Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” nākamgad plāno uzstādīt rekordu – veikt 144 “Starlink” satelītu palaišanas

    Jaunākie raksti

    Tie, kuri aktīvāk seko līdzi “Starlink” attīstībai, būs ievērojuši, ar kādiem apgriezieniem “SpaceX” interneta satelītus nogādā orbītā. Uzņēmums ik gadu uzstāda jaunus rekordus “Starlink” satelītu palaišanas reižu ziņā – sākot no 31 reizes 2021. gadā līdz plānotajām 100 reizēm šogad, un negrasās pie tā apstāties. Ņemot vērā plānus nākamgad sākt palaist satelītu mobilo pakalpojumu “Direct-to-Cell“, izmantojot “Starlink”, uzņēmums 2024. gada laikā apņēmies veikt 144 satelītu palaišanas jeb ap 12 mēnesī.

    Papildus pamata pakalpojumam – ātrgaitas interneta sniegšanai – “SpaceX” sadarbībā ar mobilo sakaru operatoru “T-Mobile” 2024. gadā plāno sākt piedāvāt mobilo pakalpojumu “Direct-to-Cell”, kura mērķis ir sniegt zvanu un īsziņu sūtīšanas iespējas, neatkarīgi no tā, kurā pasaules malā lietotājs atrodas. Šim nolūkam “SpaceX” nepieciešams orbītā nogādāt jaunās paaudzes “Starlink” satelītus “V2”.

    Reklāma

    Uzņēmums iepriekš norādīja, ka “Direct-to-Cell” servisam nepieciešami lielāki satelīti, kurus bija plānots palaist ar “SpaceX” megaraķeti “Starship”. Taču tā kā tā vēl nav veiksmīgi izgājusi pirmā orbitālā lidojuma testu, vēl nevar pildīt savas funkcijas. Ņemot to vērā, “SpaceX” jāizstrādā vidēja izmēra “V2” satelīti, ko orbītā nogādās “Falcon 9” raķetes. Šie satelīti ir lielāki par tagadējiem, taču mazāki nekā nepieciešams zvanu un datu pakalpojumu iespējošanai. Līdz ar to šo funkciju ieviešana atlikta uz 2025. gadu, taču vismaz īsziņu nosūtīšanu šie vidējie satelīti spēs nodrošināt.

    Jāpiezīmē, ka kopumā kopš 2019. gada maija orbītā ir palaisti vairāk nekā 4000 “Starlink” satelīti. “SpaceX” septembrī informēja, ka pakalpojumu izmanto vairāk nekā divi miljoni klientu ap 60 pasaules valstīs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma