Web Analytics
More
    Reklāma

    Withings izziņo veselības mērierīci BeamO, kas spēs veikt veselu lērumu mērījumu

    Jaunākie raksti

    Zīmols Withings jau labi pazīstams ar dažādiem veselības gadžetiem, un šajā reizē tehnoloģiju izstādē CES 2024 izziņota plaši pielietojama mērierīce jeb multiskops, kas darbosies arī kā stetoskops, un ļaus ieklausīties plaušu darbībā.

    Jaunākais Withings produkts ir BeamO, kas sevī apvieno termometru, spēj veikt elektrokardiogrammu, nolasa skābekļa daudzumu asinīs, kā arī darbojas kā stetoskops, ļauj monitorēt sirds un plaušu darbību. Pati ierīce atgādina dažus no citiem Withings bezkontakta termometriem, taču šājā iebūvēti elektrodi, digitālais stetoskops un otrās paaudzes infrasarkanā temperatūras sensora versija Withings Thermo.

    Reklāma

    Visinteresantākais ir tas, kā Withings izdevies ierīcē iestrādāt stetoskopu. Tas tiek darīts, izmantojot pjezoelektrisko disku. Būtība ir tāda, ka disks uztver akustiskos trokšņus no krūtīm vai muguras un pēc tam pārvērš tos elektriskajā signālā, ko var nolasīt BeamO. Mērītājs ir aprīkots ar USB-C pārveidotāju uz 3.5mm pieslēgvietu, lai šīs skaņas varētu uzreiz dzirdēt austiņās.

    Šos mērījumus jau šobrīd ir iespējams veikt mājas apstākļos, bet Withings BeamO tos apvieno vienā ierīcē, kuras cena ir 249.95 USD. Tiesa, uzņēmumam jau ir sena vēsture, ka CES laikā izziņotie produkti reālā tirdzniecībā var nonākt arī pēc vairākiem gadiem, jo tiem ir jāsaņem dažādu uzraugošo iestāžu atzinumi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bats
    09.01.2024 22:11

    Visas pieminētās funkcijas, atskaitot “stetoskopu” veic katrs viedpulkstenis. Stetoskops ir interesanta ideja un tā neprasa nekādu pagaidām neeksistējošu tehnoloģiju izgudrošanu (khmm, Theranos), tomēr visu viedierīču ražotāju juridiskie departamenti līdz pārspīlējuma pakāpei neļaus aizmirst, ka produkts nevar aizstāt īstu, praktizējošu ārstu un nevar kvalificēti interpretēt saklausīto burbuļošanos lai cik plaušu ierakstu stundas būtu barotas MI botam.

    Kaspars
    13.01.2024 09:33
    Reply to  Bats

    Tas ir pārspīlēts, (1 elektroda) kardiogrammu var veikt reti kurš viedpulstenis.

    Reklāma