Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks apsver apturēt “X” darbību Eiropas Savienībā

    Jaunākie raksti

    25. augustā Eiropas Savienībā (ES) oficiāli stājās spēkā Digitālo pakalpojumu likuma 1. posms. Tas paredz, ka lielajām tiešsaistes platformām, kā “Facebook”, “Instagram”, “X” (“Twitter”) jāievēro virkne noteikumu saistībā ar publicēto saturu, dezinformācijas apkarošanu, jāsniedz lietotājiem lielākas satura kontroles iespējas. Līdz šim ar jauno noteikumu ievērošanu visgausāk veicies “X”, kur dezinformācija joprojām sastopama diezgan augstā līmenī. Tā kā platformas īpašnieks Īlons Masks aktīvi iestājas par vārda brīvību, iespējams, “X” nemaz necentīsies ievērot šo likumu un drīzāk apturēs lietotnes darbību ES.

    Masks 18. oktobrī nāca klajā ar paziņojumu, ka apsver apturēt “X” darbību ES. Šie nodomi tiešā mērā saistīti ar Digitālo pakalpojumu likumu, ar ko “X” acīmredzot nav pa ceļam. Te arī der atgādināt, ka pirms pāris dienām ES uzsāka oficiālu izmeklēšanu pret “X” saistībā ar dezinformācijas izplatīšanu par karu Izraēlā. Izmeklēšanas ietvaros “X” līdz 18. oktobrim bija ES jāinformē par īstenotajām aktivitātēm un rezultātiem saistībā ar dezinformācijas un nelegāla satura noņemšanu. Acīmredzot tā vietā Masks nolēma piedraudēt ar platformas aizvēršanu ES lietotājiem.

    Reklāma

    Bažas par “X” darbības apturēšanu Eiropā ievērojami pastiprinājās jau maija izskaņā, kad uzņēmums izstājās no brīvprātīgā ES pretdezinformācijas kodeksa, ko līdz ar citiem tehnoloģiju uzņēmumiem parakstīja 2018. gadā. Kodeksa mērķis ir apkarot dezinformāciju tiešsaistē.

    AvotsReuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    19.10.2023 13:29

    Kamēr Īlons domā, es jau viņu jau atdraugoju! :D

    Jānis
    19.10.2023 13:33

    Idzēsos un izdzēsu no telefona to pārpratumu…

    Trimbdadūrs
    19.10.2023 13:46

    Tas jampammpiņš ir sapisies puveklī.
    Būtu labāk apturējis to Teslas nievājošo sūdu.

    Krotow
    19.10.2023 14:42

    Pēc pāris gadiem ex-čivinātājs būs pilnībā pārvērties par maksas platformu propagandas botu radītājiem. Nebrīnīšos ka aizies tik tālu ka viņu serverus sāks bloķēt BGP līmenī.

    Valdis
    19.10.2023 14:48
    Reply to  Krotow

    Pilnīgs pajoliņš tas jampampiņš masku īlēns

    xs1
    19.10.2023 15:09
    Reply to  Krotow

    Vai tad bez X-a ir vēl kāda brīva sociālā platforma , kur parunāties ( jeb speisi ) vienkopus uzvācas pat pie 100K cilvēku vienlaicīgi un no visas pasaules, lai piemēram izrunātu par politiku konkrētā valstī, šobrīd par kariem protams, ekonomisko situāciju, ierobežojumiem, akciju tirgiem, vakcīnām protams un vēl par daudz ko ? Kuriem lieliem mēdijiem tas piemēram tas varētu patikt ?

    Biteme
    19.10.2023 17:00
    Reply to  xs1

    Piem. ja hamasieši būtu savus šausmu darbus likuši instagramā vai tviterī, algoritmi to visu notīrītu un rietumu noderīgie idioti turpinātu kladzināt par asinskārajiem cionistiem, kas neliek mieru Gazas darbarūķiem. Kaut gan publicētie video viņiem šā vai tā netraucē turēties pie sava absurda….

    Valdis
    19.10.2023 14:47

    Lai norauj ūdeni

    Egils
    19.10.2023 15:21

    Respekts, tāpat piekļūšu tam caur VPN

    Ludis
    19.10.2023 17:26

    Šis tak īstens vatniks un rusofils & sinofils! Patik vinam visadi slimi, despotiski un vardarbigi režimi.

    Jan.
    19.10.2023 17:52
    Reply to  Ludis

    Tā izskatās ka tieši otrādi. ES sāk nepatikt vārda brīvība.
    Ar šo man sāk simpatizēt X, (Twitter). Visu cieņu, nepakļaujas izrīkošanai.

    Joberts
    19.10.2023 18:27
    Reply to  Jan.

    Tu arī no pufaikciema un Moskovijas murgus saēdies? Cilvēks, kas flirtē ar kara noziedznieku un palidz okupantu slepkavām ir pelnījis splāvienu sejā, ne cienju. Neba par velti Huilo nesen slavēja Maskiju kā Vatestānas draugu.

    Jan.
    20.10.2023 17:37
    Reply to  Joberts

    Es pat īsti nepārzinu krievu valodu, man nekāds sakars ar pufaikiem un maskovjiem. Te parādās aprobežotība – ja rietumos, īpaši Latvijā nepūt līdzi barā vienā stabulē, tad moskals… Tajā pašā moskavijā tas pats, ja nedomā kā biedri, tad gan jau rietumu aģents un tt. Cilvēki neprot vnk atvērt acis, un neredz, kas patiesībā pasaulē notiek. Tāpēc arī tādus kā Jūs izmanto kā lupatu lelles.

    Egils
    22.10.2023 19:22
    Reply to  Jan.

    Šis. Kursora.lv komanda paši ievieš šajā platformā vārda brīvības ierobežojumus

    grh
    19.10.2023 18:16

    Taču Masks ierakstā savā kontā “X” ceturtdien paziņoja, ka “Business Insider” paustā informācija esot pilnīgi nepatiesa.

    Ārir
    19.10.2023 22:24

    Tas ir slikti, jo nebūs taisnīks skats uz dzīvi, būs politizēts, kas nav itresati, ne uzņēmējiem, ne vienkāršiem cilvēkiem….

    Bats
    20.10.2023 08:55
    Reply to  Ārir

    Man šķiet šis varētu būt patiesi citā, paralēlā realitātē, kur naidīgi diktatori un to ietekmē nonākuši politiķi/noderīgie idioti neizmanto sociālos tīklus lai nodarītu iespējami lielāko skādi valstīm, kurās cilvēki pagaidām vēl paši izvēlas savus līderus. Sanaidot, sašķelt, sēt sazvērestību teorijas un šaubas par demokrātiju kā pareizo izvēli. Tam šobrīd X kalpo vairāk nekā jūsu nosauktajiem mērķiem.
    Nebūtu Putina, nebūtu ĶKP un tiem noderīgo idiotu Masku, Trampu un Orbanu, soc.tīkli būtu pilsoniskas sabiedrības labākais instruments panākt pozitīvas pārmaiņas. Taču tā tas vairs nedarojas. Katrs savā tālrunī ir ielaidis propogandas kanālu, kas nevis palīdz risināt, bet padziļina jebkuru krīzi – vai tā būtu masu migrācija no tuvajiem austumiem vai kovids, teroristu uzbrukumi, karš, tagad X tiek aktīvi ixmantots, lai izplatītu informāciju, kas šo notikumu radīto skādi pavairo un palīdz tai izplatīties.

    Egils
    22.10.2023 19:25
    Reply to  Bats

    Bled, kur vietējie letiņi domā, ka ir pasaules nabas un spēj paši apstādināt krievu propagandas mašīnu, saucot visus citus ietekmīgus ārzemniekus par “noderīgiem idiotiem”, kaut paši ir ES un ASV globohomo noderīgie idioti

    Reklāma