Web Analytics
More
    Reklāma

    “RenewaRide” seminārā Kehua iepazīstināja ar enerģijas pārveidošanas un uzkrāšanas sistēmām

    Jaunākie raksti

    Jau iepriekš intervijā ar uzņēmuma Lucidus atjaunīgo energoresursu nodaļas vadītāju Māri Endziņu iepazīstinājām ar nozīmīgo atjaunīgās enerģijas tehnoloģiju ražotāju Kehua. Pagājušās nedēļas nogalē šī uzņēmuma pārstāvji “RenewaRide” Eiropas tūres ietvaros viesojās Rīgā un mums bija iespēja apmeklēt informatīvo semināru.

    Šajā pasākumā Kehua pārstāvji iepazīstināja ar uzņēmuma vēsturi un prezentēja enerģijas pārveidošanas un uzkrāšanas produktus biznesa un pašpatēriņa projektiem. Uzņēmumi var izvēlēties dažādas jaudas Kehua izstrādātos invertorus līdz pat megavatu jaudas konteineru risinājumiem. Piemēram, rūpnīcas var uzstādīt enerģijas uzkrāšanas sistēmas, kas ļaus pa dienu saražot elektrību no Saules parka, to uzkrāt, lai varētu izmantot vakara vai nakts maiņās. Sabiedriskās ēkas var šādu sistēmu izmantot, lai uzkrāto enerģiju izmantotu “pīķa stundās”, kad ir visaugstākais enerģijas patēriņš un arī cena. Lielajos Saules parkos, kas enerģiju ražo pārdošanai var uzstādīt konteinera tipa risinājumus ar jaudu kas mērāma megavatos (MW) un akumulātoru ietilpību megavatstundās (MWh). Piemēram, KEHUA invertori un akumulātoru uzkrājēji ir uzstādīti saules paneļu parkā ar kopējo jaudu 200MW un akumulātoru ietilpību 400MWh. Svarīgi ir jebkuram klientam un projektam piemeklēt pareizo risinājumu un šeit var palīdzēt KEHUA ar savu lielo pieredzi un LUCIDUS vietējo atbalstu.

    Reklāma

    Šajā seminārā piedalījās arī Kehua vietējā izplatītāja Lucidus pārstāvji – atjaunīgās enerģijas departamenta vadītājs Māris Endziņš un Lucidus Smart departamenta vadītājs Krišjānis Vīdušs. Uzņēmums Lucidus Latvijā nodrošina Kehua produktu pārdošanas un garantijas, kā arī pēcgarantijas apkalpošanu. Semināru apmeklēja kupls skaits dažādu ar enerģijas jomu saistītu uzņēmumu pārstāvji.

    Savu produktu attālinātai pārvaldībai Kehua nodrošina gan APP-WiseSolar Plus Android/iOS mobilās lietotnes, gan Kehua Energy Cloud vadības paneli tīmeklī. Seminārā uzņēmuma pārstāvji minēja, ka jau tuvākajā laikā šie produkti datus uzglabās Eiropas Savienības teritorijā.

    Blakus semināra norises telpām bija iespējams ieskatīties demo busiņā, kur tika eksponētas vairākas Kehua radītās enerģijas ierīces un risinājumi.

    Semināra dalībnieki varēja aplūkot Kehua invertorus, kā arī litija jonu bateriju moduļus. Katrs attēlā zemāk redzamais modulis spēj uzturēt līdz 5kWh enerģijas un tos var savienot kopā, lai palielinātu enerģijas uzkrāšanas apjomu. Piemēram, attēlā varam apskatīt iStoragE komplektu, kam augšā ir trīsfāžu hibrīda invertors un apakšā trīs akumulatori moduļi ar kopējo spēju uzkrāt līdz 15kWh enerģijas. Kā redzam, kopējais sistēmas izmērs nav liels un to varēsim ērti novietot mūsu mājokļa saimniecības telpā.

    Pašā busa stūrītī bija redzams arī Kehua izstrādāts elektroauto lādētājs, jeb wallbox. Uzņēmuma pārstāvji norādīja, ka jau drīzumā viņi plāno šo produktu piedāvāt Eiropā un tas varēs lieliski papildināt mājsaimniecībā izmantoto Kehua enerģijas sistēmu.

    Ražotājs Kehua ir uzņēmums ar 35 gadu vēsturi un kopš 2010. gada uzņēmuma akcijas ir kotētas Šanhajas biržā. Kehua ir 3 izpētes (R&D) centri un divas akreditētas testu laboratorijas, kas nodarbina vairāk kā 1000 inženierus. Kopumā uzņēmumā strādā vairāk nekā 4000 darbinieki visā pasaulē. Kehua pieder vairāk, kā 1900 vietēji un starptautiski patenti, kā arī tas ir piedalījies vairāk kā 200 nozares standartu izstrādēs. Ļoti nozīmīgs ESS (enerģijas uzkrājēju) sistēmu spēlētājs Āzijas un arī globālajā tirgū. Produktu izstrādē tiek izmantota industriālo UPS nozarē gūtā pieredze un tehnoloģijas – Kehua ir eksperti lielo bateriju sistēmu uzbūvē (ģeometrija, dzesēšana, ugunsdrošība). 2023. gadā ir ieviesta ražošanā enerģijas uzglabāšanas sistēmu biznesa un industrijas sektoram (ESS for C&I) ar pasaulē augstāko jaudas blīvumu “S³- EStore” – 100kW sistēma ar 215kWh akumulatoru ietilpību aizņem tikai 1.3 m2 laukumu uz zemes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Parasts latvietis
    21.10.2023 14:00

    Man ir aizdomas , ka ar dīzeļğenerātoru iegūtā kw/h ir lētāka par to , uzkrāto .

    Reklāma