Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” prezentē jaunākās paaudzes virtuālās un jauktās realitātes brilles “Quest 3”

    Jaunākie raksti

    Marka Zakerberga vadītā kompānija “Meta” 27. septembrī aizvadīja savu ikgadējo “Connect” pasākumu, kurā iepazīstināja ar ierīču un programmatūras jaunumiem. Viens no gaidītākajiem daudziem droši vien bija “Meta” virtuālās realitātes (VR) brilles “Quest 3”, par kurām jau sen tika runāts un baumots. Šīs brilles tiek uzskatītas par milzīgu soli uz priekšu ne tikai “Quest” sērijā, bet arī visai “Meta” nākotnes vīzijai un paredzētas gan videospēļu, gan metaversa baudīšanai.

    Avots: Meta

    Jaunās ierīces izstrādē “Meta” ir daudz progresējusi, lai gan atsevišķi parametri palikuši nemainīgi salīdzinājumā ar pērn prezentētajām “Quest Pro” brillēm. Tikmēr salīdzinājumā ar “Quest 2” liels solis uz priekšu ir tāds, ka “Quest 3” piedāvā ne tikai VR, bet arī jauktās realitātes pieredzi, ļaujot mijiedarboties ar apkārtējo pasauli un lietām sev apkārt.

    Reklāma

    Runājot par tehnisko pusi, “Quest 3” iestrādāts “Snapdragon XR2 Gen 2” procesors un 8 GB RAM, kas, pēc “Meta” teiktā, nodrošina dubultu grafisko veiktspēju salīdzinājumā ar “Quest 2”. Savukārt ierīces darbības laiks ar vienu uzlādi palicis nemainīgs – no 90 minūtēm līdz trīs stundām atkarībā no tā, ko lietotājs dara. Tāpat “Quest 3” iestrādāti 2064 x 2208 LCD displeji, kas nodrošina par 30% lielāku izšķirtspēju nekā “Quest Pro”. Būtiski arī, ka ierīces redzes lauks ir palielināts par 15%. Tiesa, “Quest 3” nepiedāvā sejas un acu zīlīšu izsekošanu, ko sniedz “Quest Pro”.

    Avots: Meta

    Vislielākās atšķirības salīdzinājumā ar iepriekšējiem “Quest” modeļiem saskatāmas tieši kamerās. “Quest 3” briļļu priekšpusē iestrādātas divas jaunas pilnkrāsu kameras, kas  nodrošina ievērojami uzlabotu video skatīšanas pieredzi un krietni asāku bildi. Savukārt dziļuma sensors var automātiski kartēt telpu, kurā lietotājs atrodas, un noteikt tuvumā esošos objektus.

    “Quest 3” komplektācijā ietilpst “Touch Plus” kontrolieri, kam ir uzlabota jūtība, kā arī “Meta” tajos iestrādājusi MI un mašīnmācīšanās risinājumus, kas ļauj labāk prognozēt lietotāja roku kustības. “Quest 3” lētākā 128 GB versija maksā 499,99 USD, savukārt 512 GB versijas cena ir 649,99 USD. Ierīce tirdzniecībā nonāks 10. oktobrī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andis
    25.10.2023 16:14

    Vai kāds zin, kur Rīgā var dzīvē apskatīt VR brilles?
    Vajag athitektūras projektiem.

    M S
    31.10.2023 09:56
    Reply to  Andis

    Budžeta variants – Google Cardboard savietojamas brilles, šur tur dabūjamas, bet labākas kvalitātes modeļus var dabūt Aliexpresā. Pats mēģināju komplektā ar RiftCat un arī skatīties savu Blender 3D vizualizāciju, kaut kāds priekšstats jau rodas. Bet nu Quest 3, protams, būtu cita kvalitāte ar “pankūku lēcām” utml. Vēl labāk – Quest Pro vai Pimax Crystal vai pat Varjo, taču cena būs uhh, un Latvijā nez, vai tādus brīnumus kaut kur var aptaustīt.

    Janka
    07.12.2023 00:13

    Kursors nav šito Quest 3 skatījies?

    Kursors.lv
    07.12.2023 07:17
    Reply to  Janka

    Vēl nav gadījies. Mūsu pusē tie VR verķi ir diezgan neeksistējoši.

    Janka
    07.12.2023 08:37

    Veikalos jau ir. Mani no šī ieinteresēja tas, ka varot Office mode multimonitoru režīmā sēdēt pie vairākiem lielajiem ekrāniem. Varētu būt noderīgi, ja aizbrauc pastrādāt kaut kur ārzemēs attālināti. Vairāk par 3 dienām ar pliku laptopu grūti paliek.

    Reklāma