Web Analytics
More
    Reklāma

    Sonos Move 2 pārnēsājams skandas apskats – dārgs, bet ērts prieks

    Jaunākie raksti

    Šoreiz uz testu pie mums nokļuvis otrās paaudzes Sonos Move 2 skaļrunis, kas uzņēmuma saimē zināms gan kā pirmais skaļrunis, kuru varēja savienot ar Bluetooth, kā arī plašo pārnēsājamību. Move 2 modelis tika izziņots pirms diviem mēnešiem – septembra sākumā, tā kā tas šobrīd ir jaunākais Sonos skaļrunis.

    Jauno Sonos Move 2 modelis nevar gluži dēvēt par pilnīgi jaunu skaļrunis, jo tas vizuāli ir gandrīz identisks iepriekšējās paaudzes modelim, tomēr bezvadu skaļrunis ir saņēmis visai noderīgus uzlabojumus. Tāpat tas lieliski papildina jaunos Era 100 un Era 300 skaļruņus, un Move 2 modeli varētu ierindot starp tiem abiem.

    Reklāma

    Sonos One SL un Sonos Move skaļruņu apskats

    Jāsaka, ka pēc testa, es pat sliektos tieši uz šī modeļa iegādi, jo tas tiešām apvieno labāko, ko sniedz jaunā Era sērija. Kā arī iespēja to lietot bez uzlādes kabeļa un viegli pārvietot, sniedz plašāku pielietojumu ikdienā.

    Dizains un uzbūve

    Esošie Move īpašnieki noteikti pamanīs, ka Move 2 modelis ir ļoti, ļoti līdzīgs jau esošajam skaļrunim. Jā, tā tas tiešām ir. Tam pat ir saglabāts identisks izmērs, kas ir 24.1 x 16 x 12.7 cm, bet skaļruņa svars ir 3kg. Jāatzīst, kas tas tomēr ir pietiekami, lai ar to patrenētu gan bicepsus, gan arī kādam mestu, lai nodarītu pāri. Bet tas jautrai atkāpei, jo šis skaļrunis tomēr ir paredzēts lietošanai arī ārtelpās.

    Sonos Move 2 priekšā atradīsies metālisks režģis, kas jau bija arī pirmās paaudzes modelim, bet tagad šādu dizainu saņēmuši arī Era 100 un Era 300 skaļruņi. Līdz ar to noliekot visus trīs blakus, ir redzama Sonos dizaina valoda. Tāpat skaļruņa augšējā daļa saņēmusi jaunās skārienjutīgās kontroles un iespēju regulēt skaļumu ar slīdošu kustību.

    Bezvadu skaļruņa pamatne veidota no gumijas, lai tas labāk turētos uz dažādām virsmām, kā arī tik viegli no tām nenoslīdētu, jo kā minēju iepriekš, Move 2 ir paredzēts izmantot dažādos apstākļos un vietās. Otras nozīmīgās vizuālās izmaiņas ir tieši skaļruņa aizmugurē. Kaut arī tur joprojām redzēsim lielo ieslēgšanas pogu, tad jaunums būs samazināta Bluetooth savienojuma poga un jauna mikrofona poga. Proti, līdzīgi kā citos Sonos produktos, tā ļauj atslēgt mikrofonu, lai tas nedzirdētu balss komandas, kas nodrošina papildu drošību.

    Visādi citādi Sonos Move 2 ir gandrīz dvīņu brālis vai brālēns pirmās paaudzes modelim. Abiem būs arī ērtais pārnēsājamais rokturis, kas tiešām ļauj skaļruni ērti satver ar pirktiem un droši stiep pie sāniem. Nav jābaidās to izlaist no rokām un nejauši nomest, es teiktu, ka šis ir visai patīkams risinājums, un to varēs aptvert pat ar vairākiem pirkstiem. Jāatzīst, ka aizmugurējā daļa gan varēja būt labāk nostrādāta, jo ir redzamas diezgan plašas atveres starp detaļām.

    Šis bezvadu skaļrunis ir aprīkots ar speciālu uzlādes pamatni, tāpēc to var dēvēt gan par bezvadu skaļruni, gan klasisko, jo to ikdienā iespējams atstāt šajā uzlādes stacijā un tam nekad nebeigsies enerģija. Uzlādes pamatne ir ovāla veida ar speciālu uzlādes savienojumu. Tā neaizņems daudz vietas, jo būs atvērta, bet būs jānodrošina iespēja, lai Move 2 var tajā iestiprināt.

    Papildu tam Sonos piedāvā dažādus aksesuārus šim skaļrunim, ļaujot to piestiprināt, piemēram, pie sienas vai ar speciālu plecu somu nēsāt līdz. Viss par un ap šī skaļruņa pārnēsājamību. Kā arī vēl pēdējais dizaina jaunums ir olīvzaļā krāsa, kas papildina klasiski melno un balto skaļruna izskatu.

    Avots: Sonos

    Skanējums

    Ļoti lielas un nopietnas skanējuma analīzes mēs Kursors ietvaros neveicam un arī tīri fiziski nevarētu veikt, jo tam vajadzētu papildu iekārtas. Tas ko varu teikt no pieredzes ir, ka Move 2 skan ļoti līdzīgi Era 100. Varbūt par kādu šķipsniņu izteiktāki ir basi, jo Move 2 vienkārši ir lielāks izmēros. Kā parasti Sonos nodrošina pietiekami dzidru un telpu piepildošu skaņu, kas izceļ gan balsis, gan melodiju.

    Lai spētu labāk novērtēt skanējumu, tad palīgos esmu ņēmis jau iepriekš izmantotu un uzticamu informāciju no apskatniekiem blogā What Hi-Fi. Salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes Sonos Move, zemfrekvences līnijai ir vairāk dziļuma un stingrības. Tas ir skaļrunis, kuru labāk izmantot ballīšu fona mūzikai, taču ar Move 2 ir vairāk vietas organizētam skanējumam.

    Move 2 augstākās frekvences tiek labāk kontrolētas, pat pie lielāka skaļuma. Kopumā tā ir izsmalcinātāka un detalizētāka skaņa nekā iepriekš. Līdz ar to Move 2 arī skanējumā atradīsies starp Era 100 un Era 300 modeļiem, jo otrais tomēr sniegs labāku telpas piepildījumu ar skaņu. Salīdzinot ar pirmās paaudzes Move, šis modelis ir spējīgs atskaņot stereo skanējumu, jo ir aprīkots ar diviem tvīteriem, iepriekšējā viena vietā.

    Pa lielam tas arī gan no tehniskās, gan skanējuma puses ir lielākais uzlabojums. Tāpēc daži apskatnieki šo uzskata pat ne par jaunu otrās paaudzes modeli, bet gan vienkārši nelielu uzlabojumu. Tomēr skanējums kā tāds, protams, būs labākas, salīdzinot ar četrus gadu vecāko modeli.

    Ikdienas lietošana

    Sonos Move 2 skaļrunis nav tikai vienkārsi paredzēts mūzikas atskaņošanai, bet to var izmantot arī kā ārējo akumulatoru, tāpēc jau tas ir radīts gana izturīgs un pārnēsājams. Līdz ar to viens no ieguvumiem ir divkāršots akumulatora darbības laiks, kas tagad mūziku ļaus atskaņot 24 stundu garumā.

    Papildu ārējo ierīču uzlādi nodrošinās USB-C pieslēgvieta, bet tā reizē arī kalpo kā uzlādes iespēja. Līdz ar to Move 2 var uzlādēt gan ar speciālu uzlādes pamatni, gan caur USB-C pieslēgvietu. Vēl viens savienojumu jaunums ir tas, ka šis modelis sniedz iespēju savienoties ar citu atskaņošanas ierīci, izmantojot USB-C. Piemēram, plašu atskaņotāju. Pirmās paaudzes Move to nenodrošināja.

    Lai paildzinātu skaļruņa darbības laiku, Sonos lietotnē iespējams uzstādīt dažādus baterijas taupīšanas uzstādījumus. Piemēram, automātisku izslēgšanos, kā arī savienojuma atslēgšanu, ja 30 minūtes tas netiek izmantots. Tādējādi ir iespējams vēl vairāk saglabāt akumulatoru. Tiesa, šie uzstādījumi var traucēt tajā brīdī, kad skaļrunis “iemieg” un to nav iespējams uztvert. Tad tas būs manuāli jāieslēdz ar ieslēgšanas pogu. Ja Sonos Move 2 atradīsies pie uzlādes, tad šādas situācijas attiecīgi nebūs aktuālas.

    No uzstādīšanas viedokļa šis ir kārtējais Sonos produkts, kuru sākuma ir jāiestata ar lietotnes un bezvadu interneta savienojuma palīdzību. Pēc tam gan to ir iespējams lietot ar Bluetooth savienojumu, Apple AirPlay iespēju vai bezvadu interneta pārklājumu. Ir iespējams savā starpā saslēgt vairākus Move 2 skaļruņus, lai radītu vēl labāku stereo skaņas efektu. Taču to nebija iespējams izdarīt ar Era 100 modeli.

    No praktiskās puses šos abus skaļruņus man izdevās saslēgt reizē, izmantojot AirPlay iespēju. Jāsaka, ka tass darbojās ļoti labi, un abi skaļruņi tiešām darbojās paralēli, atskaņojot vēlamo dziesmu. Nebija novērojamas nekādas aiztures, kas traucētu baudīt mūziku.

    Šis modelis man pašam patīk ar tā mobilitātes iespēju. Tam nav jāatrodas pieslēgtam vienā punktā, lai visu laiku būtu pieejama strāva. Viss atkarīgs no ikdienas paradumiem, bet ērtā pārnešana mājā vai dzīvoklī sniedz papildu funkcionalitāti. Savā ziņā šis skaļrunis var aizvietot divus stacionāros modeļus. Tāpat šim modelim, līdzīgi kā Era 100 ,ir pieejama balss vadība un gaismas indikators, kas ļauj no attāluma novērtēt skaļruņa darbību.

    Nobeigumā

    Tā kā pats jau kādu laiku esmu Sonos Era 100 lietotājs, tad pirmā doma pēc Move 2 testiem bija tā, ka es labprātāk būtu pircis tieši šo modeli. Tikai tāpēc, ka to var pārnest uz citu telpu un joprojām iegūt Sonos kvalitātes skaļruni, kaut arī tas ir visai masīvs. Tomēr uzreiz jāsaka, ka šis ir pietiekami dārgs un varbūt pat ļoti dārgs skaļrunis. Tā oficiālā cena ir 499 EUR.

    Šis skaļrunis var būt lielisks papildinājums āra aktivitātēm un dārza ballītēm, jo tas ir spējīgs ar skaņu piepildīt pietiekami lielu telpu, kā arī kalpot par uzlādes ierīci. Taču jāņem vērā, ka par to būs jāmaksā ar svaru un izmēru, jo šī nebūs tā bezvadu tumba, kuru var viegli ieslidināt kabatā. Taču ērtāku pārnešanu nodrošinās īpašais rokturis.

    Ja finanšu iespējas ļauj, tad es noteikti ieteiktu šo modeli, neizskatot Era 100 vai Era 300 modeļus, ja skatāmies tīri no jauno modeļu viedokļa. Protams, Era 300 noteikti novērtēs audiofīli tā labākā skanējuma dēļ, bet Move 2 būs ļoti plašs ikdienas pielietojums. Skaidrs, ka Sonos nav budžeta klases skaļruņu zīmols, un atbilstošie pircēji mācēs atrast sev piemēroto modeli.

    Katrā ziņā man atkal ir pozitīva pieredze ar šo skaļruni, kas kaut kādā mērā jau paliek garlaicīga, jo ir zināms, ko sagaidīt. Tomēr augstā cena vienmēr ir liels “bet”, līdzīgi, kā tas ir ar iPhone viedtālruņiem.

    AvotsSonos
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Parasts latvietis
    28.11.2023 13:46

    Ar tādiem izmēriem , par ,,bassiem ,, runāt vispār nav jēgas , un par TĀDU cenu jābūt pilnīgi trakam lai to štruntu pirktu! … UN kuram gan domāts tas powerbankas lietojums 3kg svarā? Pārgājieniem brīvā dabā ?

    Tītars
    28.11.2023 14:25

    Šis ir tas gadījums kad neder spriest pirms nav pamēģināts. Sonos programmatūra ļoti labi kontrolē šo mazo skandu.
    Ir sanācis salīdzināt JBL Xtreme ar Sonos Move pirmo versiju, un JBL sniegums ir diezgan bēdīgs salīdzinot ar Sonos iespējām lai arī izmēri stipri neatšķiras.

    Parasts latvietis
    28.11.2023 17:21
    Reply to  Tītars

    Palasi , no kā atkarīgs skaņas spiediens. Vai tik ne no difuzora lieluma un gājiena.?

    Slais
    28.11.2023 23:07

    Necenties, visi šito “nano tumbu” atbalstītāji, būtu jānoliek pie sienas un ar veciem tomātiem jānomētā.
    Upss nē, ok kaut kur aizbraucot, vasarnīcā utt, lai klausītos mūziku drausmīgā kvalitātē, vai fona troksnim tas der jā. 😀
    Ir vel tādi kuri nopērk divas šādas, vai jbl, marshal utt., un saslēdz priekš stereo. 🤦🏻

    Rūdolfs Rancāns
    29.11.2023 15:35
    Reply to  Slais

    Ar kādu dzelžiem drīkst klausīties mūziku?

    Trx450
    28.11.2023 14:12

    Low battery, please recharge battery.. low battery , please recharge battery……

    Rūdolfs Rancāns
    27.12.2023 10:54

    Palietoju 3 mēnešus. Nosūtīju atpakaļ.
    Tā jau patika, bet skaņa neatbilst 500€. Biju iedomājies, ka Move 2 būs faktiski bezvadu era 300, bet nu nebija.
    Varbūt nemācēju lietot, bet 24h baterijai gan es nekādu nespēju noticēt. Pēc sajūtām šķita krietni krietni mazāk. Citreiz bija pagrūti dabūt kontaktu uz tā statīviņa.
    Ļoti patīk jaunais Sonos risinājums skaņas regulēšanai. Tā ”upīte” ir tik ērta, ka visu laiku gribas to glāstīt… :D
    Visādi citādi tumba kā tumba. Dizains patīkami vienkāršs. Ja Move 2 maksātu ap 300€, tad tas būtu lielisks pirkums.

    Reklāma