Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon izziņo Project Kuiper satelītu internetu – Starlink konkurentu

    Jaunākie raksti

    Šī nav pirmā reize, kad dzirdam par Project Kuiper satelītu internetu, bet šī ir pirmā reize, kad Amazon pastāsta ko vairāk par saviem plāniem attiecībā uz Project Kuiper satelītu internetu. Sagaidāms, ka Project Kuiper satelītu interneta ātrums sasniegs 400 Mbit/s, bet ar jaudīgāko no satelītu uztvērējiem līdz pat 1 Gbit/s.

    Project Kuiper satelītu internetu pavadīs pavisam maza izmēra satelītu uztvērējs, kas tad arī nodrošinās 400 Mbit/s. Šis uztvērējs būs ievietojams mugursomā un izmantojams jebkurā vietā, kur vien ir redzams debesjums. Sagaidāms, ka šis mazākā uztvērēja komplekts maksās ap 400 dolāriem.

    Pirmie Project Kuiper satelīti nonāks orbītā tikai 2024. gadā. Pagaidām arī Amazon neko nesola par Project Kuiper satelītu internetu pārklājumu. Pat nav skaidrs, kuras būs pirmās valstis, kas tiks pie šī interneta.

    Amazon orbītā ap Zemi kopumā plāno izvietot 3236 interneta satelītus, taču, lai saglabātu Federālās sakaru komisijas piešķirto licenci, vismaz puse no tiem jāpalaiž līdz 2026. gadam. Tas nozīmē, ka tuvāko gadu laikā Amazon daudz darba priekšā. 38 no visām palaišanām plānots veikt ar šo pašu raķeti Vulcan Centau, parējās – ar uzņēmuma Arianespace un Džefam Bezosam piederošām Blue Origin raķetēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    16.03.2023 12:16

    Atceros kā ekskursijas laikā uz radioteleskopu Irbenē Ventspils augstskolas pārstāvis stāstīja, ka ar teleskopu tiekot izsekoti atkritumi kosmosā, jo tas abdraud kosmonautus, satelītus un kosmosa izpētes stacijas. Ja tagad vēl amazon un ķīnieši palaidīs savus satelītus un tiem sekos tūkstošiem citu gribētāju, tur augšā būs totāla miskaste, vai pat satelītu smogs! :D

    Last edited 1 year ago by Skābene
    Jānis
    16.03.2023 21:03
    Reply to  Skābene

    Vai nav interesanti, kāpēc no visas tās daudzu tūkstošu dažādu satelītu un drazu kaudzes, kas tur augšā lidinās, nekad neko nevar redzēt nevienā bildē vai video, kas it kā uzņemts kosmosā? Toties ir redzēti video ar gaisa burbuļiem ūdeni un žurku skriešanu pa “kosmiskās stacijas” korpusu atklātā kosmosā. Varbūt tomēr neviens nekad kosmosā nav bijis, bet tas Starlink internets tomēr tiek nodrošināts tepat uz zemes? Visādu antenu apkārt jau ir tik daudz, ka negribas tās vairs pat redzēt. Man mājās šī gada laikā vien elektromagnētiskais starojums ir pieaudzis par 12%, lai gan es nekādas jaunas elektroiekārtas iegādājies neesmu…

    Krotow
    16.03.2023 22:05
    Reply to  Jānis

    Pasūti sev stiepļu jaciņu.

    digitalk
    17.03.2023 22:14
    Reply to  Krotow

    labāk būri :D

    Name*
    17.03.2023 09:05
    Reply to  Jānis

    Sanāk tiešā ētera video, kad viņi palaiž raķeti orbītā un tad izlaižš viņus. Šiem studija izveido stundām garus video ik pēc pāris nedēļām, lai apmelotu cilvēkus?

    Krotow
    16.03.2023 22:07

    Tā turpinot, pēc paris gadiem vairs nevarēs normāli no Zemes pacelties lai neieliktos kādā orbitālajā komunikāciju skapī.

    Matains
    19.03.2023 06:58

    Vēl viena nozare, kurā Īlonam izlaužot ledu izrādās, ka arī citi grib un arī var. Ļoti labi, jo konkurence šo tehnoloģiju ātrāk padarīs lētu un pieejamu.

    Reklāma