Web Analytics
More
    Reklāma

    “Twitter” izstājas no Eiropas Savienības pretdezinformācijas kodeksa

    Jaunākie raksti

    Tapis zināms, ka Īlona Maska vadītais “Twitter” nupat izstājies no brīvprātīgā Eiropas Savienības (ES) kodeksa, ko līdz ar “Google”, “Meta”, “TikTok” parakstīja 2018. gadā. Kodeksa mērķis ir apkarot dezinformāciju tiešsaistē. Līdz ar šo “Twitter” soli sāk rasties bažas par uzņēmuma palikšanu Eiropā, ņemot vērā, ka 25. augustā ES stāsies spēkā jaunais Digitālo pakalpojumu likums.

    Reklāma

    Digitālo pakalpojumu likums, ko var dēvēt par pašreizējā ES pretdezinformācijas kodeksa paplašinājumu, lielajām tiešsaistes platformām, piemēram, “Twitter” noteiks prasību obligāti uzraudzīt un marķēt dezinformāciju saturošus ierakstus. Tāpat būs jāpievieno redzami brīdinājumi ar politiku saistītiem ierakstiem, piemēram, politiskajām reklāmām, kā arī jānodrošina faktu pārbaudes iespēja. Likuma ietvaros no platformām netiks prasīts obligāti noņemt saturu, bet svarīgāk būs nodrošināt lietotājiem iespēju ziņot par, viņuprāt, nelikumīgu saturu.

    Jaunais likums būs spēkā ES un attieksies uz tām tiešsaistes platformām, kuras darbojas šajā teritorijā. Prasību neievērošanas gadījumā uzņēmumam būs jāmaksā soda nauda līdz 6% apmērā no tā globālajiem gada ieņēmumiem, ko iekasēs Eiropas Komisija (EK). Tāpat EK brīdinājusi, ka atkārtota, neatbilstoša rīcība var novest pie tā, ka tiks bloķēta piekļuve platformas sniegtajiem pakalpojumiem ES.

    “Twitter” izstāšanās no ES pretdezinformācijas kodeksa liecina, ka uzņēmumam Eiropas noteikumi attiecībā uz dezinformācijas apkarošanu nav īsti aktuāli. Tas, savukārt, norāda uz to, ka diezgan reāls ir scenārijs, ka mikroblogošanas vietne vairs nebūs pieejama šajā teritorijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Radža
    29.05.2023 17:15

    Kam tas čivinātors vajadzīgs, lai rullē uz pērkoņkrēsliem!

    Reklāma