Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” metaversā pazaudējis jau teju 50 miljardus dolāru

    Jaunākie raksti

    Marka Zakerberga vadītais uzņēmums “Meta” jau kopš 2019. gada darbojas pie metaversa projektiem. 2021. gada beigās, kad metaversa koncepts ieguva plašāku ievērību, šķita, ka šī joma varētu piedzīvot būtisku izaugsmi un virknei nozaru un uzņēmumu sniegt neticamas attīstības un peļņas iespējas. Skatoties ar šodienas acīm, viss tik rožaini nav, ir pat diezgan tālu no tā. To pierāda arī tas, ka viens no lielākajiem metaversa entuziastiem un attīstītājiem “Meta” šajā jomā zaudējis jau gandrīz 50 miljardus ASV dolāru.

    Dati liecina, ka kopš 2019. gada sākuma “Meta” nodaļa “Reality Labs” metaversa izstrādē ir zaudējusi kopumā 47 miljardus ASV dolāru. Gadu no gada šie zaudējumi tikai pieauguši – no teju 5 miljardiem dolāru 2019. gadā līdz 14 miljardiem dolāru 2022. gadā. Šī gada pirmajos deviņos mēnešos zaudēti 11 miljardi dolāru. Līdz ar to sagaidāms, ka 2023. gadā uzņēmums cietīs līdz šim lielākos zaudējumus metaversā.

    Reklāma

    Vienlaikus Zakerbergam tas nav iemesls pārtraukt darbu pie metaversa projektiem. Tieši pretēji – viņš paredz, ka nākamgad izdevumi šajā jomā būtiski palielināsies. Viņš skaidro, ka daudzas no inovācijām, pie kā uzņēmums strādā, vērstas uz ilgtermiņa produktu izstrādi, kuri pilnībā var tikt realizēti tikai nākamajā desmitgadē.

    Protams, vienmēr jāatceras, ka metaversa projekti ir tikai neliela daļa no “Meta” kopējā biznesa. Uzņēmums līdz šī gada septembrim ieskaitot guvis 94 miljardu dolāru ieņēmumus un 42 miljardu dolāru lielu peļņu no pamatdarbības.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krissss
    28.10.2023 19:41

    Lai nu kādi šobrīd ir tie zaudējumi, bet liekas ka tā tiešām būs nākotne. Šobrīd jau pieejamā Meta Quest 3 papildinātās virtuālās realitātes iekārta manuprāt būs ļoti pieprasīta, kuru pirks un pirks. Cik skatos visādus video par Meta Quest 3 iekārtu, ļoti superīga uzparikte.

    Drindālz
    28.10.2023 23:14

    Tā “zaudēšana” var arī gadīties ar savādāku nosaukumu.
    Piemēram, ja tā ir nauda kas aizskaitīta ofšōru “konsultantiem”, kuri, pēc sava procentiņa noslīpēšanas, atskaita to naudiņu atpakaļ.

    Biteme
    29.10.2023 00:33

    Ka nenākas ieviest metamaksu metas lietotājiem, lai apmaksātu metaversa izpēti.

    Apsis2
    29.10.2023 15:19

    Energijas ieguve ir investets vairak.

    Reklāma