Web Analytics
More
    Reklāma

    PlayStation 5 DualSense kontroles pultis jau nodēvētas par izsmalcinātām

    Jaunākie raksti

    Sony pēdējos mēnešos arvien vairāk pastāsta par vēlā rudenī gaidāmo PlayStation 5. Šoreiz kārta DualSense kontroles pultīm, kuras jau nodēvētas par vienu no liekākajiem jaunumiem PlayStation 5.

    PlayStation gandrīz divas desmitgades nācās iztikt ar mikroskopiskām izmaiņām kontrolieros, bet DualSense kontroles pultis ne tikai izskatīsies citādāk, tās arī saņems dažādas uzlabotas iespējas. DualSense kontrolierī iekļauta jauna vibrāciju funkciju (haptic) un adaptīvās pogas, kas ļaus spēlētājam izjust dažādu veidu vibrācijas spēlēšanas laikā, piemēram, braucot ar mašīnu pa dubļainajiem ceļiem vai sausiem, asfaltētiem ceļiem.

    Reklāma

    L2 un R2 pogas būs apveltītas ar mainīgu pretestību, kur brīžiem būs vieglāk vai grūtāk tās nospiest, piemēram, kad spēles varonis šaus ar loku.

    Jaunajām DualSense kontroles pultīm nebūs jāpievieno atsevišķi mikrofonu, lai runātu ar citiem spēlētājiem tiešsaistē, jo DualSense kontrolierī jau ir iebūvēts mikrofons, kas ļaus runāt ar saviem draugiem bez papildu austiņām.

    Share pogu ir aizstājusi Create poga, kas nodrošinās spēlētājam plašākas iespējas satura radīšanā, lai ar to varētu dalīties ar citiem. Plašāk par Create pogu Sony pagaidām neko nav bildis.

    PlayStation 5 būs astoņu kodolu Zen 2 procesors ar 3.5 GHz takts frekvenci un 10.28 TFLOP RDNA 2 videokarte ar 36 Compute Units un 2.23 GHz takts frekvenci. PlayStation 5 saņems arī 16 GB GDDR6 RAM.

    Microsoft savā gaidāmajā Xbox konsolē izmantos SSD ar 2.5 GB/s datu pārraides ātrumu, kamēr Sony sola PlayStation 5 uzstādīt 5.5 GB/s NVMe SSD. PlayStation 5 varēs arī uzstādīt ietilpīgākas M.2 SSD atmiņas, bet tām būs jābūt gana ātrām, lai atbalstītu jaunāko spēļu prasības. PlayStation 5 arī būs 3D Audio, ko darbina Tempest Engine. Tempest Engine nodrošinās augstas kvalitātes skaņu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    09.04.2020 16:02

    skatījos tieši kā Austin Evans nodēvēja šo par ļoti neglītu. Jā, dizains izskatās, ka būs ļoti liela gaumes lieta. Man šķistu, ka pilnīgi melns izskatītos vēl labāk. Bet nevaru nepamanīt lielu līdzību ar Xbox pulti. LAi arī man ir PS, man jāsaka, ka Xbox pultis šķitušas vienmēr ērtākas un labākas. Bet nu šis dizains diezgan droši ļauj noprast PS5 gala dizaina ideju. Man šis dizains patīk. Varbūt tāpēc, ka nav vairs tāds, kā visām iepriekšējajām paaudzēm

    Astro
    10.04.2020 10:45
    Reply to  Konsumer

    Kas ir austins evans un kas ir Sony?!?
    Teiksim tā – suņi rej, bet karavāna iet…

    Reklāma