Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Centrālā banka uzsāk gatavoties digitālā eiro ieviešanai

    Jaunākie raksti

    Viens no Eiropas Centrālās bankas (ECB) tuvāko gadu lielākajiem mērķiem ir palaist digitālo eiro. Tā izpētes posms sākās 2021. gada oktobrī un norisinājās līdz 2023. gada oktobrim. Pēc diviem gadiem ECB padome ir lēmusi, ka uzsāks digitālā eiro projekta “sagatavošanās posmu”.

    ECB 18. oktobrī informēja, ka sākot no 1. novembra paredzēts “sākt likt pamatus iespējamai digitālā eiro emisijai”. Šis paziņojums nācis klajā pēc 44 lappušu ziņojuma publicēšanas, kurā iepazīstināts ar potenciālo digitālā eiro dizainu un valūtas izplatīšanu.

    Reklāma

    ECB atklājusi, ka sagatavošanās posms ilgs divus gadus, kuru laikā galvenie uzdevumi būs pabeigt digitālā eiro noteikumu izstrādi, kā arī atlasīt iespējamos valūtas izplatītājus. Savukārt vēlāk paredzēta digitālā eiro testēšana saskaņā ar ECB prasībām, kā arī atsauksmju fiksēšana no iesaistītajām pusēm, piemēram, lietotājiem.

    Vienlaikus ECB atgādina, ka digitālā eiro sagatavošanās posma uzsākšana nenozīmē, ka ir pieņemts lēmums par šīs valūtas ieviešanu. To ECB padome izskatīs tikai pēc tam, kad būs pabeigts Eiropas Savienības likumdošanas process, kā arī veiksmīgi iziets šis sagatavošanās posms. Tāpat būtiski uzsvērt, ka, ja digitālais eiro tiks apstiprināts kā norēķinu līdzeklis, tas pastāvēs kopā ar “parasto” eiro un sniegs tās pašas privātuma funkcijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ecco
    21.10.2023 18:20

    Aiiiiiiiiiiziet CBDC! 😂🤣😂
    Un kursors.lv, protams, par CBDC neko nestāsta! 😂🤣😂

    Ecco
    21.10.2023 19:15

    Es ne par to runāju… Es runāju par to, ka netiek runāta skaidra valoda, ko tas viss nozīmēs tautai…

    Biteme
    21.10.2023 21:46
    Reply to  Ecco

    Klau, nu tur nevajag 2 augstākā izglītības, lai saprastu kādas tur būs sekas. Nav jēgas par to runāt kā par noklusētu, vien dažiem viedajiem zināmu perspektīvu. Uz katras naudas vienības ir atzīme un ir zināms, kur un kad tā ir staigājusi – tieši tik vienkārši.

    Trimbdadūrs
    21.10.2023 22:22

    Dizainu izstrādā, uz 44 lappusēm. Pa 444 miljoniem, vai nedaudz lētāk?

    Egils
    22.10.2023 19:16

    Nāvi globalistu baņķieriem!

    trx450
    22.10.2023 19:40

    Būs japiesakās insider programmai

    Reklāma