atšķirtu no pārējās ID.3 saimes.

    Autoražotājs jau veicis prototipu testus zemā gaisa temperatūrā un noprotams, ka ID.3 sportiskā versija nebūs aprīkota ar pilnpiedziņu kā citi GTX modeļi, proti, auto izmantos aizmugures piedziņu. Lai arī oriģināli eksistēja plāns par pilnpiedziņas ID.3, tomēr jaunajam VW menedžmentam ir citas idejas – šīs konkrētās MEB platformas versijas pielāgošana diviem elektromotoriem ir pārāk sarežģīta un dārga. VW zīmola vadītājs šo iemeslu dēļ noliedz, ka pastāvētu plāni par pilnpiedziņas ID.3.

    Pagaidām tehnisko datu ir maz, bet noprotams, ka šajā auto VW plāno izmantot jaunā tipa elektromotorus, kas jau ieviesti ar ID.7 ražošanu. Tam ir uzlabojumi dzesēšanā, kā arī citos aspektos, tostarp efektivitātē. Prognozējams, ka šī versija saņems arī atšķirīgu šasijas un balstiekārtas regulējumu, lai nodrošinātu sportiskāku vadāmību un dinamiku uz ceļa. Šobrīd nav zināms precīzi kad šī sportiskā ID.3 versija sasniegs klientus.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    16.01.2024 19:33

    Izskatās diezgan bēdīgi. Ieliks drusku jaudīgāku motoru un uzpindzelēs sarkanas svītriņas. Pieņemu ka ESP izslēgt nevarēs.

    Reklāma