Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon” orbītā nogādājis pirmos divus “Project Kuiper” interneta satelītus

    Jaunākie raksti

    Paralēli citiem saviem projektiem “Amazon” jau vairākus gadus strādā arī pie satelītu interneta. Šī gada martā uzņēmums plašāk iepazīstināja ar savu pakalpojumu “Project Kuiper”, kas būs tiešs “Starlink” konkurents. “Amazon” sola, ka “Project Kuiper” satelītu interneta ātrums sasniegs 400 Mbit/s, bet ar jaudīgāko no satelītu uztvērējiem līdz pat 1 Gbit/s. Lai tie nebūtu tikai tukši solījumi, “Amazon” beidzot spēris lielu soli pretī šim mērķim, veiksmīgi palaižot orbītā pirmos divus “Project Kuiper” interneta satelītus.

    6. oktobrī misijas “Protoflight” ietvaros “Amazon” orbītā 500 km augstumā palaida “Project Kuiper” satelītus “KuiperSat-1” un “KuiperSat-2”. Tie ir pirmie divi no kopumā 3200 interneta satelītiem, ko “Amazon” plāno izvietot orbītā, lai nodrošinātu stabilas un ātras datu pārraides iespējas arī pašos attālākajos Zemes nostūros. Šo darbiņu uzņēmums cer paveikt tuvāko sešu gadu laikā.

    Reklāma

    “KuiperSat-1” un “KuiperSat-2” uzskatāmi vairāk par testa satelītiem, kas “Amazon” ļaus labāk saprast, kā palaist turpmākās satelītu partijas. Šie satelīti ļaus uzņēmumam veikt virkni testu un iegūt vērtīgus datus turpmākajām šāda veida misijām. Piemēram, novērot un novērtēt tīkla darbību un satelītu savienojumu ar Zemes tīklu un termināļiem. Kopumā “Protoflight” misija kalpos vairāk kā izmēģinājums nākamo satelītu palaišanas operācijām.

    “Amazon” arī norāda, ka savus pirmos interneta satelītus, kas nodrošinās interneta savienojumu ar klientu termināļiem, plāno orbītā palaist 2024. gada pirmajā pusē. Ja viss noritēs kā paredzēts, vēlāk nākamā gada ietvaros plānots uzsākt pakalpojuma beta testēšanu ar pirmajiem komerciāliem patērētājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma