Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” sadarbojas ar “Amazon”, lai orbītā nogādātu konkurējošos “Kuiper” satelītus

    Jaunākie raksti

    Zināms, ka “SpaceX” nav vienīgais uzņēmums, kas strādā pie satelītu interneta servisa. Viens no nopietnākajiem konkurentiem šajā jomā ir “Amazon“, kas oktobrī orbītā nogādāja pirmo divus “Project Kuiper” interneta testa satelītus. Kopumā nākamo sešu gadu laikā uzņēmums orbītā plāno nogādāt vairāk nekā 3000 interneta satelītus. Pārsteigums vai nē, bet šo uzdevumu “Amazon” vēlas paveikt ar lielākā konkurenta “SpaceX” palīdzību.

    Ziņots, ka “Amazon” un “SpaceX” ir uzsākuši sadarbību par interneta satelītu “Kuiper” palaišanu. Saskaņā ar “Amazon” ziņojumu satelītus plānots palaist ar “SpaceX” nesējraķeti “Falcon 9”. Kopumā paredzētas trīs palaišanas reizes no 2025. gada sākuma līdz vidum. Detaļas par finansiālo pusi pagaidām nav atklātas.

    Reklāma

    Tiesa, “SpaceX” nav vienīgais, kas “Amazon” palīdzēs ar “Kuiper” satelītu izvietošanu orbītā. “Amazon” paziņojusi, ka izveidojusi sadarbību arī ar tādiem kosmosa uzņēmumiem kā “Arianespace”, “United Launch Alliance” un “Blue Origin”.

    “Amazon” 2024. gada pirmajā pusē plāno aktīvi sākt izvietot orbītā “Kuiper” interneta satelītus. Šo projektu plānots noslēgt 2030. gadā, Zemes zemajā orbītā izvietojot 3200 satelītus, kam būs vajadzīgas ap 83 palaišanas reizēm. Kompānija lēš, ka kopējās izmaksas varētu sasniegt ap 10 miljardus ASV dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma