Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft pārtrauc Windows Mixed Reality platformas izstrādi

    Jaunākie raksti

    Microsoft salīdzinoši klusām ir pārtraucis savas Windows Mixed Reality platformas attīstību un darbību, lai mainītu virzienu, kādā attīstīt papildinātās un virtuālās realitātes jomas.

    Windows Mixed Reality darbības pārtraukšana nenozīmē, ka Windows pavisam izstājas no šīs jomas, bet gan konkrētās platformas izbeigšanu. Uzņēmums turpinās investēt savus līdzekļus un zināšanas HoloLens 2 produktā un Windows Mesh programmā. Papildinātās realitātes jomā Windows iestartēja 2017. gadā, tomēr pa šo laiku tirgū parādījušies arvien vairāk spēlētāju, kā arī ir mainījies fokus.

    Reklāma

    Windows Mixed Reality platformas mērķis bija savienot gan virtuālo, gan papildināto realitāti vienā vidē. Tas nozīmēja ikdienas darbu veikšanu, apkārtējās telpas iekļaušanu, videospēļu baudīšanu un citas lietas. Iespējams, ka tās mērķis jau tad bija piedāvāt to, ko šobrīd gatavojas sniegt Apple Vision Pro paplašinātās realitātes brilles, kura debija gaidāma nākamajos mēnešos.

    Tagad nākotnes plāni no Microsoft puses varētu būt saistīti tieši ar šādu briļļu izmantošanu uzņēmumiem, piedāvājot HoloLens 2 brilles, kas saņēmušas Windows 11 atbalstu. Tāpat Windows Mesh programma sola iespēju darbiniekiem sazināties virtuālajā vidē, neizmantojot īpašas brilles. Kā arī Windows noslēdzis sadarbību ar Meta, lai Quest brillēs būtu pieejamas tādas programmas, kā Word, Excel un PowerPoint.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    M S
    27.12.2023 19:26

    Quest 3 tomēr ir pārāk neērts un smags, lai izmantotu darbam monitora vietā. Immersed Visor (ko var jau pasūtīt, kaut gan tikšot izlaists nākamgad) sola, ka būšot piemērots darbam – bez iebūvētas baterijas, viegls, augsta izšķirtspēja. Immersed jau kādu laiku uztur lietotni, kas aizstāj monitorus, tagad tikai atlicis tāds “sīkums”, kā nodrošināt darbam piemērotas ierīces. Vai jūs gribētu brilles, kurās var ērti izvietot 5 lielus virtuālus monitorus? Vai tomēr labāk īstus monitorus?

    Last edited 4 months ago by M S
    Reklāma