Web Analytics
More
    Reklāma

    Izziņoti pirmie auto ražotāji, kas saņems jaunās paaudzes Apple CarPlay

    Jaunākie raksti

    Jau pirms pusotra gada Apple izstrādātāju konferencē tika prezentēta nākamās paaudzes Apple CarPlay auto pārvaldīšanas sistēma, taču vēl līdz 2023. gada beigām īsti nav zināms, kad tā reāli nonāks automašīnās.

    Kaut arī Apple ziņoja, ka precīzāka informācija sekos līdz 2023. gada beigām, solījums izpildīts daļēji un par mata tiesu. Tātad auto zīmoli Aston Martin un Porsche ir prezentējuši, kā izskatīsies viņu nākotnes auto ar jauno Apple CarPlay auto programmatūras sistēmu, ja tagad to varam tā dēvēt.

    Reklāma


    Aston Martin ir apstiprinājis, ka jaunā CarPlay versija tiks izmantota 2024. gadā ar jauniem auto modeļiem, ieskaitot sporta auto DB12, tomēr precīzi termiņi netika minēti. Tikmēr Porsche vienkārši nodemonstrēja, kā varētu izskatīties auto paneļi ar CarPlay, neminot precīzus laika termiņus. Izskatās, ka šajā reizē šis vairāk kalpo par nosacītu atskaiti, ka Apple virzās uz priekšu ar jauno CarPlay bez reāla gala termiņa.

    Pēc Apple teiktā, nākamās paaudzes CarPlay darbosies uz visiem auto ekrāniem, kā arī programmatūra tiks speciāli pielāgota dažādiem displejiem, maksimāli izmantojot pieejamo vietu un specifiskās dizaina nianses. Kā redzams Aston Martin un Porsche piemēros, tad CarPlay tiks izmantots ierastais Apple dizains, un papildu nāks klāt vadītājam nepieciešamā informācija par auto.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Arturs
    27.12.2023 15:18

    Ja auto ir aktivizēts carplay, vai tad maz ir kāda starpība kāds auto modelis. Tiks parādīts CarPlay interfeiss no iPhone, kādu atbalsta auto esošais ekrāns. Ne tā? Vai tomēr kaut kā savādāk darbojas CarPlay?

    Kursors.lv
    27.12.2023 15:30
    Reply to  Arturs

    Nākamās paaudzes CarPlay ir vairāk auto infotainmenta sistēma nekā vienkārši iPhone projekcija kādā vienā mašīnas displejā. Te vairāk par šo vari palasīt: https://www.autoblog.com/2023/12/26/apple-carplays-whole-car-takeover-integration-will-debut-in-2024/ un te arī video formātā paskatīties: https://youtu.be/8AbP48d1omE

    Skābene
    28.12.2023 08:46

    Ja vienas ģimenes locekļi lieto vienu auto un auto ir sapārots gan ar Iphone, gan Android telefonu, kurš būs pēc noklusējuma galvenais?

    Biteme
    28.12.2023 08:59
    Reply to  Skābene

    Agrāk nebija šādu problēmu – iestūmi kaseti un skanēja mūzika bez pārošanās ar standartiem un ieroobežojumiem.

    Skābene
    28.12.2023 09:27
    Reply to  Biteme

    Tāpat katram bija sava mīļākā kasete! :D Vienīgi blakussēdētājs bija daudz noderīgāks, jo varēja lasīt karti un dot norādes, kurp braukt!

    Arturs
    28.12.2023 10:14
    Reply to  Skābene

    Kura telefons pirmais pieslēdzas ar BT pie auto tas tiks parādīts, bet to jau var izvēlēties, uz kuru telefonu gribi redzēt pieslēgtu.

    Reklāma