Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony patentē DualSense kontrolieri, kas aprīkots ar ekrānu

    Jaunākie raksti

    Sony PlayStation 5 ir saņēmis pietiekami dārgu un labu spēļu pulti DualSense, kura nākotnē varētu saņemt speciālu skāriejutīgo displeju, palīdzot spēlēt sarežģītas spēles.

    Šobrīd spēļu kontrolieris DualSense ir aprīkots ar skārienjutīgo virsmu, taču kāds reģistrētais patents no Sony parāda ideju, ka šī virsma kalpotu arī kā ekrāns. Proti, uz tā parādītos dažādi paziņojumi, ziņojot par labākajām taustiņu kombinācijām, kas palīdzētu spēlēt sarežģītas videospēles.

    Reklāma

    Papildu tam tiktu izmantots mākslīgais intelekts, kas, balstoties uz spēles situācijām, ieteiktu, piemēram, labākos cīņas elementus. Uz šo gan var skatīties divējādi, jo no vienas puses tas palielina iespēju plašākam spēlētāju lokam baudīt sarežģītas videospēles, bet no otras samazina spēlētāju konkurenci, jo tiek izmantoti palīgrīki.

    Tāpat mākslīgais intelekts var neveicināt neko labu, jo slikti trenēts modelis, ieteiks nepareizās taustiņu kombinācijas, padarot spēli vēl mazāk baudāmu. Kā arī jaunais risinājums šo spēļu pulti padarīs vēl dārgāku, tāpēc ka tajā būs nepieciešams iebūvēt papildu mikroshēmu un ekrānu.

    Avots: GameRant

    Šobrīd lētākā kontroliera versija maksā 74.95 EUR, bet dārgākā DualSense Edge veselus 249.95 EUR. Arī Latvijā ir iespējams iegādāties Sony PlayStation 5 jauno Slim versiju sākot no 529 EUR.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bats
    06.12.2023 17:01

    SEGA Dreamcast jau bija kontrolieris, kas aprīkots ar ekrānu. Nebija nekādas lielas jēgas no tā toreiz un nav tagad. Spēles laikā nav lielas vajadzības skatīties uz savu džoistiku. Protams var izdomāt kādu specifisku spēles elementu, kas to ekrānu izmanto, piemēram radars vai laīmeņa karte. To laikam sauc par gimmick.

    Reklāma