Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon” uzsāk medikamentu piegādes ar droniem

    Jaunākie raksti

    Kaut arī Amazon projektam, kas preces piegādā ar droniem, ir apritējuši desmit gadi, reālā aktivitāte joprojām ir maza. Tomēr šajā nedēļā uzsāktās Amazon Pharmacy medikamentu piegādes ar drona palīdzību, varētu sniegt nepieciešamo grūdienu plašākai pieejamībai.

    Sākot no trešdienas, 18. oktobra, ikvienam, kurš iegādāsies medikaments Amazon Pharmacy interneta veikalā, tie tiks piegādāti ar drona palīdzību 60 minūšu laikā. Pagaidām gan šis serviss būs pieejams College Station pilsēta, kas atrodas Teksasas štatā. Šobrīd piegāde ar dronu būs bezmaksas visiem pircējiem, neesot jābūt Amazon Prime abonentam.

    Reklāma

    Amazon Pharmacy piedāvā aptuveni 500 dažādus medikamentus, ar kuriem var ārstēt gripu, astmu, pneimoniju un citas saslimšanas. Visu pakošanas procesu uzraudzīs sertificēti farmaceiti, kas sagatavos pirkumus un tālāk tos ieliks dronā, kas atradīsies ārpus veikala telpām. Amazon pagaidām neatklāj, kurās vēl pilsētās dronu piegādes serviss varētu parādīties, bet College Station ir viena no tām, kur jau iepriekš darbojās Prime Air piegāžu serviss.

    Šāda veida zāļu piegāde no gaisa var izrādīties ļoti ērts un nepieciešams serviss, jo ja vajadzīga ātra zāļu piegāde saslimšanas gadījumā, tad tieši droni to varētu izdarīt visoperatīvāk. Amazon jau no 2013. gada cenšas iedzīvināt dronu piegādi, tomēr tam ir bijuši vairāki izaicinājumi. Aktīvāka ikdienas piegāde no gaisa savu ceļu uzsākusi vien šajā gadā ar cerīgu skatu nākotnē, lai izplatītos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    21.10.2023 22:35

    LOOOL Zālītes piegādātāji varēs darīt to pašu un maskēties zem Amazon :P

    Skābene
    23.10.2023 09:10
    Reply to  Krotow

    Ar zālīti viss būs vislabākajā kārtībā, bet ar aptiekas zālēm jau vairs nav tik vienkārši. Transportējot zāles ir jānodrošina atbilstošs temperatūras režīms, ko nevar nodrošināt pie mīnus grādiem, vai pie lieliem plusiem. Pajautājiet sev, kāpēc interneta aptiekā pirktas zāles var saņemt tikai un vienīgi pakomātos, kas atrodas iekštelpās. ;)

    digitalk
    23.10.2023 09:24

    bagātais un slinkais Amazons. ja nauda tāpat ripo, tad kāpēc censties…

    Zipline — This Drone Will Change Everything

    Reklāma