Web Analytics
More
    Reklāma

    Jauniešus aicina pieteikties Liepājas IT talantu programmai

    Jaunākie raksti

    Līdz 28. novembrim Digitālo inovāciju parks aicina Liepājas 10. – 12. klašu jauniešus pieteikties “Liepājas IT talantu programmā” piedāvā apgūt programmēšanas prasmes, kādā no populārajām programmēšanas valodām: Python un React izstrādē. Šī programma ļaus apgūt pasaulē pieprasītas programmēšanas prasmes padziļinātā līmenī, realizējot praktiskus uzdevumus, kā rezultātā tiks izveidota spēcīgu zināšanu bāze tiem, kuri savas nākotnes studijas un karjeru saista ar tehnoloģiju jomu. Apmācības tiks uzsāktas 29. novembrī un ilgs 4 mēnešus. Nodarbības notiks reizi nedēļā Liepājas Universitātē un visa nepieciešamā tehnika prasmju apguvei tiks nodrošināta.

    Balstoties uz iepriekš veiksmīgi realizēto programmu, kuras laikā jauniešiem bija iespēja apgūt React izstrādi, šajā uzsaukumā IT prasmju apguves klāsts papildināts ar Python programmēšanas valodas apguves iespēju. Neatkarīgi no izvēlētā virziena, programmas dalībniekiem būs iespēja pieredzējuša profesionāļa pavadībā izstrādāt dažādus praktiskus projektus. Izvēloties Python virzienu īpaša uzmanība tiks pievērsta programmēšanas valodas Python daudzpusībai un plašajām pielietojamības iespējām, veidojot programmas, mājaslapas, spēlēs, kā arī izstrādājot mākslīgā intelekta risinājumus. Python ir viena no vispopulārākajām programmēšanas valodām pasaulē un tā ir salīdzinoši viegli apgūstama. Savukārt, izvēloties React virzienu uzsvars tiks likts uz praktisku un ātru tīmekļa lietotņu izstrādi, kā arī citām React pielietošanas iespējām. React ir programmēšanas valodas JavaScript bibliotēka, kas ļauj ātri izstrādāt simpātiskus risinājumus tīmeklim un dažādām iekārtām (ekrāniem, televizoriem, viedierīcem). Mācības tiks organizētas tā, lai dalību programmā var apvienot ar vidējās izglītības iegūšanu.

    Reklāma

    Programmas mērķis ir sniegt iespēju talantīgiem jauniešiem apgūt programmēšanas valodu Python un React padziļinātā līmenī, ik mēnesi izstrādājot praktiskus projektus, kas veidos portfolio veiksmīgam startam IT studijās un tehnoloģiju karjerā. Talantu programmas saturu izstrādājuši Liepājas tehnoloģiju klastera biedri, kas ikdienā izstrādā dažādus IT risinājumus.

    Kā vēsta Digitālo inovāciju parka vadītāja Agate Ambulte: “Pasaulē, ko arvien vairāk virza tehnoloģijas, IT prasmju apgūšana pēc iespējas agrākā vecumā ir ne tikai noderīga, bet, pat, ļoti būtiska. “Liepājas IT talantu programmas” mērķis ir sniegt jaunajiem prātiem rīkus, kas ļaus loģiski domāt, risināt sarežģītas problēmas un radīt inovatīvus risinājumus. Šīs prasmes ir pamatelementi nākotnei, kurā tehnoloģijas ir neatņemama sastāvdaļa, un to padziļināta izpratne var pavērt iespējas visa mūža garumā.”

    Vietu skaits ir ierobežots, tādēļ aicinām laicīgi pieteikties programmai Digitālo inovāciju parka mājaslapā – https://www.digip.lv/liepajas-talanti. Apmācības realizē Digitālo inovāciju parks, ar Liepājas valstspilsētas pašvaldības atbalstu, sadarbībā ar Liepājas Universitāti un Liepājas tehnoloģiju klasteri.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis Rišis
    19.11.2023 18:06

    Vispirms jājautā skolotājam vai ar to var nopelnīt naudu? Varbūt iedos diplomu un vis.

    Reklāma