Web Analytics
More
    Reklāma

    “Starlink” uzradies jauns konkurents, kas piedāvā 100 Mbps satelītinterneta servisu

    Jaunākie raksti

    SpaceX” projekts “Starlink” pašreiz ir pasaulē vadošais satelītu interneta pakalpojumu sniedzējs. Vienlaikus arī konkurenti neguļ un cenšas piedāvāt arvien labāku servisu. Viens no tiem ir uzņēmums “HughesNet“, kas sācis piedāvāt satelītu internetu ar 100 Mbps lielu ātrumu.

    Lai “Starlink” pakalpojums šobrīd nodrošina līdz pat 200 Mbps lielu datu pārraides ātrumu (lielākoties tie tomēr ir 100 Mbps), “HughesNet” pēdējā laikā ir krietni uzlabojis savu servisu un spēj nodrošināt internetu ar ātrumu pat 100 Mbps. Uzņēmuma panākumu atslēga šajā ziņā ir jaunais “Jupiter 3” satelīts, kas ir “HughesNet” pirmais tā sauktais Ultra High Density satelīts. Iepriekš uzņēmums piedāvāja satelītu internetu vien ar 25 Mbps maksimālo ātrumu.

    Reklāma

    Ironiskā kārtā “Jupiter 3” orbītā palīdzēja nogādāt “SpaceX Falcon Heavy” raķete, kas šobrīd ir viens no ekonomiskākajiem veidiem, kā nogādāt kosmosā lielas kravas. Tieši zemās palaišanas izmaksas ir bijis būtisks kritērijs, lai “SpaceX” pēdējo gadu laikā orbītā izvietotu tūkstošiem satelītu.

    Pašreizējie “Starlink” satelīti ir mazāki par automašīnu, bet “Jupiter 3” ir aptuveni autobusa lielumā. “HughesNet” saka, ka “Jupiter 3” savam tīklam ir pievienojis 500 GB no kopējā joslas platuma. Nogādājot orbītā vairāk šādu satelītu, uzņēmums, domājams, varētu nodrošināt vērā ņemamu konkurenci “SpaceX”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps K.
    24.12.2023 13:30

    Viņiem satelīti ģeostacionārajā orbītā, līdz ar to latency ir 10x, Wikipedia saka, ka virs 600 ms.

    Hu huu
    24.12.2023 23:21
    Reply to  Kristaps K.

    tu jēdz ko runā?

    Hu huu
    24.12.2023 23:22

    šī laba ziņa.

    Kerčas Mosts
    25.12.2023 09:40
    Reply to  Hu huu

    Kas tieši tur labs? Konkurence? Diezvai cenas kritīsies.
    Bet orbītas aizdiršana gan nau laba ziņa.
    Satelītinternets jau bija pirms tam. Dārgs gan, bet bija. Uz visiem kuģiem.

    Reklāma